Diefstallen uit schuren in Stadshagen opgelost

Foto van auteur

Zwolle – In de maanden maart en april heeft het politieteam in Zwolle-Noord een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een groot aantal diefstallen vanuit schuren en woningen in de wijk Stadshagen. Tijdens deze inbraken werden veelal zo goed als nieuwe (brom)fietsen en andere goederen weggenomen. De fietsendief en de helers zijn aangehouden.

Naar aanleiding van het onderzoek naar de diefstallen zijn er in april, in opdracht van de minister van justitie, vier personen buiten heterdaad aangehouden die verdacht worden van hun betrokkenheid bij de heling van de goederen die bij de inbraken werden weggenomen. De verdachten, twee mannen van 65 en 27 jaar uit Marknesse en twee vrouwen van 47 en 61 jaar uit Uffelte en Zwolle, zijn gehoord en zullen zich moeten verantwoorden voor het openbaar ministerie.

Ook is naar voren gekomen dat een 19-jarige Zwollenaar de (brom)fietsen en overige goederen ontvreemde vanuit de schuren en woningen in de wijk Stadshagen. De verdachte heeft inmiddels acht inbraken bekend en is ingesloten. Bij het onderzoek zijn veel gestolen goederen getraceerd. In totaal zijn er 8 fietsen, 1 bromfiets, en een digitale fotocamera boven water gekomen. Deze zijn door de politie inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Diefstallen uit schuren in Stadshagen opgelost”

  1. Heb jij ZZ in de statistieken hoog uit zien komen vwb inbraken?
    Wat dat betreft mag Stadshagen maar HOPEN dat het een 2e ZZ wordt 🙂

  2. Teruggegeven?
    Mijn fiets is ook gestolen uit onze schuur… blijkbaar dan weer door een andere “groep” want ik heb nog geen fiets teruggezien…..

Reacties zijn gesloten.