Trainer Hoekstra komt terug bij Berkum

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle –  VV Berkum is er in relatief korte tijd in geslaagd om voor het komende seizoen een nieuwe oefenmeester aan te stellen. Arno Hoekstra keert met ingang van het komende seizoen 2019-2020 terug als hoofdtrainer bij de Zwollenaren.

“Ik heb het eerder enorm naar mijn zin gehad bij Berkum en de samenwerking is altijd goed geweest,” aldus de nu 42-jarige coach uit het Friese Oldeberkoop. “Ik moest eerder stoppen vanwege mijn werk, maar die situatie is veranderd. Ik heb de handen nu meer vrij en ben voor het volgende seizoen weer beschikbaar voor de rol van hoofdtrainer.”

Hoekstra heeft een uitstekende staat van dienst bij Berkum. In het seizoen 2016-2017, zijn eerste jaar als Berkum-coach, werden de Zwollenaren kampioen in de 1e Klasse D. In de daarop volgende jaargang deed de club het onder zijn leiding als ‘herintreder’ uitstekend in de Hoofdklasse B, waar met een fraaie tweede plaats uiteindelijk maar nét naast het kampioenschap werd gegrepen.

Arno Hoekstra kan bogen op een ruime ervaring als hoofdtrainer. Zo werkte hij vóór zijn eerste Berkum-periode drie seizoenen bij FVC in Leeuwarden en stond hij vijf jaar aan het technische roer bij zaterdag-eersteklasser d’Olde Veste ’54 in Steenwijk. Als voetballer kwam hij uit voor diverse jeugdelftallen van profclub SC Heerenveen, maar blessures maakten helaas een voortijdig eind aan zijn carrière als actief speler.

Vorige week werd bekend dat Raymond Schuurman na dit seizoen afscheid neemt als hoofdtrainer van Berkum. Schuurman neemt dan een ‘voetbalsabbatical’ en zal in ieder geval voorlopig niet meer actief zijn als oefenmeester.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)