Gea Bleijenberg exposeert in Huis Assendorp

Foto van auteur

Zwolle – Op vrijdag 30 november start in Huis Assendorp de expositie ‘Diverse Werken’ door kunstenares en bewoonster Gea Bleijenberg. Zoals de titel al aangeeft is de tentoonstelling een mooi overzicht van het schilderwerk van de kunstenares. De tentoonstelling is vrij te bezoeken en duurt tot 1 februari 2019. De opening van ‘Diverse Werken’ is op vrijdag 30 november van 16.00 uur tot 18.00 uur. Iedereen is welkom aan de Assendorperdijk in Zwolle.

Gea Bleijenberg woont sinds drie maanden in Huis Assendorp. De meeste van haar schilderijen maakt Gea al negen jaar in haar atelier aan de Oude Ambachtsschool in Assendorp. Haar werk is zeer divers, van modern tot realistisch, van portretten van mensen tot schilderijen van dieren. Ook maakt ze kaarten met mandala’s.

Geraniums
Bleijenberg, geboren met een spasme, vatte het plan op om te gaan schilderen omdat ze meer wilde dan het gebruikelijke aanbod van activiteiten. “Bovendien heb ik geen zin om de hele dag achter de geraniums te gaan zitten, ik wil juist een voorbeeld zijn voor mensen met een handicap.”

Hoewel ze meer zou willen, schildert Gea twee keer in de week: “Ik heb vrijwilligers nodig die mij op weg helpen door bijvoorbeeld het schilderij op de ezel te zetten. Ik heb enkele hele fijne, maar ik zoek er nog enkele meer.”

Broedplaats
Huis Assendorp blijkt een ware broedplaats van kunstenaars. De tentoonstelling van Gea Bleijenberg blijkt al de derde op rij. Begin 2018 exposeerde de bekende Zwolse kunstenaar Lourens Hoenders in Huis Assendorp, in september en oktober was het de beurt aan de acht leden van de schilder- en tekenclub van Hoenders. Volgens Lourens Hoenders is dit zeker niet de laatste expositie: “Er zijn al plannen voor nieuwe tentoonstellingen.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)