Primeur: digitale flitspalen in Zwolle

Foto van auteur

“Als u voorbij flitst, flitsen wij terug.” Die uiting van Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie geldt niet langer voor snelheidscontroles in Zwolle en Ankeveen, want daar staan de eerste digitale flitspalen die landelijk worden ingevoerd. De lichtflits van camera’s langs de weg waarmee hardrijders worden gesnapt, blijft voortaan achterwege.

“Het voordeel van camera’s die niet flitsen, is dat hardrijders niet meer massaal op de rem trappen”, zei een woordvoerder van het bureau. Dit moet de verkeersveiligheid ten goede komen. De camera’s versturen digitaal informatie waardoor de acceptgiro sneller bij hardrijders op de deurmat valt.

Bron: autotelegraaf.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “Primeur: digitale flitspalen in Zwolle”

 1. Hmmmm… Dat is dus dat nieuwe ding aan de Blaloweg…

  Er staat nu al een week 10m voor de flitspaal een bord van wegwerkzaamheden en max 30 km/h. 20m na de paal staat er een bord ‘einde alles’. Ik ben er een aantal keer heel voorzichtig (<30 km/u) langs gereden omdat ik niet gepiepeld wilde worden, maar aangezien hij niet flitste bij anderen die harder reden en aangezien er ook al tijden nergens werkzaamheden zijn te bekennen rijd ik er ook weer netjes met 50 km/u langs. Nu is er dan toch kans dat ik hier gepiepeld word? 🙁

  Ik irriteer me er trouwens wel mateloos aan dat ik al een week lang niemand daar aan het werk heb gezien (tijdens normale werktijden), laat staan dat ik merk dat ergens aan gewerkt is. Haal dan die stomme borden weg! >:(

 2. @wilbert: dit had ik ook, ik blijf voorzichtig. Heb enige tijd geleden veel voor flitsservice.nl gedaan alleen nu ik in de binnendienst zit komt er niets van.

  Maar die paal is wel beter dan die flitsende. Dan krijg je erg vaak rem acties enzo. Nu niet meer je krijgt nu alleen een Acceptgiro thuis.

  Maar blijf voorzichtig ik weet namelijk niet of deze paal op 30 afgesteld staat of op 50.

  Hij werkt op lussen en niet met radar. Dus zowieso de “verboden” radar detectoren zullen hem ook niet meer herkennen :S

  Erg jammer maar deze fikken misschien wel mooier ;D 😀
  @politie: ik doe dit niet, ben ik te netjes voor ;D

 3. nee klopt heb maar weinig ring wegen gezien in nederland waar je 50 mocht. 🙂

  en dan noemt zwolle zich nog een stad ook 😀

  70 a 100 is mooi voor een dubbelbaans ringweg 😀

 4. Dames en Heren: ga lekker met de fiets, daarmee mag je zo hard als je wilt, zolang je maar niet een gevaar op de weg vormt, wanrt de kapstokwetgeving is natuurlijk wel van toepassing. 8)

 5. geld de flits paal ook voor de andere kant van de rijbaan? dus als je de flitspaal tegemoet komt rijden dus dan rij je aan de kant van de shell.. zou er aan die kant nu ook geflitst kunnen worden?

  Ik irriteer me er ook mateloos aan ik kom er elkedag langs alleen je weet nu niet of je op de bon word geslingerd of wel..
  Met de flits kon je er op voorbereiden maar nu weet je helemaal niks voor je het weet ligt er een stapel boete’s voor de deur..

  gewoon een klote systeem

 6. Niet flitsen vind ik nog tot daaraantoe. Ik weet hoe hard ik ergens mag, dus moet ik me er maar aan houden.
  Ik irriteer me meer aan al die wegwerkzaamheden waar niet gewerkt wordt. Haal die borden dan weg en zet ze er pas weer neer als je bezig gaat. (Of zoals langs de Nieuwleusenerdijk/Westeinde in Nieuwleusen: draai ze na werktijd een kwartslag en zet ze ’s ochtends weer goed.)

Reacties zijn gesloten.