Berkum kraakt Quick ’20 in één helft

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Berkum heeft in de achtste finale van de strijd om de Districtsbeker Oost met 6-0 gehakt gemaakt van het zaterdagteam van Quick ’20 en had daarbij aan één helft genoeg. Nadat Berkum in het eerste bedrijf vijf keer had gescoord beperkte Quick ’20 zich na rust tot verdedigen en was bij Berkum het heilige vuur wat verdwenen.

“Het was wel erg eenzijdig,” zag Berkum-trainer Raymond Schuurman. “Na rust stond Quick ’20 regelmatig met elf man voor de eigen goal en dan duurt zo’n tweede helft erg lang.”

Vrije trap
De wedstrijd was nog maar nauwelijks begonnen toen Berkum al twee keer had gescoord. In de derde minuut nam Chris van der Meulen een vrije trap en verdediger Jason Huisman stond op de goede plek om de 1-0 binnen te werken. Een minuut later verdubbelde Chris de marge door uit een dieptepass de 2-0 te scoren en een minuut of 10 daarna zorgde hij, na goed voorbereidend werk van onder meer Yoram Zandvliet, ook voor de 3-0 zodat het duel eigenlijk al binnen een kwartier beslist was.

Berkum ging goed door en na iets meer dan een half uur legde Zandvliet de bal na een corner mooi terug op de meegekomen Marc van der Meulen. De Berkum-captain aarzelde niet en knalde resoluut de 4-0 achter Quick-keeper Sander Vis. Daarbij was de gifbeker nog niet leeg voor de Oldenzaalse ploeg want op slag van rust bereikte een pass van Chris van der Meulen middenvelder Thom Kooke, die van net buiten het strafschopgebied met een fraaie knal voor 5-0 zorgde.

Eenrichtingverkeer
Na rust was het opnieuw eenrichtingverkeer naar het Oldenzaalse doel. Quick ’20 verdedigde massaal in een poging om nóg ellendiger cijfers te voorkomen en kwam nauwelijks meer over de middellijn, zodat Berkum-keeper Huib Veurink regelmatig de enige speler was die nog op de Berkum-helft stond.

Bij de Zwollenaren was de scherpte er echter een beetje af na het doelpuntenfestival van de eerste helft. De thuisclub viel vrijwel het hele tweede bedrijf aan maar pogingen van Yannick Kaluzi, Huisman en Zandvliet gingen naast, terwijl de na rust ingevallen Quick ’20-verdediger Cees Schurink een inzet van Kaluzi van de Oldenzaalse doellijn haalde.

Toen de wedstrijd in schoonheid leek te gaan sterven vlamde Berkum nog een keer fraai op. Vier minuten voor het slot leverde Zandvliet vanaf de uiterste rechterflank een puntgave voorzet af, die door Kaluzi al even oogstrelend werd afgemaakt: 6-0.

Berkum is daarmee door naar kwartfinale van het bekertoernooi. In de direct na de wedstrijd gehouden loting kwam er bovendien opnieuw een thuiswedstrijd voor de Zwollenaren uit de ‘hoge hoed’ tegen een aantrekkelijke tegenstander: streekgenoot Rohda Raalte.

Berkum-Quick ’20 (zat.), 5 maart 2019 (1/8e finale Districtsbeker Oost)
Eindstand:
6-0 (5-0)
Scheidsrechter: Meine de Boer
Doelpunten: 3. Jason Huisman (1-0), 4. Chris van der Meulen (2-0), 14. Chris van der Meulen (3-0), 33. Marc van der Meulen (4-0), 45. Thom Kooke (5-0), 86. Yannick Kaluzi (6-0)
Gele kaart: Willem Kienhuis (Quick ‘20)
Opstelling Berkum: Huib Veurink, Rico Wolven (59. Silvan Kersbergen), Dennis Horstman, Patrick van der Veen (14. Thom Kooke), Jason Huisman, Marc van der Meulen, Björn Bakker, Hoeseb Yakob, Michel van Aggele, Yoram Zandvliet, Chris van der Meulen (46. Yannick Kaluzi)
Opstelling Quick ‘20: Sander Vis, Willem Kienhuis, Nermin Čolo, Milan Braam (75. Max van Goethem), Florian Boitelle, Jesse Olde Monnikhof, Cas Koopman, Mats Winkelhuis, Lars Ketelaar, Ches Geypens (46. Cees Schurink), Rick Groenewold (59. Jurriën Mulder)

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)