Jonge Honden krijgen staande ovatie voor ‘Insekt’

Foto van auteur

Zwolle – Theatergroep ‘De Jonge Honden’ vertoonde vrijdagavond in het Ter Pelkwijkpark ‘Insekt’. Een uitverkochte openluchtvoorstelling waarin beweging en spektakel werden gecombineerd tot een sprookjesachtige sfeer met een scherp randje.

De voorstelling is geïnspireerd op ‘Erik of het kleine insectenboek’ van Godfried Bomans. Gebruiksvoorwerpen bekleden een andere functie en maken deel uit van het decor. In deze voorstelling maakt de Bomans’ lieflijke sfeer plaats voor abstractie en absurdisme. De bezoekers op de tribunes in het park trakteerden de cast, aan het einde van de show, op een staande ovatie. ‘Insekt’ zal ook op zaterdag 10 mei gespeeld worden in het Ter Pelkwijkpark.

Meer foto’s via ‘Lees verder’….

Theatergroep De Jonge Honden richt zich in het bijzonder op locatietheater. De regie en artistieke leiding ligt in handen van Jolmer Versteeg. De spelersgroep varieert elk jaar in aantal.


Gevangen en bedreigd in het web…

Een gebouw, straat of weiland kan volgens De Jonge Honden op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Afgelopen jaar is bijvoorbeeld gekozen voor de binnentuin van de centrale bibliotheek Zwolle. Het monumentale gebouw dat dateert uit 1898, werd omgetoverd als een oude volksbuurt en levensgrote poppenkast. Ook dit jaar wordt er weer hard gewerkt aan een nieuwe productie die zo mobiel is, dat deze op elk plein of weiland gespeeld kan worden.

Locatietheater is een zeldzaam theater ras in Nederland. Er zijn slechts enkele groepen die zich op professioneel niveau bezighouden met deze unieke vorm van theater maken.


Met een kettingzaag wordt een insekt doormidden gezaagd…


Figuren kwamen, van onder de graszoden, ineens omhoog…

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Jonge Honden krijgen staande ovatie voor ‘Insekt’”

  1. is geweldig geweest, heerlijk buiten, de opkomst van o.a. de larven en wormen waren geweldig. succes met verdere voorstellingen 🙂 !!!

Reacties zijn gesloten.