1000 Zwollenaren geholpen door Voor Elkaar Zwolle

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Voor Elkaar Zwolle heeft in de afgelopen 6 jaar van 1000 Zwollenaren een hulpvraag ontvangen. Deze Zwollenaren zijn met hulp van bijna 100 fantastische en gemotiveerde vrijwilligers allemaal geholpen.

Deze vrijwilligers, ook wel maatjes, zetten zich binnen de stichting in voor diverse projecten zoals ParticipatieMaatje. Maar liefst 51 Zwollenaren zijn er in het afgelopen jaar door een maatje geholpen bij het zetten van de eerste stappen naar aansluiting met Nederland en de stad Zwolle. Naast het integreren, worden er ook mensen geholpen met (dreigende) financiële problemen. SchuldHulpMaatje had in 2018 175 lopende trajecten om mensen te helpen bij financiële problemen. Met behulp van een maatje is 70% van de hulpvragers weer financieel redzaam geworden.

Werkloosheid komt in Zwolle helaas ook veel voor. Het project JobHulpMaatje helpt mensen om weer een stap richting de arbeidsmarkt te zetten. 67 hulpvragers hebben deelgenomen aan een JobGroup. Het helpt hulpvragers om een stap dichter bij een baan te komen die bij hem of haar past. Sergio heeft deelgenomen aan een van de JobGroups: ‘In mijn Jobgroup ontmoette ik nieuwe mensen die begrijpen wat het is om zonder werk te zitten. Wat een ervaring en tips komen er uit deze groep! Fijn om weer onder de mensen te zijn die hetzelfde doel hebben als ik!’ Van de deelnemers heeft zeker 50% binnen 6 maanden (vrijwilligers)werk of een opleiding gevonden. Ook hebben meer dan 35 mensen een één op één begeleidingstraject gevolgd.

Stichting Voor Elkaar Zwolle zet zich in voor een Zwolse samenleving waarin hulp bieden aan een ander en hulp ontvangen van een ander vanzelfsprekend is. Gecertificeerde vrijwilligers (maatjes) ondersteunen stadsgenoten die vast (dreigen te) lopen op het gebied van financiën, werk(loosheid) en/of integratie. Zij trekken korte of langere tijd met iemand op, met het doel dat hij/zij weer perspectief heeft en zelfstandig verder kan. Ook dit jaar staan de maatjes weer klaar voor hulpvragers. Zwollenaren die in de schulden zitten, een baan zijn kwijtgeraakt, nieuw in Nederland zijn of er gewoon even niet meer uitkomen kunnen terecht bij Voor Elkaar Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)