PROTO brengt POP-UP design, Take Away Art en Street Art naar de Zwolse binnenstad

Foto van auteur

Zwolle – Van 28 juni t/m 7 juli vindt in de binnenstad van Zwolle de tweede editie van PROTO plaats. Een tiendaags Art & Design event waarin getalenteerde afstuderende mbo- en hbo-studenten en professionals in de kunst en vormgeving hun werk laten zien.

Als voorproefje op dit event neemt PROTO vanaf deze week de Zwolse binnenstad onder handen. Met de Stad als galerij en de straat als canvas wordt de stad gevuld met POP-up design, Take Away Art en Street Art. Donderdagochtend 6 juni staat er vanaf 02.00 uur op www.protozwolle.nl/art een plattegrond met de locaties waar de verschillende werken en installaties te zien zijn.

Vanuit de upcycle gedachte krijgen alledaagse materialen een andere vorm en functie. Geijkte objecten worden vrije vormen. Op vreemde en onverwachte plekken in de binnenstad vind je ‘Take Away Art’, kunst om naar huis te nemen. Neem de kunst mee en laat met #prototakeaway zien hoe het bij jou thuis staat of geef het door. Alledaagse objecten of standaard straatbeeld worden op een bijzondere manier ‘uitgelicht’ waardoor vorm en functie, maar vooral de manier waarop iedereen tegen alledaagse verschijningsvormen aankijkt, verandert.

In en rond Zwolle is een groot aantal mensen werkzaam in de zogeheten ‘creatieve industrie’. Met ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle, Cibap Vakschool voor verbeelding en de creatieve opleidingen van het Deltion College, Landstede MBO, Zone.college en Hogeschool Windesheim is er binnen Zwolle ook een groot aantal opleidingen dat voor deze creatieve industrie opleidt. Zij tonen ieder jaar trots hun afstudeerders aan de buitenwereld en doen dat sinds 2018 onder een gezamenlijke vlag: PROTO. Meer informatie over PROTO en het programma is te vinden op www.protozwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)