Bouwprojecten geopend tijdens Dag van de Bouw

Foto van auteur

Zwolle – Het Deltion College, het in aanbouw zijnde voetbalstadion van FC Zwolle en het vernieuwde winkelcentrum van Zwolle-Zuid openen zaterdag 31 mei de poorten voor het publiek, ter gelegenheid van de Dag van de Bouw. De bouwvakkers van deze mega-nieuwbouwcomplexen in de stad doen dan mee aan de landelijke Dag van de Bouw.

In heel Nederland zijn 230 grote bouwplaatsen te bezoeken voor het publiek. Van 10.00 tot 16.00 uur heeft iedereen de kans om een kijkje op de bouwplaatsen te nemen. De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, de vereniging van Bouw- en Infrabedrijven.

Het doel is zoveel mogelijk mensen te informeren over de bouw in hun omgeving en de bouwsector in zijn algemeenheid. Veelgehoorde klacht is dat bouwprojecten vaak wat anoniem worden uitgevoerd. Wanneer ergens een bouwproject start worden er grote hekken en schuttingen omheen geplaatst.

Daarna ziet het publiek weinig meer. De Dag van de Bouw is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in nieuwbouw. De deelnemende nieuwbouwprojecten zijn die dag gratis toegankelijk. Voor het bezoeken van de sinds begin 2006 actieve bouwplaats van bouwer BAM bij het Deltion College moeten geïnteresseerden zich tevoren opgeven via de site ikkomnaardeltion.nl .

De andere bouwprojecten zijn zonder opgave vooraf te bezoeken. Aan winkelcentrum Zwolle-Zuid wordt sedert maart 2007 gewerkt. Het winkelcentrum wordt door Trebbe Bouw van 9.000 vierkante meter uitgebreid naar 17.000 vierkante meter. De nieuwbouw van voetbalstadion FC Zwolle wordt uitgevoerd door Moes bouwgoep. De eerste werkzaamheden gingen in maart 2007 van start.

2 gedachten over “Bouwprojecten geopend tijdens Dag van de Bouw”

  1. Bezoek DELTION 31 mei
    Fantastisch zo’n mogelijkheid om een gebouw in de bouwfase te kunnen bewonderen.
    Perfect Deltion!
    Perfect BAM!

    J.Kamphuis

Reacties zijn gesloten.