Deltion studenten betrokken bij theater ‘Insekt’

Foto van auteur

Zwolle – Groots en indrukwekkend locatietheater. Dat is de bedoeling van de theatervoorstelling ‘Insekt’. Onder leiding van oud-student Jolmer Versteeg spelen Deltionstudenten van de opleiding Artiest de sterren van de hemel. Het visuele spektakel vindt plaats op 9 en 10 mei in het Ter Pelkwijkpark.

Onder de bezoekers bevinden zich eerstejaarsstudenten Kunst & Cultuur. Zij bezoeken de voorstelling in het kader van de opleiding. Tijdens de lessen Nederlands, lazen en bespraken de studenten het boek, waarop de voorstelling is gebaseerd. ‘Insekt’ is een openluchtvoorstelling waarin beweging en spektakel worden gecombineerd tot een sprookjesachtige sfeer met een scherp randje. De voorstelling is geïnspireerd op ‘Erik of het kleine Insectenboek’ van Godfried Bomans. Gebruiksvoorwerpen bekleden een andere functie en maken deel uit van het decor. In deze voorstelling maakt de Bomans’ lieflijke sfeer plaats voor abstractie en absurdisme.

Maanden hebben beroepsartiesten en artiesten in opleiding gezamenlijk geoefend in de danszaal van het Deltion College. Onder regie van Jolmer Versteeg en assistente Paulien Avoird, tweedejaars student Sociaal Cultureel werk, is hard gewerkt om deze productie tot groot succes te maken. Aanstaand weekend is het dan eindelijk zover; Showtime!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)