BANANEN of TOMATEN?????

Foto van auteur

 

Op het moment dat ik deze column schrijf -is het nog maar 36 uur wachten op de uitslag van de Tweede Kamer verkiezingen. Weken lang zijn we bestookt met de meest fantastische beloften – die je alléén maar hoort in de tijd dat er verkiezingen zijn. En dat gaat al generaties lang zo. Het hoort er gewoon alle maal bij. Het kiezersvolk wil gewoon bedrogen worden en dat hebben de dames en heren politici dan ook héél goed begrepen. Ze komen er in ons  landje van de eeuwige compromissen altijd weer mee weg – door te stellen – dat je nu eenmaal niet ál je verkiezingsbeloften binnen kunt halen. En zo kan het dus gebeuren – dat de partij van jou keuze belooft geen nieuwe peperdure gevechtsvliegtuigen aan te schaffen – en dat ze dan vervolgens tóch worden aangeschaft. Dan kun je roepen wat je wil – maar daar helpt dan geen moedertje lief meer aan. Dit is dan kennelijk één van de vele compromissen – die tijdens een formatie is overeen gekomen. Dat heet dan in het politieke spel héél netjes – GEVEN en NEMEN.

En u kiezer en lezer van dit epistel – kunt dat dan alleen nog maar pruimen.

Denk dus straks bij de stemcomputer goed na – of u de komende jaren een RECHTS – óf een LINKS regeringsbeleid wil. Gaan we door met de alsmaar meer graaiende BANANENREPUBLIEK – of ruilen we die in voor een meer socialere TOMATENREPUBLIEK?

Aan u de keus.

Polleke

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “BANANEN of TOMATEN?????”

 1. Doe mij dan maar GEEN verzorgingstaat (mensen die echt hulp nodig hebben krijgen die natuurlijk wel), uit diverse onderzoeken is gebleken dat de verzorgingsstaat mensen die daar gevoelig voor zijn lui en ongedisciplineerd maakt omdat de eigen verantwoordelijkheid afneemt. Iets meer eigen verantwoordelijkheid is wat mij betreft niks mis mee.

  Voordat mensen de discussie willen laten losbarsten over de alsmaar stijgende ziektekosten, no-claim etc. Daar kan wat mij betreft nog een heleboel aan verbeterd worden.

 2. Wat een heerlijk standpunt-loos en neutraal stukje beuzelarij.
  Kiezersbedrog dat altijd al voorkomt, en nou lezers in het ongewisse laten voor welke kant je nu zelf opkomt.

  Wees jezelf, en niet iemand die lezers blij maakt met een lege dop, die dooie mus, of die negen vogels in de lucht.

 3. @degi
  Groot gelijk degi. Laat maar gewoon weten waar je politiek en maatschappelijk voor staat. Mogen wij dat van jou dan ?³?³k weten degi? Of ben je soms n?©t zo’n nietszeggende beuzelaar als die Polleke?

 4. Nou, was Polleke maar zo nietszeggend… Dit is weer een lekker zwart/wit stukje uit de linkse tomatenhoek. Met name die laatste zin…

  Als iedereen nu stemt voor de partij waar zijn of haar standpunten het beste in tot uiting komen, dan is de democratie hier straks zoals hij bedoeld is… En laten we alsjeblieft niet stemmen op de personen die het hardste schreeuwen, het knapste eruit zien of zo leuk overkomen in allerlei nietszeggende programma’s als Boulevard, de lama’s, enz.

  Daarom krijgt Rouvoet mijn stem. Heldere standpunten. Een sociaal beleid, zonder de alles-moet-kunnen cultuur van de meeste linkse partijen.

 5. Rouvoet wordt tenminste al tijden gezien als beste politicus. Geen aandachsttrekkerij van Marijnissen, gedraai van Bos, geneuzel van Rutte, en fobie van Wilders.

 6. Ik ben links ingesteld, zeg maar sp stemmer, maar van een aantal dingen kan ik wel zeggen dat ze beter kunnen als ze breed gedragen worden, dus door alle partijen ipv overal een punt maken, beter kunnen worden opgelost.

Reacties zijn gesloten.