Landstede organiseert MBO NK Vrouwenvoetbal

Foto van auteur

Zwolle – Donderdag 29 mei vindt voor de eerste keer het Nederlands Kampioenschap MBO Vrouwenvoetbal plaats. Een landelijk toernooi dat wordt georganiseerd door Sabrine Stroo, Rianne Kamphuis en Frank Oude Avenhuis (stagiaires van Landstede SportEve), ondersteunt door docenten Sport & Bewegen en de KVLO. Tien MBO-instellingen uit heel Nederland vaardigen hun voetbaltalenten af en strijden om de Nederlandse titel.

Waarom een MBO NK Vrouwenvoetbal? Omdat het vrouwenvoetbal de laatste jaren in de lift zit. Het aantal vrouwen dat met voetbal start, groeit elk jaar en de sport is een echte concurrent voor hockey, volleybal en tennis. Dit blijkt wel uit het feit dat er dit jaar een professionele damescompetitie gestart is. Roda JC treedt volgend jaar toe en ook PSV en Feyenoord melden zich voorzichtig op dit podium. Het MBO NK Vrouwenvoetbal wordt op donderdag 29 mei tussen 9.00 uur en 16.00 uur gespeeld op de velden van Be Quick ’28, Boerendanserdijk 2B in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Landstede organiseert MBO NK Vrouwenvoetbal”

 1. Foto’s
  Dit jaar was super leuk! Helaas kon ik zelf niet mee doen vanwege een blessure wel was ik er dit jaar bij. Ik hoop volgend jaar ook mee te doen! Maar waar komen de foto’s van die dag?
  groetjes Cynthia!

  ==========

  Weblog Zwolle had helaas geen fotograaf ter plaatse…

 2. Hoi,wij de meisjes willen het vrouwenvoetbal in nederland promoten.Willen jullie een link met ons ruilen.Wij willen onze site op zoveel mogelijk verschillende websites plaatsen.Ook op sites die niets met voetbal te maken hebben,om zo meer aandacht voor het vrouwenvoetbal te krijgen.Groetjes,Eline

  onze site http://www.vrouwenvoetbalcompetitie.nl

Reacties zijn gesloten.