Zwolse driebanders in finale Play Off

Foto van auteur

Zwolle – De finale van de play-offs eredivisie driebanden wordt een Overijsselse aangelegenheid. Het team van Hanze Catering uit Zwolle neemt het deze dagen op tegen het viertal van Kaleidoscope/Grift Wrap uit Daarleveen.

Het Zwolse kwartet, onderleiding van Torbjörn Blomdahl, moest in de twee ontmoeting tegen Delta/Frans Bevers uit Goes genoegen nemen met een puntendeling 1-1 (4-4), maar omdat de eerste wedstrijd met 2-0 (6-2) gewonnen was, had het team aan remise genoeg om zich te plaatsen voor de finale.

Kaleidoscope is de verrassing van deze play-offs. Het wist de eerste partij tegen titelverdediger Crystal Kelly uit Waalwijk overtuigend met 2-0 (6-2) te winnen. Met nog twee partijen te gaan waren de overwinningen van Tayfun Tasdemir op Raimond Burgman (50-42) en John van der Stappen op Frans van Kuyk (50-49) al genoeg om naar de finale te bereiken.

Een bijkomstigheid van de finale is dat het Zwolse catering bedrijf nu al de grote winnaar is. Want naast het eigen team wordt ook Kaleidoscope/Grift Wrap mede gesponsord door het cateringbedrijf.

Uitslagen:Hanze Catering – Delta/Frans Bevers 2-0 (6-2)
Delta/Frans Bevers – Hanze Catering 1-1 (4-4)
Crystal Kelly – Kaleidoscope/Grift Wrap 0-2 (2-6)

Telegraaf

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Zwolse driebanders in finale Play Off”

 1. Het landskampioenschap driebanden voor teams kan Hanze Catering bijna niet meer ontgaan. Vandaag heeft het Zwolse team, dat voor de eerste keer aan de eredivisie driebanden deelneemt, aan één winstpartij voldoen om de beker met de grote oren in Zwolle te houden.

  De eerste ontmoeting in de finale tegen Kaleidoscope/Gift-Wrap werd door de Zwolse formatie overtuigend met 7-1 gewonnen. Van Kaleidoscope/Gift-Wrap wist alleen Jelle Pijl in zijn partij tegen Ad Koorevaar een gelijkspel af te dwingen.

  Dick Jaspers wist in zijn partij tegen Tayfun Tasdemir, zijn 25ste in deze competitie, zijn ongeslagen status te behouden. De Brabander begon zeer sterk en wist in de tweede beurt een serie van 17 te maken. Toch kwam Tasdemir nog aardig terug, maar met nog tien caramboles te gaan, ging Jaspers over de finish.

  De kopmannen van beide teams, de Zweed Torbjön Blomdahl en de Spanjaard Daniël Sanchez, ontliepen elkaar weinig. Sanchez nam wel een voorsprong, maar wist die in de eindfase niet vast te houden.

  uitslagen:

  Blomdahl ?? Sanchez 50-46 (33) 1.515/1.393

  Jaspers ?? Tasdemir 50-40 (21) 2.380/1.904

  Horn ?? Van der Stappen 50-23 (32) 1.562/0.718

  Koorevaar ?? Pijl 50-50 (46) 1.086/1.086

Reacties zijn gesloten.