Werknemers TNT leggen werk neer

Foto van auteur

Zwolle – De werknemers van TNT distributiecentrum in Zwolle leggen volgende week voor 30 uur het werk neer.

Ze doen dat om hun eisen voor een betere CAO kracht bij te zetten. De werknemers eisen een loonsverhoging van 3,5 procent. TNT wil niet verder gaan dan 1,5 procent. Door de staking loopt de postbezorging vertraging op. De vakbonden beloven dat rouw- en medische post wel op tijd worden bezorgd.

Bron: RTV Oost

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

20 gedachten over “Werknemers TNT leggen werk neer”

 1. Denken ze nou écht dat van zo’n staking iemand onder de indruk is? Mijn bankafschriften mogen gerust een dagje later komen… zaken die vlot geregeld moeten worden, dat gaat al tijden via de mail!

  Ik ben bang dat de stakers met wat anders moeten komen dan dit om indruk te maken…

 2. Niet alles gaat via de mail….. Bestel een leuk ding op internet en je bent ook de pineut als je het liever gisteren hebt dan vandaag.
  Maar inderdaad, erg veel indruk zal het vermoedelijk niet maken bij de meeste mensen.

 3. Tja, de uitzendkrachtenconstractie zoals die daar bedacht is, is ook verre van mensenlijk. Omdat de wet verplicht stelt na bepaalde tijd een jaarcontract aan te bieden, knikkeren ze de werknemers er gewoon voor 3 maand uit, om ze daarna weer als uitzendkracht aan te nemen. Ik begrijp niet dat iemand met het hart op de juiste plek (en eventueel zelf een gezin te voeden heeft) een dergelijk beleid opstelt.

 4. Ze gaan bij de tnt over lijken en je raakt ze het meest als je aan het geld zit gewoon een week staken aanpakken de top k*t tuig >:(, je mag raden waar ik nu werk 😉

 5. Uiteindelijk ligt de schuld van dit alles in Brussel, want daar is besloten dat de Europese postmarkten vrijgegeven moesten worden.
  Er komt concurrentie, maar het ligt dan wel aan de manier waarop een postbedrijf dit richting werknemers oppakt of de gevolgen draagbaar zijn.
  TNT geeft al jaren geen contract voor onbepaalde tijd meer, maar knikkert je na 2 jaarcontracten er voor 3 maanden uit om opnieuw weer 2 jaarcontracten aan te kunnen bieden.
  De huidige medewerkers kunnen door het schrappen van allerlei toeslagen er afhankelijk van hun werktijden tot 25% op achteruit gaan.
  De acties die nu gepland staan, zijn niet alleen voor 3,5%, maar vooral voor het feit dat er tijdens de onderhandelingen nog geen begin kan worden gemaakt met gesprekken over arbeidsvoorwaarden op langere termijn. De onzekerheid blijft daardoor bestaan.

  Uit mijn omgeving merk ik dat met bovenstaande uitleg de meeste mensen begrip voor de situatie en stakingen hebben.

 6. Er zijn veel krachten die zo maar raak willen privatiseren in Nederland. Gelukkig is voor schiphol net een stokje gestoken; las wat over privatisering van de drinkwatervoorziening…..nee toch!
  En mbt “tante pos” kon dit helaas wel eens heel goed kloppen

  Uiteindelijk ligt de schuld van dit alles in Brussel, want daar is besloten dat de Europese postmarkten vrijgegeven moesten worden

 7. @ghehe; Ben het geheel met je eens. Als of dat ‘flex’ werken zo leuk is, elke drie maanden weer opnieuw beginnen… Het wordt zelfs geprecenteerd alsof de werknemer hier blij mee moet zijn. Terwijl de werkgever alle voordelen heeft. Goeie marketing 🙁

 8. @kermisfan
  Hoe kom jij aan die data. Ik zou best graag willen weten of dit de data zijn waar ik rekening mee moet gaan houden. In totaal is dat toch geen 30 uur?

 9. @ Corner, klopt inderdaad, wat hebben de werknemers een geluk met het beleid van TNT….Jammer dat veel werknemers daar niet doorheen prikken. Hoe lullig het ook klinkt, bij de TNT is het veelal ongeschoold werk. Ongeschoolde mensen hebben vaak minder kennis van achterliggende gedachten bij een beleid, of hoe het regeltechnisch in elkaar zit. Ik vind het dan nogal bout om die mensen een drol als chocola te verkopen, ze hebben immers net zo goed recht op een stabiel toekomstperspectief en de mogelijkheid om bv. een huis te kopen.

 10. er wordt 30uur gestaakt vanaf 22 mei vanaf 18.00 tot 23 mei 23.30uur

  dus dat houdt in dat de post van 22 en 23 mei een paar dagen vertraging oploopt

 11. Als lid van de FNV ben ik niet tegen 😉 Soms een goed drukmiddel, niet altijd hoor. Wat mij betreft in uiterste gevallen. Volgens mij heeft een landelijke staking hier meer zin. Samen staken vind ik nog beter; zoals de ambtenarenstaking destijds op de Dam. Ook op een zaterdag, was er natuurlijk bij 😉

  Maar niet elk werk laat gelijk de gevolgen zien van staken; dat van ons ook niet. Vond dat de pliesie soms verkeerde doelen koos.

 12. Tnt werknemers staken maar capac werkt gewoon door…… Wanneer staken de uitzendkrachten mee uit solidariteit met de TNT werknemers???? Ik meld me alvast aan.

 13. Ik meld me ook aan ,werk nu wel voor capac maarja vertik het te werken, me beide ouders werken tenslotte ook bij TNT dus de tering met capac >:(

 14. @ Kermisfan
  Maar als het sorteercentrum op 22 mei staakt vanaf 18.00 uur is er op 23 mei toch ook geen post rond te brengen? Of brengen jullie dan de post van 22 mei rond? En duurt het daarna altijd 48 uur voordat de post aankomt. Of wordt de staking een sigaar uit eigen doos en moeten de sorteerders de dag erna langer werken om alle post doorgedraaid te krijgen?
  Ik sta achter jullie actie hoor! Ik vroeg mij dat af.

Reacties zijn gesloten.