Stichting Revief zoekt deelnemers voor fotosessie Unbreakable

Foto van auteur

Door Redactie

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Zaterdag 17 november, voor de Week tegen Kindermishandeling, zal er een workshop en fotoshoot zijn in Zwolle, bij Stichting Focus, met voormalige slachtoffers van seksueel misbruik.

Project Unbreakable ontstond in 2011 in de VS. Mannen en vrouwen die in hun jeugd seksueel misbruik zijn, worden hier gefotografeerd, waarbij zij een poster vasthouden met een uitspraak van de dader. Deze indrukwekkende foto’s laten in één beeld zien wat deze mannen en vrouwen mee moesten maken.

Stichting Revief, een lotgenotenorganisatie voor slachtoffers van seksueel misbruik, organiseerde al meerdere malen deze fotosessie. Ook worden er tentoonstellingen gehouden met de foto’s, die door Corinne Dettmeijer, voormalig Nationaal Rapporteur mensenrechten en seksueel misbruik, groot afgedrukt zijn.
Therese Bravenboer, voorzitter van Stichting Revief: “Het op de foto gaan met een quote van de dader betekent voor voormalige slachtoffers dat zij zich letterlijk los kunnen maken van deze uitspraken. In voorgaande fotosessies zagen wij dat dit vaak bijzonder helend werkt.”

Aanmelden kan via aanmelden@revief.nl. Verdere informatie en programma is te vinden op de website van Revief, www.revief.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)