Groene Prijs 2019 gaat naar duurzame docent economie Henk Veurink

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – De jury van de Groene Prijs 2019 heeft unaniem besloten om Henk Veurink, docent economie aan het Zone.college (voorheen Groene Welle) de jaarlijkse prijs toe te kennen. Dit vanwege zijn enthousiaste inzet om leerlingen via zijn lessen in aanraking te brengen met het begrip duurzaamheid. Hij vervult daarmee bovendien een voorbeeldfunctie in de onderwijswereld. De Groene Prijs wordt woensdag 6 maart a.s. uitgereikt door GroenLinks raadslid Eildert Noorda.

De jeugd heeft de toekomst; de bevlogenheid van Henk Veurink zorgt ervoor dat zijn leerlingen later ook de kennis hebben duurzame keuzes te maken tijdens hun werk in het groen. Leerlingen noemen ‘meneer’ Veurink een heel enthousiaste, behulpzame docent, die de dingen voor de leerlingen regelt als het nodig is. Mark Nijemanting, directeur VMBO Zone.college zegt over hem; “Henk is een bevlogen docent die zich sterk maakt voor de ontwikkeling van het duurzaam denken en doen van onze leerlingen op het Zone.college. Als onderdeel van hun persoonlijke ontwikkeling, jonge mensen betrekken bij een betere, duurzame wereld. Dat doet hij door met de leerlingen duurzaamheidsprojecten op te zetten binnen én buiten de school. Dat past natuurlijk perfect bij ons groene onderwijs. We zijn er dan ook hartstikke trots op dat hij de Groene Prijs krijgt uitgereikt!”

Achtergrondinformatie
De jaarlijkse Groene Prijs is officieel door de gemeente Zwolle erkend. De prijs wordt toegekend aan personen, organisaties of bedrijven die zich bijzonder verdienstelijk maken op het gebied van natuur en milieu en/of die door hun inspanningen een grote bijdrage leveren aan het dichterbij brengen van een mens- en natuurvriendelijke samenleving. Zwollenaren konden tot 15 februari kandidaten nomineren voor de prijs. De Groene Prijs wordt voor de 23e keer uitgereikt en staat sinds 1996 in de officiële lijst van Zwolse prijzen die de gemeente bijhoudt. Het groene lintje is een landelijk fenomeen: in diverse gemeenten reiken GroenLinks-afdelingen dit lintje jaarlijks uit.

Jury
De jury 2019 bestaat uit Marian van Dijk, echtgenote van de overleden Zwolse vogelaar Jan van Dijk (winnaar Groene Prijs 2018),  Milena Suran van de Beleeftuin van De Vogellanden (winnaar Groene Prijs 2016), Oud-raadslid Michiel van Harten en Eildert Noorda van GroenLinks Zwolle. Deze jury moest uit diverse nominaties die door inwoners zijn ingebracht, een keus maken. De jury is blij verrast door de vele groene initiatieven in Zwolle.