Volleyballers landstede missen doorzettingsvermogen

Foto van auteur

De volleybalmannen van Landstede Volleybal hebben zaterdagavond met 1-3 verloren van Orion. 

Voor Landstede-coach Adri de Wilde leek het aanvankelijk een mooie avondje te worden. De Doetinchemmers wonnen weliswaar de eerste set (mede dankzij een omstreden arbitrale beslissing op 22-23 die in het voordeel van Orion uitviel), maar de Achterhoekse volleyballers leken in de tweede set helemaal de weg kwijt. Zwolle nam via 8-0 een 11-2 voorsprong voordat de Doetinchemmers via wat schadebeperking het verschil tot 25-14 beperkt wisten te houden.

De arbitrale beslissingen waren erg discutabel zaterdag


Coach Hansma had halverwege de tweede set Edward Kamphuis (eveneens oud-Zwolle) in het veld gebracht, en dat droeg bij tot de ommekeer. Kamphuis zorgde met vlekkeloze opslagen voor meer druk op Zwolle. Bovendien bleek de ploeg vanaf de eerste bal in set drie opnieuw bezield. „Al het niet op souplesse gaat, moet het maar op kracht”, aldus Kamphuis die met Orion alsnog de 1-3 overwinning uit het vuur sleepte.


Passie en overgave waren volgens Kamphuis de ingrediënten voor de zege. De Doetinchemmers hielden bovendien het hoofd koel bij nog meer arbitrale dwalingen, waar Zwolle zichtbaar meer moeite mee had. Voor Kamphuis – die na afloop door beide kanten werd geroemd als gouden wissel – was het een speciale overwinning. „Ik heb hier vijf jaar gespeeld, ik woon hier. Er kan hier meer in Zwolle.”

Zwolle – Orion 1-3 (23-25, 25-14, 22-25, 16-25)

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Volleyballers landstede missen doorzettingsvermogen”

Reacties zijn gesloten.