Studenten strijden om Verenigingsbokaal

Foto van auteur

Zwolle – Na drie zeer geslaagde edities vond donderdagavond voor de vierde keer de DLH Verenigingsbokaal plaats. Tijdens deze roeiwedstrijd probeerden studenten van studentenverenigingen uit Zwolle de bokaal te veroveren. De ‘Battle of the Black Water’ werd georganiseerd door Zwolse Studenten Roeivereniging Boreas. Navigators Studentenvereniging Zwolle (NSZ) werd de uiteindelijke winnaar.

De Verenigingsbokaal is een jaarlijkse terugkerende roeiwedstrijd tussen alle Zwolse studentenverenigingen. Het meest vooraanstaande doel van dit evenement is het uitdragen van het verenigingsgevoel. Maar op deze dag ging het vooral om versterking van de onderlinge band tussen de verschillende studentenverenigingen. “Dat is erg goed gelukt”, zegt Hessel Romkes aan het einde van de avond. Zoals gezegd, werd de zogeheten ‘Battle of the Black Water’ gehouden op het “Zwarte Water” aan de Holtenbroekerdijk nabij het botenhuis van Z.S.R. BOREAS. De finale was zeer spannend. Er vond zelfs een foto-finish plaats. Met minimale achterstand werden de roeiers van Gumbo Millennium (de winnaars van vorig jaar) tweede. Het buitenlandse Students United in the Netherlands (SUN) werd derde.

De Zwolse studentenverenigingen die donderdag meededen waren: Navigators Studentenvereniging Zwolle (NSZ), Students United in the Netherlands (SUN), Absens Carens, Ichtus, Oikos Nomos en Gumbo Millennium. In totaal deden er twaalf ploegen mee. Zij streden in zes heats voor een finaleplaats.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Studenten strijden om Verenigingsbokaal”

 1. De strijd ging niet, zoals in de titel vermeld, om roeiverenigingen maar tussen de studentenverenigingen van Zwolle.

  =======

  Aangepast.

  NSZ heeft in de finale met een paar centimeter gewonnen van Gumbo Millennium.

 2. Wat een feest!
  Een brede glimlach verschijnt op mijn gezicht als ik de foto’s zie en de tekst lees. Het doet me terugdenken aan het prachtige weer, fanatieke én teleurgestelde studenten, een uitzinnig juichend NSZ met daar tegenover een flink balend Gumbo Millennium.
  Na het roeifestijn een afterparty in “Het Beugeltje”. Een top feest!

  Iedereen bedankt voor de geweldige inzet die deze onvergetelijke dag mogelijk maakte!

  Externus Verenigingsbokaal,
  Hessel Romkes

Reacties zijn gesloten.