Algemene Log 18

Foto van auteur

Dit is een algemene log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert deze Algemene log na ongeveer 150 reacties van een vervolg ( Algemene log: deel 19 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

244 gedachten over “Algemene Log 18”

 1. nogmaals: vakantiedrukte op de A28:

  Aangezien Zwolle, redelijk onverwacht, toch door is en a.s. zondag thuis speelt, worden er nog mensen gezocht, om tegen een onkostenvergoeding, te helpen met mensen naar de juiste plaats te wijzen. Met wat hulp kunnen we de wedstrijd keurig laten beginnen, zegt de organisatie.

  Mensen die willen helpen kunnen zich uiterlijk zaterdagmiddag aanmelden op het mailadres spaans.a@home.nl , degene geeft dan de details door.

 2. @ronald revenberg, dank voor de reactie, alleen deze wekt bij mij weer vragen op, je gaat namelijk bij de toerist (van der valk) de stad uit en even voorbij het depot van rijkswaterstaat op dezelfde weg ga je de gemeente Zwolle weer.
  Dus door dat >:( het stukje berkummerbrug tot en met depot (terrein Rijkswaterstat) geen gemeente Zwolle zou zijn is dus voor de provincie voor het kraaijenbos verantwoordelijk, terwijl op de hessenweg koment uit de richting Dalfsen op /- 600 meter voor de spoorlijn een bord stand omtrent de grens van Zwolle.
  Voor zover ik mij kan herinneren is het betreffende stuk ook overgedragen geweest aan de gemeente /- 2 jaar terug, dus al met al een lelijke kink in de groene vingers van de Gemeente Zwolle :'( ๐Ÿ˜› 8) ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ™

 3. Oh ja, WVF was minder… Geloof, Natascha, dat ik maar helemaal niet meer naar de voetbal moet gaan >:(

  Ach, als de kantines maar open blijven, kan ik altijd nog na afloop ff buurten ๐Ÿ˜‰

 4. Ik heb eigenlijk een vraagje en de doorgewinterde Zwollenaar weet er vast wel antwoord op. (Ik vertrouw op je Dick :))

  Mijn vriendin is eigenlijk op zoek naar een soort van kunst cursus of zo. Beetje in groepsverband leren tekenen en schilderen. Een LOI cursus is te individueel en de kunstacademie is te professioneel. Iets er tussenin dus. Iemand tips? ๐Ÿ™‚

 5. Ja, dat is misschien wel iets. Ik zal het haar eens laten zien; bedankt!

  Meer suggesties zijn natuurlijk altijd welkom ๐Ÿ˜€

 6. @ Be: het gaat hier om het verschil tussen de gemeentegrens van Zwolle en het begrip ‘binnen en buiten de bebouwde kom’. Het Kraaijenbos ligt buiten de bebouwde kom en binnen de gemeentegrens van Zwolle. Voor kapvergunningen buiten de bebouwde kom, ongeachte of dit binnen de gemeentegrens van Zwolle ligt, geldt dat de provincie hierin het bevoegde gezag is. Als het Kraaijenbos binnen de bebouwde kom had gelegen, was Zwolle het bevoegd gezag…

 7. Ik wilde net aan je vragen hoe de wedstrijd van WVF was Dick maar ik zag het al, jammer….

  Morgen de thuiswedstrijd van SV Zwolle tegen Bergentheim, uit hebben ze in ieder geval gewonnen.

 8. Er gaan toch weer ernstige geruchten dat de stivhting prestatief be quick failliet is. De belastingdienst zou inmiddels een claim hebben neergelegd bij alle sponsors om hun bijdrage voor komend seizoen naar de belastingdienst over te maken.

  Wie weet er wat van?

 9. @ Supporter: Weet alleen dat de stichting prestatief be quick emotioneel mijlenver van de leden staat die niet bij 1 betrokken zijn. Veel onbegrip. En dat 1 gister het kampioenschap aan HHC heeft gelaten. Wel zรฉรฉr interessante geluiden!

 10. @ Plantje en vrouw Plantje: Lijkt me een goeie tip van Gretha.
  Interessant onderwerp ook kunst cursus/groepsverband leren tekenen en schilderen. Moest ook maar eens naar zoiets kijken……ach laat maar….je kunt je tijd maar 1x besteden.

 11. ZO KROM ALS EEN KUBUS
  Kan een raadslid mij vertellen waarom deze zaak zo blijft voortslepen???

  Huis 8ergr8 via 8eringang weer op de agenda? [15-04/22-04] Op 1 september 2005 trad de ‘verordening burgerinitiatief’ in werking. Maar het nog prille democratisch middel lijkt pas sinds kort door de burger te zijn ontdekt. Eerst was er de succesvolle inzameling van (meer dan) 500 handtekeningen voor de komst van een station in Zwolle Zuid; het behandelingsvoorstel komt op 21 april in de raad. Vorige week is de vereniging Vrienden van de Stadskern een burgerinitiatief gestart tegen de bouw van een appartementencomplex aan de Achtergracht. Inmiddels zijn de benodigde 500 handtekeningen opgehaald. Toch is het onzeker of het Huis aan de Achtergracht opnieuw op de raadsagenda wordt gezet. Een burgerinitiatief heeft alleen zin als het onderwerp de afgelopen twee jaar niet door de politiek is besproken.

  Bedankt voor het lenen van de tekst, Lev ๐Ÿ˜‰

  Politieke spelletjes? Vertraagt v.Doorenmolen dit expres in de hoop dat het uit de belangstelling raakt? …… Het hoeft toch alleen maar weer op de raadsagenda en er is toch aan de voorwaarde voldaan? Zegt men nu eigenlijk dat het burgerinitiatief vooraf al kansloos was? Heeft niemand dat tegen die initiatief nemers gezegd? Ze waren zelf in de overtuiging dat ze met die DIKKE 500 handtekeningen (in een mum van tijd) wel wat konden bereiken?

  Maar wat een regel ook en wat een arrogantie! (

  niet door de politiek is besproken; DE POLITIEK IS ALLEEN DE RAAD. Vind dat door uit die regels al minachting van welk burgerinitiatief ook spreekt.

  2 jaar ALS een gem.raad al zijn tijd uitdient is dat maar liefst de helft van zijn/haar tijd. Grote kans dus dat een legitiem burgerinitiatief door een heel andere gemeenteraad & college moet worden beoordeeld!!!

  Volgens mij ZO KROM ALS EEN HOEPEL, ZEG MAAR ZO KROM ALS EEN KUBUS
  >:( :’

 12. @ Plantje en vrouw Plantje: Lijkt me een goeie tip van Gretha.
  Interessant onderwerp ook kunst cursus/groepsverband leren tekenen en schilderen. Moest ook maar eens naar zoiets kijken……ach laat maar….je kunt je tijd maar 1x besteden.

  Haha! Ik ken het. Zelf ben ik ook genoeg bezig met de band, dus die beeldende kunst is het voor mij niet helemaal. Maar mijn vriendin zag het wel zitten. Ook de tip van de Muzerie was erg goed! En eigenlijk ook nog erg betaalbaar!

  Zo zie je toch maar, dat zo’n weblog ook nog eens iets terug kan doen ๐Ÿ˜€

 13. Hoop en verwacht dat ADO promoveert trouwens

  Ik verwacht het niet, maar hoop het vooral niet. Wat zit daar bij ADO verhoudingsgewijs veel fout volk, zeg. Na de talloze akkefietjes van de afgelopen jaren, waren er gisteren ook weer oerwoudgeluiden richting Obodai. Zelfs een ADO-speler heeft zich bezondigd aan het uitschelden van (de moeder van) Obodai in combinatie met een ernstige ziekte. Terecht dat die gast geen hand kreeg van Obodai na afloop.

 14. Klopt:

  Wat zit daar bij ADO verhoudingsgewijs veel fout volk, zeg

  Ik zit ook regelmatig op de blog van Henk Bres (absoluut niet mijn man trouwens). Henk heeft nu ook 2 persoonsbeveiligers. Maar zo’n stad MOET toch betaald voetbal hebben op het hoogste niveau. Moet dat bestuur/burgemeester (hoofd van de politie) maar harder optreden. Maar ze steken daar de kop in ’t zand tja. We gaan toch niet zwichten voor foute kuddedieren in deze samenleving????
  Nee, met RKC heb ik nixxx; we hebben ook al genoeg……meer dan genoeg Brabo’s in de eredivisie ๐Ÿ˜‰

 15. Als ADO wel terug gaat verwacht ik dat de knvb roet in het eten gaat gooien want dan komt al dat ”echte” (waarschijnlijk kost me dit weer een paar ruiten :D) schorriemorrie terug en dat wil de knvb natuurlijk niet er is in de eerste divisie al genoeg trammelant bij ADO en dan komt het financiele gezeik nog kijken natuurlijk.

 16. Nooit zwichten voor terreur…..kan lijden tot hele erge dingen
  Nog 1x dan, ik heb verdorie op de MEAO al een werkstuk over voetbalvandalisme gemaakt. Zijn er nu echt nog mensen die denken dat dit een probleem van de voetballerij is?

  Tuurlijk niet, dit is een maatschappelijk probleem van ons allemaal. Die klootzakkies bij Den Haag bijvoorbeeld zitten nu wel andere criminele zakies te doen. Of terroriseren hun vrouw.

  Als je als maatschappij hier geen antwoord op hebt, of nog erger ZWICHT voor 1-cellige voetbalvandalisten…..ben je wat mij betreft geen knip veur de neuse weerd. Die mogen sommige beleidsbepalers bij ADO ook in de zak steken.

 17. geschreven door dick, op 12 mei 2008 om 13:14

  @ Plantje: in welke band speel je dan?

  Litter. (www.litter.nl als ik zo ongegeneerd mag spammen :D) We hebben 24 mei ons eerste echt optreden in het Proathuus in Wijhe. En waarschijnlijk gaan we 18 mei bij een open podium onze kunsten een beetje testen op publiek ๐Ÿ™‚

 18. 18 mei, da’s op een zondag. Hmmmm
  @ Plantje, Bijzonder leuk gevonden die “th-combi in jullie naam”.
  Aardige namen, waar jullie wat van gecoverd hebben.

 19. Onze bassist komt uit Wijhe en we repeteren er. Dus dat hebben we met Wijhe. Ook wel eens over gedacht om naar die kant te verhuizen, maar het is toch weer net wat minder gemakkelijk bereikbaar.

  24 mei is geen zondag ๐Ÿ˜‰ (Als ik zo vrij mag zijn: hindert het geloof je voor de 18e mei?)

  Overigens zit er in de naam niet echt een th-combinatie; al doet het logo het wel vermoeden.

 20. ๐Ÿ˜€ Hoe kom ik bij de 18e dan? O, ik zie het al dit staat op je site:

  Zoals het er nu naar uit ziet zullen we 18 mei voor het eerst het podium bestijgen in Cafรฉ Calluna in Ommen tijdens de gezellige jamsessie. Dus voor iedereen die nieuwsgierig is. (KOMT ALLEN)

  Ok niet echt een th-combinatie, maar zoals het er nu als een teken in het logo staat vind ik het mooi gevonden.

 21. Zo werkt dat niet altijd Dick dat weet je toch, je fijnste collega’s kunnen net zo goed voetbal vandalisten zijn.

  Zwolle heeft gewonnen met 2-0

 22. Ik ga wellicht ook nog proberen het optreden van de 24e op weblog zwolle te krijgen. Of beter nog: een keer een optreden ergens in Zwolle regelen! ๐Ÿ˜€

 23. @ Natas: O, sv Zwolle toch! Als je maar op het goede moment in vorm bent!!

  Nou, het ligt er natuurlijk aan wat je onder een vandalist verstaat. Niet iedereen met een stadionverbod is een vandalist! Als ik mag aannemen wat ik laatst over de FC hoorde. Ik bedoel รฉcht mensen die naar de voetbal gaan om rotzooi te schoppen. Natuurlijk weet ik dat ADO daar heel veel van heeft en dat dat kuddegedrag is.

  Ik kan heel veel dingen niet, maar heb wel de mensenkennis om te bepalen of iemand die al 10 jaar collega is elke week naar de voetbal gaat om rotzooi te schoppen en de rest zwaar negatief op te naaien. Dat laatste is overigens zo makkelijk.

  Heb jij de boeken van van Gageldonk gelezen over Feyenoord-hooligans?

 24. @ Plantje: Op de weblog heb je em zo! Paar kaartjes voor de hotspot ter beschikking stellen. Maar hoe je een topic verdient heb ik eigenlijk nog niet begrepen.

  Maar de 18e in Ommen is dus ook nog te bezoeken? Ach, ik doe net of ik zeeen van tijd heb. Potverdorie we hebben geprobeerd 3 gezellige afspraken voor een zaterdag voor de vakantie te plannen.
  Allen mislukt. Nu bezig met een “biertje” op een vrijdag om 16.00 uur, 9 personen; ook nog maar 2 vrijdagen over er heeft nog niet eens de helft gereageerd.

  Verwijs graag naar de band Lichterlaaien met het nummer “Overleven”! De passage over TIJD ๐Ÿ˜‰

 25. Ja ik heb ze gelezen, heb ook de docu’s gezien over de engelsen, die iedere dag keurig naar kantoor gingen en waarvan niemand wist van hun ”dubbele leven”

 26. Heb ook docu’s gezien van die geflipte Engelsen op leeftijd en vond het ook een knap dubbelleven. Maar kan me niet voorstellen als jij 10 jaar van zo’n vent (95% kerels ongeveer?) collega bent dat je helemaal nixxxx merkt?

  In het klein waren er bij Groningen-Ajax (met die fik) ook ik weet niet hoeveel kerels van mijn leeftijd (voornamelijk volgens mij) die met zo’n 110% anti AJAX-shirt liepen. Puur om de sfeer op te fokken. Tja, zo’n collega herken je toch in elk geval al wel als (volgens mij tรฉ) zwaar voor of tegen een club figuur?

 27. VANDALISME
  Potverdorie! Hebben we het er net over. Waarom wordt aan deze ongetwijfeld veel gelezen kreet geen aandacht besteed? In het niet echt gebeurd? Is er geen journalist van weblog/Stentor/Swollenaer of weet ik veel wat die dit gelezen heeft? Welke kl**tzak(ken) doet/doen dit? Dit verachtelijke gedrag is de laatste jaren helaas meermalen uitgebreid in het nieuws geweest. Maar als (mits het waar is natuurlijk, maar dat is voor een h*ernalist zo uit te zoeken er staan ook relevante vervolgreacties) het bij de voetbal gebeurt zwijgt iedereen? Zelfs de politie, erger nog de politie doet nixxx???

  van .org door een superboer:
  het enige wat wat minder was, was de terugreis. We reden met de bus terug naar doetinchem, toen werd er ineens vanaf de weg een steen tegen het raam van de zijkant van de bus gegooid.
  Toen we een paar hondert meter verder een viaduct naderden riepen een paar mensen in de bus, bukken daar staan er nog meer. Dus iedereen bukken, op datzelfde moment werd er een grote steen van een viaduct gegooid zo dwars door de vooruit van de bus. een paar waren er (licht) gewond en de rest van de mensen in de bus zaten onder het glas
  Toen de steen door de ruit ging voelde ik het glas ook langs mij schaven.
  Het stomme was dat de bus door veel politie begeleid werd, maar die *fl*kkers* deden helemaal niks, die dachten niet van: wat raar dat er zwolle suportes met grote stenen op een viaduct staan.
  Maar dat doet er verder niet toe, het gaat erom dat je wel heel ziek in je hooft bent om voor of net na het einde van de wedstrijd snel voor de supportersbussen naar een viaduct te gaan en dan een flinke steen door de vooruit van de bussen te gooien. Het is gewoon een poging tot doodslag, buiten dat zaten er ook kinderen in de bus.

  Tegen de ziekelijke personen die dit op hun geweten hebben en zich toch Supporters durven te noemen, wil ik het volgende zeggen: Het is maar een spelletje en je verpest het zo voor je eigen club. ( Ook zou ik je maar eens geestelijk laten onderzoeken.)

 28. Oh citaattekens vergeten:

  het enige wat wat minder was, was de terugreis. We reden met de bus terug naar doetinchem, toen werd er ineens vanaf de weg een steen tegen het raam van de zijkant van de bus gegooid.
  Toen we een paar hondert meter verder een viaduct naderden riepen een paar mensen in de bus, bukken daar staan er nog meer. Dus iedereen bukken, op datzelfde moment werd er een grote steen van een viaduct gegooid zo dwars door de vooruit van de bus. een paar waren er (licht) gewond en de rest van de mensen in de bus zaten onder het glas
  Toen de steen door de ruit ging voelde ik het glas ook langs mij schaven.
  Het stomme was dat de bus door veel politie begeleid werd, maar die *fl*kkers* deden helemaal niks, die dachten niet van: wat raar dat er zwolle suportes met grote stenen op een viaduct staan.
  Maar dat doet er verder niet toe, het gaat erom dat je wel heel ziek in je hooft bent om voor of net na het einde van de wedstrijd snel voor de supportersbussen naar een viaduct te gaan en dan een flinke steen door de vooruit van de bussen te gooien. Het is gewoon een poging tot doodslag, buiten dat zaten er ook kinderen in de bus.

  Tegen de ziekelijke personen die dit op hun geweten hebben en zich toch Supporters durven te noemen, wil ik het volgende zeggen: Het is maar een spelletje en je verpest het zo voor je eigen club. ( Ook zou ik je maar eens geestelijk laten onderzoeken.)

 29. Gem.raad mag de burgemeester (hoofd van de politie) hierover ter verantwoording roepen:
  Is dit echt gebeurd?
  Zo ja, waarom keek de politie de andere kant op?

 30. Nou Dick, op de 18e mei is iedereen ook van harte welkom! Zelf zien we dat een beetje als een Try Out. Gewoon even kijken hoe het is om voor het eerst met deze band op de b?hne te staan. Voor mij is het al weer zo’n 5-6 jaar geleden, dat ik echt heb opgetreden!
  Popfront of Hedon lijkt me ook zeker wel een keer wat!

  Maar dan vraag ik me ook even af hoe het zit met dat voetbal verhaal. Ik ben zelf helemaal niet van het voetballen. En dat is voor een groot deel door de hele “toestand” er omheen, want het spelletje an sich is natuurlijk niets mis mee.
  Maar begrijp ik hier nu goed, dat er een bus met supporters uit Doetinchem op de Ceintuurbaan is belaagd met stenen door FC Zwolle “supporters”? Dat zou namelijk de stenen en het glas dat we er zagen liggen verklaren.

  Overigens kwam me gisteren rond elf uur op de Ceintuurbaan een motoragent in verkeerde richting tegemoet ๐Ÿ™

 31. Gaaf zeg! Een nieuwe-Zwollenaar in zijn eigen stad. 4 bandleden, nog geen foto’s, alle 4 Zwollenaar?

  Jouw lezing klopt, en de politie deed volgens dat verslag of ze nixxx zag en reden door.

  Het stomme was dat de bus door veel politie begeleid werd, maar die *fl*kkers* deden helemaal niks, die dachten niet van: wat raar dat er zwolle suportes met grote stenen op een viaduct staan.

  Duidelijk meerdere “supporters” dus!

  ๐Ÿ˜€

  Overigens kwam me gisteren rond elf uur op de Ceintuurbaan een motoragent in verkeerde richting tegemoet

  Spoedklusje zeker of teveel gezopen/gebruikt :'(

 32. Bij het optreden 24 mei doen we een foto shoot. Gaan we lekker gemeen kijken 8)

  We hebben er naast mij nog 1 Zwollenaar bij. Verder nog een drummert uit Ommen en een bassist uit Wijhe.

  Beetje jammer van de politie. Maar ik kan me wel indenken dat op deze manier voor mensen de lol van het voetballen er af gaat!

  Die motor agent had denk ik een spoedklusje. Was al lang bang, dat ie niet voor mij kwam ๐Ÿ™‚

 33. Ok, maar je moet niet verschikkelijk veel comedy maken als zoiets

  Beetje jammer van de politie. Maar ik kan me wel indenken dat op deze manier voor mensen de lol van het voetballen er af gaat!

  niet bij de voetbal gebeurd. Zoals helaas vaak, volgens mij worden de daders ook nooit gepakt :'( Nu verschijnt er nixxx over in de media en de Sterke Arm Der Wet kijkt de andere kant op……….

 34. Niet tijdens het voetballen gebeurd… Maar ik begrijp wel, dat het mรฉt mensen gebeurd is die eigenlijk gewoon een dagje voetbal wilden gaan kijken.
  En inderdaad…doordat het niet tijdens of net voor/na de wedstrijd gebeurd is wordt het overal buiten beschouwing gelaten.

 35. Vanaf heden zal er geen ‘Rakker’ meer verschijnen.

  Rakker was de wekelijkse Column, dat altijd op zaterdagen verscheen. De redactie en de Columnist konden geen volledige overeenstemming bereiken over de content van de creatieve pennenstreken. Rakker pakt de beslissing om niet meer te publiceren buitengewoon sportief op en wenst Weblog Zwolle het allerbeste.

  De redactie van Weblog Zwolle bedankt Rakker voor zijn vrijwillige inzet van de afgelopen weken!

 36. Drukke tijden voor de brandweer van Zwolle

  11:49:1613-05-084GBRANPrio 1 Binnenbrand Goudplevierstraat 63 ZWOLLE 742 641 751

  11:55:0313-05-084GBRANPrio 1 OMS Brandmelding DE KEERSLUIS / DELTA WONEN HARM SMEENGEKADE 18 ZWOLLE 744 746 752

  11:58:4213-05-084GBRANPrio 1 Binnenbrand (nader bericht: nug herbezetting kaz) Goudplevierstraat 63 ZWOLLE

 37. Ik zag “ze” al voorbij komen ter hoogte van kinderboerderij weezenlanden. De ene ging richting ceintuurbaan, de ander richting centrum

 38. Ik werd laatst uitgelachen toen ik zei, dat ik vind dat Zwolle wel wat weg heeft van een studentenstad.
  Zit er hier in Zwolle een universiteit? Anders zal dat het probleem wel zijn geweest… ๐Ÿ™

 39. Windesheim, grootste enkelvoudige HBO’s van Nederland (InHolland heeft meer studenten, maar dat zijn eigenlijk 5 HBO’s bij elkaar).
  Landstede en Deltion, twee van de grootste MBO’s van Nederland. En hoeveel procent maken scholieren en studenten uit van Zwolle? 10%? 15%, 20%? Zwolle is echt wel een studentenstad!

 40. Vind ik ook hoor!

  Alleen veel mensen vinden, dat als je op een HBO zit je geen student, maar scholier bent.

  Zelf vind ik het absoluut belachelijk, omdat ik aardig mee over kan (zacht gezegd) met mijn academisch geschoolde (en soms omhoog gevallen) collegae.
  Maar het zou wel kunnen verklaren dat mensen Zwolle niet als studentenstad zien.

 41. Pleur hier in Zwolle een gemiddeld grote Universiteit neer en we hebben meteen de meeste studenten/scholieren van Nederland vermoed ik.

 42. Een leugen op .org?
  Waarom gaat het niet meer over die kl**tzakies actie en die andere kant op kijkende pliesie? Of geloven jullie niet dat het gebeurd is ๐Ÿ˜ฎ

 43. Ik heb het niet over voetbal-supporters omdat iedereen toch wel mijn mening kent. Het heeft geen zin om dit voorbeeld er in te wrijven lijkt mij.

 44. @ Politiek nogmaals & Japser: Maar het gaat mij juist om het feit dat enkele kl**tzakken wat uitvreten & de pliesie de andere kant op kijkt. Dat ze toevallig voetbalsupporter zijn doet voor mij nixxx af of bij aan de misdaad (? poging tot dookdslag?) die ze pleegden…….
  Terecht werden de vele keren dat kleine jochies dit deden uitvergroot!!!
  Nu lijkt het wel of het wordt doodgezwegen?

 45. Ok, ben ik met je eens Dick. Maar de berichtgeving klinkt als het ooggetuige verslag van 1 persoon. Ik keur het niet goed natuurlijk, maar een wat zakelijker geschreven stuk zou waarschijnlijk meer discussie doen opwaaien.

  Dat brengt me ook bij de vraag: is er geen enkele journalist, amateur columnist of wat dan ook wat er in de buurt was?
  Wellicht weten mensen waar zaken door de politie gemeld worden (ik zag hierboven een stukje van Stefan Verkerk over brandweermeldingen). Is er ook zoiets van de politie terug te vinden van de betreffende avond?

  En, last but not least, het is wellicht cru, maar gebeurt dit soort dingen niet VEEL vaker? En dit is een oprechte vraag want ik ben pas 1 keer in mijn leven bij een voetbalwedstrijd geweest.

 46. Er gebeurt verschrikkelijk veel rond voetbalwedstrijden, maar dit soort laffe (altijd laf natuurlijk maar de daders zijn moeilijk te achterhalen) “pogingen tot doodslag”?!
  De voetbalwet ligt al erg lang bij RvS. Belangrijk punt is de meldingsplicht van raddraaiers in de rust van wedstrijden ach en veel meer. Het de PvdA eens gevraagd hoe het ermee was. 1 van hun diende het in. Kreeg gelijk een net antwoord dat het bij de Raad v. State lag. Zal eens kijken heb het vast nog wel ergens.

  Helemaal gelijk Plantje: Dat brengt me ook bij de vraag: is er geen enkele journalist, amateur columnist of wat dan ook wat er in de buurt was?

  …. alle pliesie meeluisteraars idd w.o. die Steffan Verbeek
  :'(

 47. @ Natascha; is de keeper van jouw SV Zwolle-1 de zoon van Harry Bouwmeester (Swollenaer) Volgens mij wel….

  WVF krijgt een nieuwe keeper…..De zoon van Willem van de Weg!
  Welkom, een zoon van de mede “Landskampioen der waterschappen” met oa Ben D. en Mark S. et moi.

  Heb overigens een nieuwe site bij mijn naam ๐Ÿ˜‰

 48. ๐Ÿ˜€ Ach, ’t is een lief meisje en jij hebt Litter.nl al Plantje.
  Ben nog op zoek naar een ander trouwens. Net terug uit onze mooie stad, hoop ik em snel te vinden ๐Ÿ˜›

 49. KUBUS
  ๐Ÿ˜€ blijkt in deze post sluikreclame te zitten voor een admin.kantoor. Prima toch! Plaatsen we ‘m nog een keer:
  Heeft misschien dubbel zin en baat het niet dan schaadt het niet…..hoewel…..een bepaalde wethouder zou zich toch zo langzamerhand eens achter de oren moeten krabben:

  ZO KROM ALS EEN KUBUS
  geschreven door dick, op 11 mei 2008 om 14:48

  Kan een raadslid mij vertellen waarom deze zaak zo blijft voortslepen???

  Huis 8ergr8 via 8eringang weer op de agenda? [15-04/22-04] Op 1 september 2005 trad de ‘verordening burgerinitiatief’ in werking. Maar het nog prille democratisch middel lijkt pas sinds kort door de burger te zijn ontdekt. Eerst was er de succesvolle inzameling van (meer dan) 500 handtekeningen voor de komst van een station in Zwolle Zuid; het behandelingsvoorstel komt op 21 april in de raad. Vorige week is de vereniging Vrienden van de Stadskern een burgerinitiatief gestart tegen de bouw van een appartementencomplex aan de Achtergracht. Inmiddels zijn de benodigde 500 handtekeningen opgehaald. Toch is het onzeker of het Huis aan de Achtergracht opnieuw op de raadsagenda wordt gezet. Een burgerinitiatief heeft alleen zin als het onderwerp de afgelopen twee jaar niet door de politiek is besproken.
  Bedankt voor het lenen van de tekst, Lev

  Politieke spelletjes? Vertraagt v.Doorenmolen dit expres in de hoop dat het uit de belangstelling raakt? …… Het hoeft toch alleen maar weer op de raadsagenda en er is toch aan de voorwaarde voldaan? Zegt men nu eigenlijk dat het burgerinitiatief vooraf al kansloos was? Heeft niemand dat tegen die initiatief nemers gezegd? Ze waren zelf in de overtuiging dat ze met die DIKKE 500 handtekeningen (in een mum van tijd) wel wat konden bereiken?

  Maar wat een regel ook en wat een arrogantie! (
  niet door de politiek is besproken; DE POLITIEK IS ALLEEN DE RAAD. Vind dat door uit die regels al minachting van welk burgerinitiatief ook spreekt.

  2 jaar ALS een gem.raad al zijn tijd uitdient is dat maar liefst de helft van zijn/haar tijd. Grote kans dus dat een legitiem burgerinitiatief door een heel andere gemeenteraad & college moet worden beoordeeld!!!

  Volgens mij ZO KROM ALS EEN HOEPEL, ZEG MAAR ZO KROM ALS EEN KUBUS

 50. Lichterlaaie! Deze band bedoel ik Miranda & Plantje
  SUPER CD “ZOENEN MET DE KONINGIN”[/url] Al wel vrij oud, maar nog steeds (misschien vooral wel nu super teksten) en gave muziek!

  Kocht hem nadat “de meester” Frits, Ritmeester, Spits hem aanprees op “Tijd voor 2”. Ja, en hoe kan de meester er naast zitten?

 51. Mooie CD Dick, ik heb hem destijds ook gekocht. Vooral het nummer ‘Zo’n mooie planeet’ vind ik ijzersterk.
  Helaas is de CD ooit weggenomen uit m’n CD-koffer.. ๐Ÿ™ Dus ik wacht al een jaar ofzo op een downloadmogelijkheid in hoge kwaliteit.. maar da’s een zeldzaamheid haha! ;D Ik vind best dat meer mensen deze band mogen kennen.

 52. LICHTERLAAIE!
  Gelukkig, je bent de eerste van wie ik hoor dat je hem kent. “Zo’n mooie planeet” is ook geweldig idd.
  Mooie openklapbare hoes ook met een groot schaakstuk voorop….De koningin.

  Moesten we maar eens meer promotie voor maken voor LICHTERLAAIE!
  Weet trouwens niet eens of ze nog bestaan :'( Heb nooit gehoord dat ze op 1 van de vele festivals komen.

  Niek van der Spong eens bellen, of Teitsma hahaha

 53. De enige 2 nummers die ik nog op MP3 van ze heb (“Zo’n mooie planeet” en “Het is zo”) heb ik al een paar jaar in de non-stop staan van Airplay Radio. In die zin doe ik dus wel aan promotie haha! En volgens mij kwam “Het is zo” uit de film “Volle Maan”. Mocht je nog ergens een winkel vinden die de beide CD’s verkoopt, of ergens de .wav tegenkomen, dan hoor ik het graag in de mail. 8)
  Ze bestaan niet meer in de huidige vorm volgens mij.. ook al geen website meer. Jammer, want dit is de muziek die mij aanspreekt!

 54. Evenementenstad
  Volgens de “Atlas voor gemeenten” staat ZWOLLE 3e in de top-10 van gemeenten met de meeste evenementen per 1000 inwoners.

 55. Kraaijenbos, het vervolg
  Zoals beloofd heb ik gisteravond de wethouder gesproken over de stand van zaken mbt de gekapte bomen in het Kraaijenbos. Hij wist mij echter niets nieuws te melden, behalve dat de verantwoordelijke Provincie nu aan zet is. Ik ga mijn partijgenoten in de Provinciale Staten eens benaderen….

 56. Hoi Ronald R.; Mooi dat jezelf intiatief neemt en de milieuwethouder al lang blij lijkt dat het niet op zijn bordje ligt. Succes, als het in Gelderland had plaatsgevonden was een snelle reactie zeker voor elkaar gekomen. Daar zit nl de man op wie ik gestemd heb: Co Verdaas ๐Ÿ˜‰ Bedankt alvast.

 57. Haha! Zo heb ik dat ook een beetje. ๐Ÿ˜€ (Voor mij was het ook nieuw, dat je ambtenaar bent Dick). Maar als ik het goed begrijp staat er dus tijdens kantooruren een boete op als we je beledigen? (Ik neem aan, dat je dan in functie bent :))

  Plantje, deze vind ik geweldig, ook eens geweest in De Kuip! Jij?

  Guns & Roses: knocking on heaven’s door nu op 3fm

  In de kantoortuin waar ik zit wordt radio niet heel erg gewaardeerd, dus ik heb hem gemist ๐Ÿ™
  Wel een stoer nummer! Ik heb ze live gezien in de nieuwe bezetting. (Eigenlijk stiekem ook ERG goed!)

 58. Jee wat zijn ze streng bij jullie ๐Ÿ˜‰ Luister radio via internet. Maar het gaat er toch om dat je werk naar tevredenheid af is. Bij ons doen ze niet moeilijk over internet. Een ander verl*lt of verroddeld zijn/haar tijd. Zoiets heb ik eerder gepost. 8)

 59. Ik weet het…. Ik werk zelf op project basis, dus soms heb je het wat beter dan anders.
  Op mijn werkplek heb ik niet eens internet, dat heb ik via mijn laptop en GSM geregeld.

  Gaat ze natuurlijk ook niet zozeer om wรฉlke radio zender, maar gewoon dat er IETS aan muziek aan staat… Nee, een kantoortuin is naar mijn idee de slechtste uitvinding ooit gedaan!

 60. Houten palen club
  En hoewel zijn temperament hem soms in de weg zit heeft hij de vereniging weer laten bloeien, samen met de mensen om hem heen. Het 1e speelt weer KNVB klasse, en er zijn nog 2 heren- en een damesteam, de club leeft weer! en het sportpark vind ik nog steeds het mooiste van heel Zwolle, zoniet heel …?

 61. Ja, die vierkante houten palen en lat doen het ‘m… ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜‰

  Ben al eens een tijdje op internet aan het struinen geweest maar kan nergens anders een veld vinden met zoiets. ๐Ÿ™‚

 62. @Natascha

  Volgens mij omdat een bal die op een vierkante paal wordt geschoten te onvoorspelbaar kaatst.
  Ronde palen vond men eerlijker o.i.d. ;D

 63. Een balletje kan raar rollen, want RKC staat al weer op 2-2. En dat met een man minder. (Ik zat in gedachten al weer met uitdoelpunten te rekenen, maar dit wordt op deze manier natuurlijk een derde wedstrijd.)

 64. @ Wilbert: “zijn”?
  Sorry, las over je post van 19:49 heen. Vind dat Den Haag een team in de eredivisie moet hebben.

  1-2 voor in Waalwijk tegen 10 man nog een kwartiertje!

  Succes en GEFELICITEERD ALVAST, moet nog ff wat anders doen.

  Geplaatst door: dick | 15 mei 2008 om 19:33

  Helaas jongens het is 2-2 geworden en zondag doen we het beter hoop ik…..maar het was een toppie wedstrijd om naar te kijken….gr Henk Bres.

  Op Henk Bres log: 1-2 voor in Waalwijk tegen 10 man nog een kwartiertje!

  Succes en GEFELICITEERD ALVAST, moet nog ff wat anders doen.

  Geplaatst door: dick | 15 mei 2008 om 19:33

  Helaas jongens het is 2-2 geworden en zondag doen we het beter hoop ik…..maar het was een toppie wedstrijd om naar te kijken….gr Henk Bres.

  Geplaatst door: Bres. | 15 mei 2008 om 19:58

 65. geschreven door dick, op 15 mei 2008 om 19:57

  Ronde palen zijn toch in gekomen omdat ze veel duurzamer waren; Ook niet rotten natuurlijk en minder vaak een kwassie hoefden?

  ????? :'( :'( ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€
  Duurzaamheid door de vorm…? ;D ๐Ÿ˜ฎ

  Materiaal doet er niet toe…? ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜‰

 66. Lichterlaaie
  @ Heinose Hans; Heb “Lichterlaaie” hier op; “Huilen op tv”, bevat ook goeie teksten….zeker als je het op de laatste jaren betrekt. 8)

 67. Arise heeft plaats voor nieuwe leden

  ARISE bestaat uit een enthousiaste groep van 30 zangers en zangeressen uit Kampen, Zwolle, Heerde en wijde omgeving.
  Ruim dertig jaar zingen wij onder de deskundige leiding van dirigent Wolfried Kaper en repetitor Jos Mulder.

  Ontstaan vanuit een gospelgroep is Arise doorgegroeid tot een volwaardig oratorium(klein)koor. Het feit dat Arise klassieke werken uitvoert, wil niet zeggen dat het koor de lichte of moderne muziekgenres heeft afgezworen. Integendeel, het is juist de combinatie van klassieke en lichte muziek die Arise maakt tot wat het is: een koor wat er in slaagt om het enthousiasme, het lef en de ??swing?? uit het oorspronkelijke gospelrepertoire te laten weerklinken in eeuwenoude klassieke stukken zoals ( Mattheus Passion ?? J.S.Bach; Requiem ?? W.A. Mozart; Marcus Passion ?? Reinhard Keiser) of moderne composities van Wolfried Kaper ( Passie- Oratorium The Passion and Death of Jesus Christ en Kerstoratorium The New Born King) en andere hedendaagse componisten (Hymni Medievaeles en On the Pulse of Morning van Jaques Reuland).

  Jubileum
  Arise bestaat in 2009 35 jaar. Dit heuglijke feit wil het koor herdenken door middel van het uitvoeren van een groots concert in 2009. Om dit doel te realiseren heeft het koor meer volume nodig. Daarom is Arise op zoek naar zangers/zangeressen in de leeftijdscategorie van 18 tot 50 jaar. Arise is met name op zoek naar (hoge) sopranen en tenoren. Alten en bassen zijn ook van harte welkom. Koorervaring is een vereiste.

  Open repetitie en Klein Concert
  Om een zo goed mogelijk beeld te geven van het repertoire en het verloop van een repetitie, organiseert Arise een Open Repetitie met aansluitend een Klein Concert.
  Een Open Repetitie is de manier voor u om Arise beter te leren kennen en voor het koor om kennis met u te maken. Het Klein Concert is een waardige afsluiting van de avond en bedoeld om u een indruk te geven van onze concertpresentatie.
  Mocht u graag mee willen zingen tijdens deze open repetitie, dan kan dat. U wordt ingedeeld bij een van de koorpartijen en kunt daarna aan de repetitie deelnemen en eventueel aan het Klein Concert.
  Datum: vrijdag 23 mei 2008
  Locatie:
  Voor de Openbare Repetitie verwelkomt Arise u graag in haar repetitieruimte:
  De Lemkerzaal van de Broederkerk, Broederweg 16 te Kampen
  Tijd: 19.15 tot 20.00 uur

  Het Klein Concert is vanaf 20.15 uur vrij toegankelijk
  in de kerkzaal van de Broederkerk

  Uitgevoerd wordt delen uit werken van:
  H?ndel – Francesco Durante – J.S.Bach ?? Mozart ?? Purcell ?? e.a.

 68. Hoi Dick, tja, een lelijk verhaal is het absoluut. Anderzijds, een groep mensen met een recalcitrante inslag kwadrateren hun gedrag door de groepsdruk en competitiedrang volgens mij. Daarbij, massahysterie is iets van alledag….massahysterie komt volgens mij voort uit een door een groep gedeeld gevoel van een gezamenlijke tegenstander (terecht of onterecht). Tegenwoordig verschuift de hokjesgeest….Waar we vroeger het zuilensysteem beschouwden als maatschappelijke houvast, probeert men tegenwoordig volgens mij een identiteit te vinden door zich af te zetten tegen andere groeperingen of regelgevingen. Wellicht heb ik het volledig bij het verkeerde eind, de ontwikkeli9ngen van tegenwoordig vind ik enerzijds beangstigend,anderzijds, chaos zorgt voor een vrijheid van waaruit nieuwe (wellicht betere) systemen te creรซren zijn. Ik krijg hoe langer hoe meer de indruk dat het hedendaagse systeem bij lange na niet meer aansluit op de hedendaagse problematiek….

 69. geschreven door ghehe, op 17 mei 2008 om 00:07
  Hoi Dick, tja, een lelijk verhaal is het absoluut. Anderzijds, een groep mensen met een recalcitrante inslag kwadrateren hun gedrag door de groepsdruk en competitiedrang volgens mij. Daarbij, massahysterie is iets van alledag….massahysterie komt volgens mij voort uit een door een groep gedeeld gevoel van een gezamenlijke tegenstander (terecht of onterecht). Tegenwoordig verschuift de hokjesgeest….Waar we vroeger het zuilensysteem beschouwden als maatschappelijke houvast, probeert men tegenwoordig volgens mij een identiteit te vinden door zich af te zetten tegen andere groeperingen of regelgevingen. Wellicht heb ik het volledig bij het verkeerde eind, de ontwikkeli9ngen van tegenwoordig vind ik enerzijds beangstigend,anderzijds, chaos zorgt voor een vrijheid van waaruit nieuwe (wellicht betere) systemen te creรซren zijn. Ik krijg hoe langer hoe meer de indruk dat het hedendaagse systeem bij lange na niet meer aansluit op de hedendaagse problematiek….

  Zijn gelukkig jou gedachten, en wie had het nou over in hokjes plaatsen?

 70. @ Ghehe; Mooi omschreven.
  Ben echter niet bang dat het systeem van tegenwoordig niet meer op de problematiek aansluit. Even afkloppen, maar ik heb hier met 1 puber en 2 aanstormende pubers nog geen vreemde dingen meegemaakt. Is het ook niet van iedere tijd? Vroeger vochten toch ook meer wijken en dorpen tegen elkaar. In een groepsstructuur? Schrik wel van de jonge leeftijden waarop iets begint.

  Wat is eigenlijk het systeem van tegenwoordig? Het feit dat ouders veel minder naar hun kinderen omkijken?

 71. Youpie’s blik op de Gouden Kooi:

  zaterdag 17 mei 2008 door youp van ’t hek

  Gouden Ooi
  Terwijl ik nagelbijtend zit te hopen dat Birgit de uiteindelijke winnares van De Gouden Kooi wordt, werp ik een liefdevolle blik op mijn vrouw die, terwijl ze naar dit zenuwslopende programma kijkt, de leeuwenstaart aan mijn oude Bavaria-broek zit te naaien. We willen onze spullen voor de EK Voetbal op tijd in orde hebben. De staart had ik er na de uitschakeling door de Portugezen in 2006 in de straten van Neurenberg zelf afgerukt. Pure frustratie. Gelukkig was ik wel zo slim om de gesloopte staart bij me te steken. Wat De Gouden Kooi betreft hebben wij thuis vooral te doen met John de Mol. Onze John, die hier zoveel van verwacht had, moet een teleurgesteld man zijn. Laatst was hij in de talkshow van Sophie en Katja en hij zag er aangeslagen uit. Sommige mannen worden na een diepe teleurstelling versneld grijs, maar John was gaan roesten. Zijn haar had zo??n rare kleur gekregen. Hij leek doodziek. Of zijn kapper was apenstoned toen hij de kleur aan het mengen was. Dat kan natuurlijk ook.Ik vind het zielig voor John. Na zijn Talpa-debacle gun je iemand niet nog zo??n mislukking. Aan het programma lag het niet. Dat was dik voor elkaar. Er werd liefdevol geneukt, schitterend gescholden, briljant gemept, angstaanjagend goed gepijpt, klasse gebeft en het pesten was van een onbedaarlijk hoog niveau. Verder ook mooie nachtelijke metafysische discussies tussen de bewoners onderling. Ik heb alle afleveringen gezien. Hoewel? De uitzending waarin Birgit zwanger werd gewipt door Jaap heb ik gemist. Wat dat betreft is het jammer dat het programma nu klaar is. Mijn vrouw en ik hebben lang gehoopt op een onderwaterbevalling van Birgit in het zwembad van de villa en het leek ons het mooiste als Jaap haar dan als een nerveuze Bokito tijdens het baren zou vasthouden. Prachtig zou het zijn als Jaap na de bevalling de baby dood zou bijten of kapot zou slaan tegen een boom. Ons lijkt dat heel ontroerend en diep menselijk.Maar goed, zover komt het niet omdat RTL teleurgesteld de stekker eruit heeft getrokken. Maar John zou John niet zijn als hij al niet weer iets nieuws verzonnen had. Hij wil er zelf nog niets over zeggen. Vrijdag, de dag na de zinderende ontknoping, geeft hij een persconferentie. Het gerucht gaat dat het iets wordt met een incestgezin in een kelder. Papa is lief gaat de serie heten en kan wel twintig jaar duren. Ook overweegt John om iets bijzonders met natuurrampen te gaan doen. Een dagelijkse soap in een stadje dat getroffen wordt door een orkaan of een aardbeving. Je ziet hoe de mensen het samen met Delftse studenten weer opbouwen en dat worden geen huizen die gevloerd kunnen worden door een kortgesloten koffiezetapparaat. John heeft woeste plannen met dit programma. En het blijft spannend! Als alles bijna klaar is breekt een stuwdam door en moet iedereen weer opnieuw beginnen.Ook komt John zo goed als zeker met De boze Goudkust en dat wordt een real-lifesoap bij Shell-topman Jeroen van der Veer thuis. Jeroen gaat daarin stampvoetend dreigen dat hij het hoofdkantoor van Shell naar het buitenland gaat verplaatsen omdat hij gepest wordt met zijn jaarsalaris van bijna tien miljoen. En net op het moment dat mevrouw Van der Veer bij Jeroen weg wil omdat hij in haar ogen een luizig schijtsalaris verdient, komt een lachende Marcel Boekhoorn met een onderzeeรซr uit het zwembad. Zo??n programma wordt het ongeveer.Donderdag is De Gouden Kooi voorbij. Is ons leven dan zinloos? Nee. De kudde gaat weer verder. Verder met amusement. De huizen moeten oranje. En niet alleen de huizen. Ook de straten en de koeien en de melk en de cola en de supermarkten en de demente bejaarden. Allemaal oranje. De hele maand juni gaan we over niks anders praten dan over voetbal. Wie we is? De kudde. De schapen. De file. De massa. We moeten vermaakt. Geamuseerd. Ik schrijf een gedicht over een man die vlucht uit de kudde en noem het mijmerend De Gouden Ooi!
  ๐Ÿ˜€

 72. Prima keus lijkt het! Volendam al sinds jaar en dag de bakermat van verzorgd en technisch voetbal. Bovendien

  Johan Plat doorliep de jeugdopleiding van Ajax

  . Een godenzoon!
  Nog wat tegenwicht vinden, een bikkelaar die in elk geval zijn verdediging coacht. Zorgen dat de verdediging zo dicht mogelijk zit. Vandaar uit voetballen, als ze mee kunnen voetballen is dat mooit meegenomen. Blijft Albert?

  Jan Everse niet laten gaan en hem zsm die duidelijkheid geven! Anders staat er morgen een erediv.club (Vitesse?) aan de poort. Kun je hem uitzwaaien!

 73. Jan Everse niet laten gaan en hem zsm die duidelijkheid geven! Anders staat er morgen een erediv.club (Vitesse?) aan de poort. Kun je hem uitzwaaien!

  Dat is keloel van Vitesse om Menzo en andere kandidaten een beetje onder druk te zetten dat er meerdere gegadigden zijn voor die vacature. ๐Ÿ˜‰

 74. Vroeger vochten toch ook meer wijken en dorpen tegen elkaar. In een groepsstructuur?

  En de katholieken en protestanten deden dat van oudsher ook.
  Is van alle tijden en tussen vele verschillende groepen.

 75. @ Larry, zou kunnen (Vitesse) maar je vreest niet dat er een eredivisieclub of aantrekkelijke Jupilerclub voor Jan komt. Of een buitenlandse natuurlijk. Of assistent bij een topper :'(

  Geveschtentussen protestanten en katholieken mogen idd zeker niet onderbelicht blijven. Of de afkeer tussen hervormden en gereformeerden onderling?

  Vanavond in ANDERE TIJDEN EK’76 – afgang Verslag van een sportief drama met alle direct betrokkenen: Cruyff, v. Hanegem, Nees, Knobel, en de door Larry gelinkte scheids. Hele pagina 34 van VARA-Magazine gaat over de MISKLEUN.

 76. SV?
  Meer? eens kijken wie verder komt. Oh ja, die denneappel hahahaha.
  Ajax heeft echt goed gespeeld maar hebben het helaas in de 1e wedstrijd laten liggen. Was een bergegezellige middag!!!! Lezen we vast nog wel meer over. En dat boertje Natascha, van die keeper kan aardig ballen bij de SV? Hebben ze gewonnen trouwens de SV?

 77. Nog meer vragen; pffff ben net terug uit onze mooie stad. Oa gesllig onderonseje met Igor Cornelissen. Misschien komt hij ook nog langs……………………….

 78. KUBUS
  KUBUS? Ongeveer een week geleden op dit onvolprezen log. Zolang ik nixxx weet kom ik terug:

  NOGMAALS:

  ZO KROM ALS EEN KUBUS
  geschreven door dick, op 11 mei 2008 om 14:48

  Kan een raadslid mij vertellen waarom deze zaak zo blijft voortslepen???

  Huis 8ergr8 via 8eringang weer op de agenda? [15-04/22-04] Op 1 september 2005 trad de ‘verordening burgerinitiatief’ in werking. Maar het nog prille democratisch middel lijkt pas sinds kort door de burger te zijn ontdekt. Eerst was er de succesvolle inzameling van (meer dan) 500 handtekeningen voor de komst van een station in Zwolle Zuid; het behandelingsvoorstel komt op 21 april in de raad. Vorige week is de vereniging Vrienden van de Stadskern een burgerinitiatief gestart tegen de bouw van een appartementencomplex aan de Achtergracht. Inmiddels zijn de benodigde 500 handtekeningen opgehaald. Toch is het onzeker of het Huis aan de Achtergracht opnieuw op de raadsagenda wordt gezet. Een burgerinitiatief heeft alleen zin als het onderwerp de afgelopen twee jaar niet door de politiek is besproken.
  Bedankt voor het lenen van de tekst, Lev

  Politieke spelletjes? Vertraagt v.Doorenmolen dit expres in de hoop dat het uit de belangstelling raakt? …… Het hoeft toch alleen maar weer op de raadsagenda en er is toch aan de voorwaarde voldaan? Zegt men nu eigenlijk dat het burgerinitiatief vooraf al kansloos was? Heeft niemand dat tegen die initiatief nemers gezegd? Ze waren zelf in de overtuiging dat ze met die DIKKE 500 handtekeningen (in een mum van tijd) wel wat konden bereiken?

  Maar wat een regel ook en wat een arrogantie! (
  niet door de politiek is besproken; DE POLITIEK IS ALLEEN DE RAAD. Vind dat door uit die regels al minachting van welk burgerinitiatief ook spreekt.

  2 jaar ALS een gem.raad al zijn tijd uitdient is dat maar liefst de helft van zijn/haar tijd. Grote kans dus dat een legitiem burgerinitiatief door een heel andere gemeenteraad & college moet worden beoordeeld!!!

  Volgens mij ZO KROM ALS EEN HOEPEL, ZEG MAAR ZO KROM ALS EEN KUBUS
  :’

 79. Ajax 2e club van Nederland iid
  NAC? 3e en nixxxx
  FC Groningen? ook nixxxx toch

  AZ helemaal nixxxx trouwens en geeindigd in het 2e rijtje.

  Idd er is maar 1 conclusie mogelijk. Het nacomp.systeem moet op de kop. maar daar waren ze in hun Zeister “ivoren toren” ook net achter.

 80. Oudere mensen hebben meer levenservaring, dus…..zou kunnen kloppen
  Opa Beelen net op 3fm: “De grootste k*ntenlikkers vind je nog steeds bij die rechtse Fl*kkers” ๐Ÿ˜€

 81. Laat ik even voorop stellen dat ik niks tegen het EK heb (iedereen is voor dezelfde ploeg, lekker gezellig, biertje erbij, dan vind ik voetbal geen probleem), maar nu fiets ik al weer een paar dagen langs een pand op de Hanekamp dat COMPLEET is versierd met Oranje preularia en vlaggetjes. En dat weken voor het EK begint, dus ik kan nu al zeggen dat het er nog meer dan een maand (minstens) hangt. Wat een ontzettend lelijk aangezicht krijgt de Hanekamp daar van zeg! Gelukkig ben ik niet aggresief of vernielzuchtig aangelegd, anders was ik er al ’s nachts langs gegaan om het geheel wat in te perken.

 82. Carnaval houd ik absoluut niet van. Een week gedwongen gek doen, zuipen en neuken. Dat doe ik al het hele jaar ongedwongen.

 83. En Natascha begrijp me niet verkeerd, wat oranje versiering om de Nederlandse ploeg aan te moedigen (niet dat die door de Hanekamp heen komt, maar goed) is niks mis mee. Ook je oranje kleden om samen met een groep voetbal te kijken is geen probleem. Maar dit is een raam, een balkon en het gras er voor, niet heel erg groot, maar er staan minstens 50 oranje items. Dat vind ik over-kill, zeker zo’n tijd voor het EK begint, het springt er enorm uit en ontsierd de buurt. Fiets je daar door een mooie groene straat, zit er in ene een enorme oranje vlek er tussen. Is gewoon lelijk. Dat kan best een stuk minder.

 84. @ Natascha, heb je nog familie in B1 ballen?

  @ Japser; misschien leuk om hier een verslag van je laatste carnaval (of van de gezelligste) hier af te drukken. Met de genoemde ingredieenten?

  Vind die oranjecomedy, nu al, ook een beetje zielig

 85. @ Japser

  Ik denk dat dat bij diegene is die altijd zoveel prullaria heeft staan, heb het zelf nog niet gezien zal straks is gaan kijken.

  Moet eerlijk zeggen dat ik er zoveel comedy ook niet van maak hoor, wel netjes een NL 11tal shirt aan als ze voetballen en de nederlandse 3kleur hangt dan buiten en misschien wat oranje vlaggetjes aan de binnenkant van het raam maar daar blijft het dan ook bij.

  @ Dick

  Nee mijn oudste broertje gaat volgend seizoen weer voetballen (keepen) (afgelopen seizoen niets gedaan) in de A1 dacht ik.

  Heb geen idee wat de sv gister gedaan heeft zal eens zoeken op internet.

 86. @ Japser; ok daarom doe je niet aan Carnaval. En dat verslag van je carnaval op je 13e interesseert weer niet zoveel. Dacht dat je er misschien toch nog 1 had meegekregen waarop je dit oordeel basseert:

  Een week gedwongen gek doen, zuipen en neuken.

  Wel een hele goede reden dat je dat al het hele jaar ongedwongen doet ๐Ÿ˜€

 87. Ik ken de verhalen over carnaval uit de eerste hand van vrienden en vriendinnen die het wel doen. In een vrijgezelle periode, moet ik toegeven, wordt carnaval wel iets aantrekkelijker ๐Ÿ˜‰

 88. Ja klopt, Ricar is een hele goede voetballer ook maar op besloot op een gegeven moment te gaan keepen waar we allemaal van baalden maar hij is ook zeker een goede keeper, maar dat zijn we hier allemaal ๐Ÿ˜‰

 89. Ik ben niet vrijgezel maar vind carnaval wel heel leuk, het is natuurlijk wel hoe je je eigen opstelt want ”buiten de deur naaien” komt tijdens mijn carnaval niet voor. Vier ook niet ieder jaar carnaval hoor, 1 x in de 3 jaar ofzo en dan nog maar gewoon 1 dag.

 90. @ Natascha; leuk voor je broertje en jullie.

  Dat carnavals-verhaal zat ik zwaar te overdrijven. Dit hoor ik ook van mijn vrouw die al enorm lang alleen carnaval viert:

  Ik ben niet vrijgezel maar vind carnaval wel heel leuk, het is natuurlijk wel hoe je je eigen opstelt want ”buiten de deur naaien” komt tijdens mijn carnaval niet voor. Vier ook niet ieder jaar carnaval hoor, 1 x in de 3 jaar ofzo en dan nog maar gewoon 1 dag.

  Kwestie van vertrouwen he. Maar met een beetje drank erin is iedereen vaak wat losser……
  Mijn eigen ervaringen zijn van wel heel lang geleden.

  Zeker! Knap van de SV een uit gelijkspelletje. Is die topscorer er ook al weer bij?

 91. Huis aan de Achtergracht
  @dick: had al eerder bericht volgens mij dat het vanavond op de agenda staat als A-stuk (geen bespreking, maar alleen een stemverklaring). Omdat het gevoelig licht is afgesproken dat de stemverklaring wat uitgebreider mag dan we gewend zijn.
  (ik kijk niet alle dagen en als ik kijk niet altijd naar het algemene log. Het lijkt me handiger als een dergelijk onderwerp een eigen plek krijgt)

 92. Hoi John, geloof dat er een tijdje geleden eens wat over behandeling op een maandag verscheen inderdaad. Maar wist niet meer welke avond en of het in een commissie kwam of op de raadsagenda stond.

  Mooi op de agenda, bespreking lijkt me in dit stadium ook niet meer nodig. Iedereen weet immers van de hoed en de rand.
  Interessant: een uitgebreidere stemverklaring mag. Maar de keuze zal toch “voor” of “tegen” blijven? Ben het met je eens!!! Punten als dezen en de kap in het Kraaaijenbos zouden een apart plekje kunnen/moeten hebben. Volgens mij is een link, linksbovenin in het donkergrijze nog goed mogelijk. Er lijkt ruimte genoeg?

  Hoeveel stemmen moeten er tegen de plannen met het huis aan de Achtergracht zijn om het niet door te laten gaan?
  Heb jij je mening al gevormd?

 93. Volgend jaar dan maar n groene broek met wit shirt om de Zwolsche Boys mensen ook tegemoet te komen, jaja…we kennen onze klassiekers! ๐Ÿ˜€

 94. Huis aan de Achtergracht
  @ John: Wat is er gister uit de behandeling van het A-stuk gekomen? Waarom is er vandaag nog geen topic aan besteed?

 95. Raadsel
  In 2002 kostte een vat olie gemiddeld 65 dollar. Een dollar was toen 0,85 euro waard; voor een vat betaalde je dus 77 euro. Nu kost een vat olie 120 dollar bij een koers van 1,54, omgerekend is dat 78 euro. Weet u nog wat u in 2002 betaalde aan de pomp? Vandaag de dag betaalt u minstens 50 procent meer en heeft u enig idee waar dat geld is gebleven? Zo makkelijk is het dus om mensen te bedonderen met ‘verhalen’ over de stijgende grondstofprijzen.

 96. @Dick,
  Er zijn 824 ondertekenaars.Daar kunnen die ambtenaren toch niet omheen?
  Het zal mij benieuwen welke rotsmoes ze gaan bedenken om hun gezicht te redden.
  Aftreden is nog het beste ๐Ÿ™‚

 97. Speelkameraad gezocht voor kind van 8 jaar in de AA-landen.
  Hallo allemaal,

  hierbij plaats ik een oproep voor een cliรซnt van mij uit de AA-landen.

  Het gaat om een jongetje van 7 jaar, met een stoornis in het autistisch spectrum en een ontwikkelingsachterstand.

  Hij is een leuke en enthousiaste jongen die veel plezier heeft aan spelen met bijvoorbeeld auto’tjes, maar ook buiten in de zandbak. Hij vindt het leuk om samen of naast andere kindjes te spelen. Wie o wie herkent zijn eigen kind hierin en reageert om samen te komen tot speelafspraken met deze kinderen?

  Reacties graag per email of telefoon 038 423 45 145, of 06 26 78 74 46

 98. Raadsel
  geschreven door tjalling, op 20 mei 2008 om 23:18

  In 2002 kostte een vat olie gemiddeld 65 dollar. Een dollar was toen 0,85 euro waard; voor een vat betaalde je dus 77 euro. Nu kost een vat olie 120 dollar bij een koers van 1,54, omgerekend is dat 78 euro. Weet u nog wat u in 2002 betaalde aan de pomp? Vandaag de dag betaalt u minstens 50 procent meer en heeft u enig idee waar dat geld is gebleven? Zo makkelijk is het dus om mensen te bedonderen met ‘verhalen’ over de stijgende grondstofprijzen.

  Neemt niet weg dat er meer problemen met olie zijn dan alleen de prijs aan de pomp…

 99. Idd Tjalling, dat “aftreden” weet ik niet zo. Maar we hebben volgens mij wel recht op een redelijk verslag van de gang van zaken:
  Hier kwam John van Boven maandag mee

  geschreven door john van boven, op 19 mei 2008 om 14:19

  @dick: had al eerder bericht volgens mij dat het vanavond op de agenda staat als A-stuk (geen bespreking, maar alleen een stemverklaring). Omdat het gevoelig licht is afgesproken dat de stemverklaring wat uitgebreider mag dan we gewend zijn.
  (ik kijk niet alle dagen en als ik kijk niet altijd naar het algemene log. Het lijkt me handiger als een dergelijk onderwerp een eigen plek krijgt)

  Maar we horen niets over de afloop. Ondanks posten als:

  geschreven door dick, op 19 mei 2008 om 14:25

  Hoi John, geloof dat er een tijdje geleden eens wat over behandeling op een maandag verscheen inderdaad. Maar wist niet meer welke avond en of het in een commissie kwam of op de raadsagenda stond.

  Mooi op de agenda, bespreking lijkt me in dit stadium ook niet meer nodig. Iedereen weet immers van de hoed en de rand.
  Interessant: een uitgebreidere stemverklaring mag. Maar de keuze zal toch “voor” of “tegen” blijven? Ben het met je eens!!! Punten als dezen en de kap in het Kraaaijenbos zouden een apart plekje kunnen/moeten hebben. Volgens mij is een link, linksbovenin in het donkergrijze nog goed mogelijk. Er lijkt ruimte genoeg?

  Hoeveel stemmen moeten er tegen de plannen met het huis aan de Achtergracht zijn om het niet door te laten gaan?
  Heb jij je mening al gevormd? En……..geschreven door dick, op 20 mei 2008 om 17:48

  @ John: Wat is er gister uit de behandeling van het A-stuk gekomen? Waarom is er vandaag nog geen topic aan besteed? En……..geschreven door tjalling, op 20 mei 2008 om 23:33

  @Dick,
  Er zijn 824 ondertekenaars.Daar kunnen die ambtenaren toch niet omheen?
  Het zal mij benieuwen welke rotsmoes ze gaan bedenken om hun gezicht te redden.
  Aftreden is nog het beste

 100. In welke pap gaan deze architecten hun vingers nog meer steken? Ik dacht dat het ze ging om het behoud van de historische binnenstad……

 101. jep, en in de jaren 60……Ik denk dat we ons moeten beseffen dat deze elitaire machten straks dusdanig veel macht verwerven dat ze werkelijk politieke macht creรซren met een paar duizend man. Een relatief zeer klein groepje dat relatief zeer veel invloed heeft op alles wat er in Zwolle gebeurt. De eerste horizontale stap in maatschappelijke bemoeienis is al genomen, de coffeeshop. Wellicht straks bemoeienissen omtrent een nieuw sportpark, het ouderenbeleid, uw voortuin? Het wordt een organisatie met dezelfde karakteristieken als in de besluiten waartegen ze eerder altijd vochten; blinde ambitie.
  Democratie gaat via de stembus en referendum, niet via een actie-netwerk!

 102. Om de รฉรฉn of andere vreemde reden krijgt een partij die de snelheidslimieten omhoog wil gooien en lak heeft aan de hele CO2 doctrine geen stemmen.
  Heel vreemd is dat!

 103. We gaan proberen zo snel mogelijk demo-technisch wat op te nemen.
  Misschien kunnen we zaterdag wat opnames maken, maar dat betwijfel ik eigenlijk aangezien we dan met een vrij simpele zanginstallatie werken.

 104. Om de รฉรฉn of andere vreemde reden krijgt een partij die de snelheidslimieten omhoog wil gooien en lak heeft aan de hele CO2 doctrine geen stemmen.
  Heel vreemd is dat!

  Gezien het overdadige aantal kleine snelheidsovertredingen is het toch wel een issue. 60 – 70% van de snelheidsovertredingen in dit land is minder dan 10km/h. Makkelijk cashen voor de overheid.

 105. Makkelijk cashen voor de overheid. Maar daar stemmen wij burgers niet voor natuurlijk!
  Nee, ze doen ons allemaal geloven, dat het zo een stuk veiliger op de weg is ๐Ÿ™

 106. Bedankt AndereMartijn en Dick!

  In Ommen was op zich wel geslaagd. We hebben wat kort kunnen spelen, maar het was leuk om weer eens voor publiek te spelen! Velen geloofden niet dat het een eerste optreden was.

  Op zich beetje zenuwachtig, maar het ging lekker!

  En zaterdag gaan we ons best doen Wijhe op de kop te zetten! Ik denk dat het ons wel gaat lukken regelmatig hier in de buurt te spelen ๐Ÿ™‚

 107. Helemaal los staand over wat de snelheid limiet zou moeten zijn, is het op dit moment overal gewoon duidelijk wat de huidige snelheid limiet is. Als je het dan nog voor elkaar krijgt om een boete te krijgen is er maar รฉรฉn schuldige (hint: het is niet de overheid).

 108. Ik zal het hier absoluut laten weten als we hier een keer optreden. Kan iedereen stevig zoepen!
  Wellicht hebben we dan ook al een paar optredens achter de rug en al net wat meer routine ingebouwd.
  Zenuwen is zeker goed! Die lekkere gezonde spanning!

  @Japser: je hebt absoluut gelijk, dat er maar รฉรฉn schuldige is als je een bekeuring krijgt. Maar we mogen toch wel een beetje zeuren over sommige limieten of niet dan?
  Soms vraag ik me echt af wat een wegbeheerder aan het denken was toen hij een bepaalde belijning en bebording uitzette… :'(

 109. Ik ben overigens van mening dat de Marsweg 70 km/h moet worden. En behandel die weg ook als zodanig, maar ik zeur niet over een eventuele boete als ik die krijg.

 110. @ Japser, dit is mij te gemakkelijk, er wordt (nogal wat)wegenbelasting betaald om het wegennetwerk zo efficiรซnt mogelijk te maken. Wanneer de gemeente/provincie hierin faalt en een maximum snelheid hanteert die zowel gevoelsmatig als in praktische zin te laag ligt, dan is het te verwachten dat mensen daar in de fout gaan. Dat is menselijk, net als dat ook de gemeente / provincie fouten mag maken. Maar laat hen dan de burger niet beboeten voor overtredingen die het logische gevolg zijn van hun fouten, dat is erg kinderachtig.

  Overigens heb ik laatst een reactie van Koos Spee gezien die stelt dat gemeenten te pas en te onpas 30 km-zones binnen de bebouwde kom en 60 km-zones daarbuiten gaan hanteren, terwijl dit verkeerstechnisch helemaal nergens op slaat. Dus, ik zal je voor zijn, het is niet zo dat gemeente / provincie het altijd bij het juiste eind heeft.

  Durf zelfs zo ver te gaan dat de gemeente dit op sommige plekken bewust doet, zodat automobilisten gemakkelijk te hard rijden en hen hierop kunnen beboeten, voor niets banalers dan pegels in het laatje. Laten we wel zijn: van de flitspalen weten de meeste Zwollenaren wel waar ze staan. Zij worden hier niet door geflitst en zullen de gemeente hier dus niet snel op aankijken. Degenen die geflitst worden komen van buitenaf…..die hebben toch geen stem binnen Zwolle.

 111. Ik ben het er op zich wel mee eens. Maar is het zo, dat Zwolle ook de centjes vangt van deze controles?
  En soms vraag ik me echt af wat iemand bedacht. Ik denk dat ik het ook gewoon een keer ga navragen…wie een besluit heeft genomen om te kijken of je zo iemand kunt mailen met dat soort vragen. Ik ben benieuwd hoe ver ik kom! ๐Ÿ™‚

 112. Even iets heel anders (maar daar is een algemeen log voor :))

  Ik hou er wel van om een rondje te skaten en ben eens aan het kijken wat er hier in Zwolle is op het gebied van een Friday Night Skate, zoals dat in andere steden ook zo hier en daar is.
  Weet iemand er iets van? Wel heb ik al een hyves groep gevonden van iemand die eens af en toe gaat skaten. Volgens mij is dat nog erg beperkt.

  Maar wellicht lopen er wel diverse initiatieven of zijn er mensen met allerlei ideeรซn in hun hoofd en kunnen we het op een hoop gooien.

  Ik hoor het graag!

 113. Jij hangt meer in die pool-of-death rond in het funpark bij het Wezenlanden park? ๐Ÿ˜‰

  Lijkt me wel cool om dat te kunnen! Ik heb van die stunt wieltjes liggen, maar ze er al lang niet meer onder gehad!

 114. Wanneer gaat de politie hun eigen mensen eens bekeuren voor overtredingen?

  Vanmorgen weer een motoragent gespot. Ik kwam vanaf Westenholte richting Spooldersluis. Direct na de sluis ga ik met de fiets via het _fietspad_ rechts naar beneden, waar ook motormuis reed. Overtreding 1 want motoren mogen niet op het fietspad.
  Goed, kan natuurlijk zijn dat hij een noodsituatie had waarvoor hij de regels moest overtreden. Toch?

  In Spoolde geldt een maximum snelheid van 30 km/h als ik de 30-km/h-zone-borden mag geloven (en dat doe ik). Ik had zelf al 37 km/h (goed geijkte teller!!) maar oom agent wist toch duidelijk op mij uit te lopen. Geschatte snelheid van oom agent: 45 tot 50 km/h. Goed, kan natuurlijk zijn dat hij een noodsituatie had waarvoor hij de regels moest overtreden. Toch?

  Terwijl ik nog altijd duidelijk harder fiets dan is toegestaan (ben benieuwd hoe oom agent een fietser wil bekeuren voor te hard fietsen…. er staat geen bedrag voor vermeld in z’n boeteboekje), blijft oom agent op mij uitlopen. Goed, kan natuurlijk zijn dat hij een noodsituatie had waarvoor hij de regels moest overtreden. Toch?

  Ik ga over Katerveer en sla vervolgens linksaf bij het Veerhuis. Halverwege het veerhuis en de Spoolderbergweg staat oom agent stil aan de zijkant van de weg….. wat staat hij daar te doen? Hij was bezig met z’n noodsituatie: bonnen proberen uit te schrijven voor verkeersovertreders die door het rode licht jakkeren (tenminste, daar leek het verdraaid veel op, hij leek totaal geen haast meer te hebben in ieder geval).

  Tja, de Spoolderbergweg oprijden naar rechts heb ik deze keer maar niet gedaan door het rode licht te negeren (wat daar bijna 100% van de tijd voor jan met de korte achternaam staat ’s morgens vroeg).

  Ongetwijfeld zullen wij agenten regels zien overtreden omdat het noodzakelijk is voor de uitvoering van hun beroep maar in dit geval kan ik er toch maar weinig begrip voor opbrengen om eerlijk te zijn.

 115. Volgens mij is het agenten zonder het gebruik van sirenes nooit toegestaan de regels te overtreden. Daarmee snijden ze hun eigen beleid mee in de vingers. Als iemand, bij een snelheidsovertreding, zegt harder te kunnen rijden en een goed reactievermogen te hebben, zegt de agent dat het andere verkeer daar iet op verdacht is wat het dus nog altijd gevaarlijk maakt. Het verkeer is ook niet verdacht op veel te hard rijdende motoragenten of busjes van de politie, net zo gevaarlijk dus. Zie ze soms inhalen over doorgetrokken streep (tussen ommen en Zwolle) met een gangetje die ver, maar dan echt ver boven de toegestane snelheid is, dit is een veel voorkomend gedrag bij agenten tijdens hun dagelijkse surveance. Zelf de weg onveilig maken om anderen te kunnen beboeten.

  Nu kan ik me best voorstellen dat er binnen het beroep van politie situaties zijn waar men snel ter plekke moet zijn. En zelfs wel dat surveilerende agenten wel eens wat harder doorrijden, maar dan kunnen ze het ‘veiligheidsverhaal’ natuurlijk wel dubbel en dwars shaken…. ๐Ÿ˜‰

 116. Nou, ik ben meer van de mountainbike, maar ook die gebruik ik niet voor de afstanden. Meestal te vinden in de Leemculle.

 117. Fuel Economy Challenge
  In afwachting van het feit of de redactie het officiele persbericht plaatst, alvast een kleine aankondiging.

  Op 7 juni organiseert Rijtesten.nl in Zwolle de Fuel Economy Challenge. Iedereen kan zich inschrijven en zal bij deelname moeten proberen een nagelnieuwe Jeep Patriot zo zuinig mogelijk over een vooraf vastgesteld traject te rijden. Degene die aan het eind het landelijke klassement aanvoert, wint een weekendje weg inclusief overnachtingen en Jeep als vervoer.

  Dus Zwollenaren, kom op, en laat zien dat de winnaar hier vandaan gaat komen.

  Meer informatie en inschrijven kan op http://www.rijtesten.nl/challenge

 118. Als jij eerst bij de C1000 werkt en bij de AH mag je hetzelfde werk doen, maar dan voor 20% meer loon, stap je toch ook over. (puur hypotetisch)

 119. Dan heb je misschien de man in het blauw in de bosjes bij de stoplichten over het hoofd gezien (zonder vervoer met verbinding met de andere die dan dus te laseren stond) ๐Ÿ˜‰

Reacties zijn gesloten.