Zwollenaar Zeki Arslan eervol tweede bij FNV-diversiteitsprijs

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Diversiteitsbeleid helpt om de arbeidsmarkt eerlijker te maken
In Nederland wonen miljoenen mensen van verschillende afkomst en met verschillende culturen.

Samen met alle andere verschillen tussen mensen zorgt dit voor grote verscheidenheid in onze samenleving. De FNV vindt dat iedereen op de arbeidsmarkt gelijke kansen moet krijgen, ongeacht afkomst, gender, religie, leeftijd, seksuele geaardheid en/of handicap. Diversiteitsbeleid helpt om de arbeidsmarkt eerlijker te maken.

Maar ook kan het bedrijven helpen om beter te presteren. Om de 2 jaar kent de FNV-Diversiteitprijs toe om een FNV-lid in het zonnetje te zetten die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor diversiteit en tegen discriminatie en racisme. Met deze prijs wil FNV leden en toekomstige leden bewust maken van activiteiten die diversiteit bevorderen. En positief kennis laten nemen van de houding en het gedrag van leden die zich inzetten voor diversiteitbevordering. Zowel binnen als buiten de FNV.
Door FNV IJssellanden is Zeki Arslan voorgedragen. Vanwege zijn inzet voor gelijke kansen in onderwijs voor niet westerse immigrantenkinderen. Hij beweegt zich al heel lang op het terrein van de diversiteit door onder meer adviezen uit te brengen aan diverse ministeries.
Zeki Arslan werd door de FNV gewaardeerd met de tweede prijs. Die werd hem uitgereikt door Kitty Jong, de vicevoorzitters.
Voorzitter Ria Botter van FNV IJssellanden merkte op: “Dit is een terechte onderscheiding voor een onvermoeibare strijder. Wij zijn trots op hem”.