Het weer: Stapelwolken en zon

Foto van auteur

Holtenbroek
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag is het overdag de meeste tijd droog, nadat de ochtendregen naar het noordoosten is weggetrokken. De zon komt op de proppen, maar staat niet in zijn eentje boven de stad, hij heeft de hele dag door gezelschap van onder meer stapelwolken. Misschien vallen daar enkele regendruppeltjes uit, veel zal het niet zijn. De middagtemperatuur is ongeveer 15 graden bij een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen, kracht 2 tot 3.

In de avond en nacht houdt Zwolle het niet droog, vanwege opkomende buien. Hierbij moet worden aangetekend dat de weermodellen over dit scenario van mening verschillen. Sommige houden het namelijk droog in onze omgeving. Ook over de verwachte minimumtemperatuur in de nacht naar vrijdag zijn ze het niet eens. Wij houden het op 11 graden. Mogelijk iets kouder, mocht het vrijdagochtend opgeklaard zijn.

Opklaringen worden vrijdag overdag in het eerste deel van de dag verwacht. In de middag komt een zone met neerslag en een stevige wind naar Zwolle. Er zit vaart in, zodat deze in de loop van de avond alweer voorbij is. We zijn dan in koudere lucht van polaire oorsprong terechtgekomen, wat een frisse nacht oplevert.

In het weekend blijft de scheidingslijn tussen koudere en minder koude lucht tamelijk dicht in de buurt. Zo’n situatie zorgt voor veel bewolking en een verhoogde kans op regen. Maar volgens de huidige inzichten is alleen zaterdagmiddag de kans op nattigheid groot. Zondag zou het in Zwolle tot het eind van de middag droog kunnen blijven. Nieuwe ontwikkelingen in de weekend-weersverwachting houdt Weblog Zwolle zoals altijd scherp voor je in de gaten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)