Hedon Zwolle krijgt 50-duizend euro

Foto van auteur

Zwolle – Poppodium Hedon in Zwolle krijgt 50-duizend euro subsidie voor een nieuwe licht- en geluidsset.

De gemeente geeft het geld, omdat de installatie aan vervanging toe is. Hedon heeft een moeilijke tijd achter de rug, zo nam het aantal bezoekers af. Het laatste jaar gaat het weer beter, maar de nieuwe installatie moet het succes verder versterken. Naast de eenmalige subsidie, geeft de gemeente jaarlijks 4,6-ton aan Hedon. Het poppodium heeft nog een schuld van 40-duizend euro. De gemeente wil dat tekort niet wegwerken.

Bron: RTV Oost

13 gedachten over “Hedon Zwolle krijgt 50-duizend euro”

 1. Geluidsset?
  De huidige EAW-set is over het algemeen niet stuk te krijgen, voor zover ik weet. De maximale dB’s die deze set vervormingsvrij kan produceren worden nooit gehaald (dan zouden je trommelvliezen bloeden) en voor zover ik weet is er nog niets van losgetrild o.i.d.
  Daarom vraag ik me af: waarom staat er een nieuwe geluidsset op het wensenlijstje? Wat is de huidige tekortkoming? Ik ben erg benieuwd, ik hoop dat iemand meer weet dan ik. 8)

 2. Ik heb een paar jaar geleden de speakers letterlijk horen kraken toen Devon Miles optrad en in het begin gelijk zijn schuifje flink openzette ;D Geweldig feest, was dat volgens mij in het kader van de grote prijs van overijssel – dance 🙂 http://devon-miles.hyves.nl

  Daarna ging het schuifje vlot naar beneden, en eerlijk gezegd vind ik het geluid (althans op de dance feesten) prima. Overige muziek, urban dance squad, van dik hout, de kift en nog een paar bands was ook prima. Als het beter kan, doen! Doe gelijk een 5.1 set zodat Speedy J kan optreden –> http://www.umfeld.tv
  Ik gun ze de subsidie van harte. En een iets grotere zaal of meer zalen zou ook geen overbodige luxe zijn !

 3. gunstig, ben het wel eens met eerdere opmerkingen dat het geluid volgens mij dik prima is. en het het licht is ook best ok en genoeg opties. heb laatst nog aan de knopjes mogen draaien en het geluid klinkt prima, is veel afhankelijk van de technicus die avond. heb ook zeker mindere avonden gehoord in hedon maarhet is het zelfde geluid wat een weekend later gewoon weer staat te beuken. als ik zo die schuld melding lees is het ook wel prettig lijkt me die af te lossen. houd je tienduizend over voor eventueel extra licht. en een grotere zaal of in ieder geval extra ruimte. en krik de sluitingstijd aub naar boven, trekt volgens mij voor je dansavonden veel meerbezoekers vanbuiten zwolle. nu is het lastig te overbruggen met trein tijden bv 😉

 4. Music en Hedonisme (trouwens Koot & Bie vanavond op NOVA)
  Ben er ook een paar keer geweest en het was heel behoorlijk vol. Lees ook her en der dat er veel volk komt, dus de uitbreiding of 2e zaal waar chrizz & h.p.br voor pleiten zou in de nabije toekomst niet verkeerd zijn. Maar ja 50.000 natuurijk eerst die 40 mille schuld wegwerken (Anne 8)) rest 10 mille. Tja, daar begin je niet heel veel mee…….
  @ Chrizz, ik vind urban dance squad (laatst nog ’s nachts op tv bij een top van nogwat door Mathijs v.N & z’n muziek maat die muziekencycloop (Leo Blokland). Moest aan Rudeboy denken 😉 Van Dik Hout vind ik ook erg leuk.

 5. Ik ben het eens met Hans van Eijsden. Die EAW-set met midas mixer is het beste wat er is. Lijkt mij sterk dat dit niet meer goed is. Maarja misschien moet het subsidie potje leeg gemaakt worden 😛

 6. Alles heeft zijn redenen, maar ik vond het Hedon programma zwaar teleurstellend het laatste jaar. Weer Zuco, weer Beef, weer New Cool Collective, weer de Dijk etc. Ik word er niet warm van, kan de helft van dat potje niet naar de programmeur?

Reacties zijn gesloten.