Sfeervolle Zwolse docu-combi in de Grote Kerk in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Tijdens de verbouwing van de Grote Kerk in Zwolle is het Hoogkoor nog éénmaal het bijzondere decor voor de combi-vertoning van twee bijzondere Zwolse documentaires. Filmtheater Fraterhuis vertoont speciaal voor alle liefhebbers op zaterdag 12 en zondag 13 januari 2019 de documentaires ‘Bergklooster’ & ‘Thomas a Kempis’.

Bergklooster
Begraafplaats Bergklooster wordt op bijzondere wijze in beeld gebracht met aandacht voor cultuurhistorie, natuur en spiritualiteit welke tot op de dag van vandaag tastbaar aanwezig zijn en betekenis geven aan deze plek.

Thomas a Kempis
In de aansluitende filmdocu worden plaatsen bezocht die herinneren aan het leven en werk van Thomas a Kempis. Unieke beelden vanuit zijn geboorteplaats Kempen, de stad van de Moderne Devotie Deventer en vanzelfsprekend komen Windesheim, Zwolle en de Agnietenberg aan bod.

Praktisch
Het Fraterhuis organiseert ieder jaar een aantal films op locaties buiten het filmtheater: voorstellingen van topfilms op prachtlocaties in en rondom de Zwolse binnenstad. De vertoningen in de Grote Kerk zijn op zaterdag 12 januari 2019 om 20.30 uur (Grote Kerk geopend vanaf 20.00 uur) en op zondag 13 januari om 19.30 uur (Grote Kerk geopend vanaf 19.00 uur). De toegang is €8,50 (Vrienden) / €11,00 (regulier) inclusief koffie / thee voorafgaand aan de filmvoorstelling. De kaartverkoop verloopt via Filmtheater Fraterhuis (online of aan de kassabalie) en een half uur voor aanvang in de Grote Kerk. In de Grote Kerk is uitsluitend contante betaling mogelijk.

Filmtheater Fraterhuis
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Foto's 2
Sfeervolle Zwolse docu-combi in de Grote Kerk in Zwolle
Sfeervolle Zwolse docu-combi in de Grote Kerk in Zwolle