Nieuwe bewegende paaltjes in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle –  Het voetgangersgebied in de binnenstad wordt afgesloten door pollers. Het bestaande systeem is aan vervanging toe. Deze vervanging staat gepland voor 2009.

Voor het verder autoluw maken van de binnenstad wordt het aantal pollers uitgebreid van zes naar negen. Er komen pollers bij op de Kerkstraat, de Kamperstraat en op het Rodetorenplein. Dit kan niet binnen het bestaande systeem. Daarom is onlangs onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om het pollersyteem te renoveren of te vervangen.

Toelatingsbeleid

De verschillende pollersystemen zijn bekeken en met elkaar vergeleken. Een nieuw systeem wordt uitgewerkt. De uitwerking hiervan gebeurt in samenspraak met de belanghebbenden zoals bewoners en ondernemers van de binnenstad. Hierin wordt met name gekeken naar welke nieuwe regels gaan gelden voor de toelating tot het pollergebied en hoe dit het meest klantvriendelijk kan plaatsvinden.

Pollerlocaties

Op dit moment staan er pollers op de Diezerstraat, Oude Vismarkt, Korte Ademhalingssteeg, Luttekestraat, Voorstraat, Melkmarkt. Bij vernieuwing van het systeem komen er op drie locaties pollers bij namelijk aan de Kerkstraat, Kamperstraat en Rodetorenplein.  

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Nieuwe bewegende paaltjes in Zwolle”

  1. Die bij de Kerstraat llijken me wel handig, heb me nog nooit wat van het doorrijverbod aangetrokken, vaak een druk in en uit rijden van auto’s daar. Vind het verbod ook grote onzin eigenlijk. Maar goed, heb me er ook niet echt in verdiept, dus misschien klets ik een beetje uit mijn nek. šŸ˜‰ ;D

  2. Gewoon de gehele stad binnen de stadsgracht afsluiten voor auto’s. (behalve hulpdiensten en invaliden) Ik ga ook wel eens naar de stad met de auto, maar dan zet ik hem gewoon aan de Van Rooyensingel, even de Sassenpoort onderdoor lopen en je bent in de stad.

  3. Bewegende paaltjes
    De Zwolse middenstand zoeken het maar even uit, want ik ben niet meer in staat ook maar 1 euro uit te geven in de binnenstad, daar ik afhankelijk ben van mijn auto, ivm invaliditeit!

Reacties zijn gesloten.