Geslaagd Prominentenbal Carnavalsvereniging d’Oelewappers

Foto van auteur

Zwolle – In haar 54 jarig bestaan was het Carnavalsvereniging d’Oelewappers een grote eer om aan de “vooravond” van het jubileumjaar het Prominentenbal te organiseren in Wijkentrum De Weijenbelt te Berkum (Zwolle). Vele bezoekende (Sassendonkse) Carnavalsverenigingen en groepen hebben tijdens de receptie Prins daantje de voorste en Adjudanten A & B gefeliciteerd.

Voorafgaand aan de felicitatie sprak men met ludieke, humoristische en ontroerende woorden tot het trio. Ondertussen trad Liekes music (zangeres en DJ) op in de grote zaal. Tussendoor kon het publiek genieten van de dansgarde van De Gleuvenskoevers en De Eileuvers, maar ook dansgroep Moves en Bloaskapel Pardoes.

Om 23:11 uur was het tijd om de Prominent van 2019 bekend te maken. Een goed bewaard geheim binnen Sassendonk. Vele prominenten gingen deze prominent voor. Te denken aan de aftredend Burgervader Henk-Jan Meijer, voetballegende Dries Jans, sterren gastheer en gastvrouw Jonnie en Thérèse de Boer, een hele goede vriend van de Goedheiligman Meine Boonstra, de plek van de Zwolse smakelijke steek het Zwols Balletjeshuis met Wies Dull en zo kunnen we nog tal van gewaarde groepen, personen opsommen.

Volgend seizoen vieren de Oelewappers hun 55 jarig bestaan met een uitbundig en verbindend jubileumfeest op zaterdag 18 januari 2020. Dé verbinder van mens en natuur en Prominent 2019: IVN Natuur en Educatie Zwolle. Voorzitter IVN Hans de Jong: “Heel hartelijk bedankt voor de waardering die u met deze titel toont voor het IVN. Met dank aan het IVN kom ik dan in een wel bijzondere reeks voorgangers.”

Na de bekendmaking van de Prominent was de dansvloer weer gevuld met dansende mensen en werd er nog tot in de late uurtjes geproost op een geslaagd Prominentenbal 2019!

Achtergrondinformatie IVN
IVN is opgericht in het begin van de jaren 60 De eerste natuurbeschermers waren Jacobus Pieter Thijsse en de bekende Zwollenaar Eli Heimans. De laatste heeft de natuur rond Zwolle ontdekt en beschreven. Als afdeling treden we graag in zijn voetsporen.
Zorg voor natuur proberen zij te vergroten door jong en oud actief te laten ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onbekend maakt immers onbemind.
IVN organiseert activiteiten op het gebied van natuurbeleving en natuureducatie. Cursussen als onze landelijk erkende natuurgidsenopleiding, de vogelzangcursus en de wilde plantencursus. Excursies rondom Zwolle voor jong en oud, veldlessen en de Oerschool voor de jeugd. Een nieuwe tak aan onze stam is Actie Steenbreek om inwoners van Zwolle te stimuleren hun eigen omgeving leefbaar te houden door meer aandacht en ruimte te geven aan natuur in eigen tuin. Ook nieuw is het Tiny Forest in Stadshagen, waar de jeugd de natuur weer aan ‘den lijve’ kan ervaren want buiten gebeurt het!

Achtergrondinformatie Carnavalsvereniging d’Oelewappers
www.oelewappers.eu

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)