Vrouw met pepperspray in rechtbank betrapt

Foto van auteur

Zwolle – Een 37-jarige inwoonster uit Deventer is op dinsdag 13 mei 2008 rond 11.40 uur aangehouden. In de rechtbank had ze pepperspray in haar bezit.

Tijdens een toegangscontrole bij de hoofdingang van de Rechtbank in Zwolle, werd bij haar een busje pepperspray aangetroffen. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt ter zake verboden wapenbezit. De pepperspray werd in beslag genomen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

14 gedachten over “Vrouw met pepperspray in rechtbank betrapt”

 1. Waarom ?? pepperspray is een perfect verdedigings wapen voor meisjes/vrouwen.
  Het kost maar een paar euro, het brengt geen schade toe en het werkt perfect.

 2. Pff Dick, beetje overdreven hoor..ze was vast niet van plan dit in de rechtbank te gebruiken. Zoals abc schrijft is dit een veelvoorkomend wapen tegen te opdringerige personen die hun handen niet thuis kunnen houden. Helaas verboden maar wel prima wapen die slechts tijdelijk, maar lang genoeg werkt, om te vluchten en geen blijvend letsel veroorzaakt.

 3. Ach ja, net als natuurlijk

  Opsluiten en d’r nooit meer uitlaten.

  . Soms moet je overdrijven om iets duidelijk te maken. Beetje dom ook om met een wapen in je tas naar de rechtbank te gaan, dat vind ik tenminste. Voor haar pleit dat ze er wel niet zo vaak zal komen, anders had ze het waarschijnlijk wel gelaten ๐Ÿ˜‰ Best een handig ding voor in een damestas idd, op straat ;D Als dat tenminste mag.

 4. dick ga eens werk zoeken inplaats van vreemde reactie geven zoals opsluiten en nooit meer los laten zoals ik vaker zie bij andere reactie’s van jou..

 5. ๐Ÿ˜€ Ha ha werk zoeken; morgen daggie uut en vrijdag weer in het mooiste natuurgebied van Nederland met ’t beutie monsters nemen ๐Ÿ˜‰

 6. Hmmm…op zich zit er wel wat in om een wapen als ongewenst te zien in een rechtzaal. (Welke consequenties je daar dan ook aan wil verbinden :))

  Maar volgens mij is het ook buiten de rechtzaal hardstikke illegaal. En daar heb ik eigenlijk mijn twijfels een beetje bij. Kijk, dat we messen en geweren verbieden: logisch. Je kunt immers in een onhandige, onnodige “verdedigingspoging” ernstig verwonden met wellicht zelfs de dood tot gevolg. Maar wat voor gevaar schuilt er in pepperspray?

  Weet iemand hier wellicht meer vanaf?

 7. Oh, dat wist ik dus niet: buiten de rechtzaal. Wel interessant, want ik zie ook de handigheid in noodgevallen.

  Maar eens googlen als er tijd is, nu eerst P&W al lijken alleen Midas en die marketingboy interessant. Iemand stukje over Canon met een kleine c gezien op Nova? Leuk, ook met “Wo ist der Bahnhof” ๐Ÿ˜€

 8. Het is zelfs zo dat pepperspray een categorie hoger zit in de wapenwet als een normaal mes of een boksbeugel, het zit in dezelfde categorie als een automatisch vuurwapen.

  Net over de grens in Duitsland ligt het echter in elke bouwmarkt en je kan het gewoon via internet in Duitsland bestellen voor 3 of 4 euro per flesje.

 9. Standaardisatie in Europa dan meer als nu…..
  O ABC, zeer vreemd! Wordt tijd dat dit ook gestandaardiseerd wordt in Europa. Die postprivatisering wel en dit niet? Vuurwerkhandel en brandstofprijzen bijvoorbeeld ook niet!

  En categorie HOGER in de wapenwet…..

Reacties zijn gesloten.