Dierenasiel Zwolle overspoeld met Jack Russells

Foto van auteur

Zwolle – Het Dierenasiel Zwolle wordt de laatste tijd overspoeld door Jack Russell Terriers die als modehondje aangeschaft zijn. Op dit moment biedt het asiel onderdak en verzorging aan verschillende Jack Russell Terriërs.

Stuk voor stuk zijn de hondjes ooit aangeschaft door mensen die vertederd waren door zo’n lieve kleine pup en die zich niet gerealiseerd hebben dat deze kleine pups snel volwassen worden en dan een leuk, pittig, maar voor de meeste eigenaren een té sterk karakter hebben. “Het zijn allemaal erg leuke honden, maar wel voor de juiste baas”, zegt het asiel op hun website. Een Jack Russell is een hondje waar lekker actief mee omgegaan moet worden. Lange wandelingen, fietsen vinden ze het einde. Maar een eigenaar moet ook consequent kunnen zijn en duidelijk kunnen zijn in wat wél en niet mag. Het asiel is op zoek naar maatjes voor deze terriers.

11 gedachten over “Dierenasiel Zwolle overspoeld met Jack Russells”

 1. Wat een domme mensen. Je denkt toch na over de aanschaf van een huisdier en wat dat allemaal betekent? Je gaat toch informatie inwinnen op bijvoorbeeld Internet? Of is een huisdier nu ook een soort artikel geworden van: “het bevalt me niet dus ik geef het maar terug”
  Mensen maken zich druk om dierenwelzijn, stemmen op de Partij voor de Dieren, halen zwerfhonden uit Spanje naar Nederland zodat de asiels nog voller worden, maar als het hun zelf niet goed uitkomt spelen deze gevoelens ineens niet meer mee.

 2. Ik denk dat het niet dezelfde mensen zijn als de mensen die stemmen op de Partij voor de dieren.

  O nee, dat is waar ook. Die maken zich sterk voor een verbod van het houden van een goudvis in een kom. 😀

 3. hahaha…
  het is ook schandalig dat die goudvis niet meer ruimte krijgt 😛

  Heel eerlijk, ik snap wel dat je een goudvis niet in een amsterdammertje kunt doen. Het is maar goed dat de Partij van de Dieren bestaat. Er komen genoeg monsterlijke verhalen in hart van Nederland. Er mag best wat meer aandacht aan dat hersenloze volk gesteeds worden die voor de gein beesten pijn doen of vernielen. Daar moeten ze echt mee kappen. >:(

 4. 😀 Magic. Teveel Jack Russells, natuurlijk weer van die lekker verantwoordelijke mensen. Die een hond nemen omdat een kind het wil, of een volwassende. Vervolgens kijkt geen HOND meer naar die beesten om.

 5. Zolang die Marianne Thieme (voornaam ben ik even niet zeker over) iedereen vegetariër wil maken vind ik het nog onzin!
  Waar mogelijk nemen we altijd biologisch vlees, maar ik vind het nog hardstikke lekker om een lapje vlees te eten hoor!

  Overigens is het hele verhaal over de goudvis die niet in een kom zou mogen wellicht enigszins belachelijk, maar wel onderdeel van een enorme lijst van punten waar ook heel veel zinnige punten bij zaten.

  Maar het lijkt me niet, dat we een partij voor de dieren nodig hebben om op te treden tegen idioten die voor de lol dieren pijnigen.

 6. Soo, een goed stuk vlees vind ik ook niets mis mee! Vis is ook hartstikke lekker. Maar ben wel een beetje flauw van dat vis is beter gezeur van de laatste tijd. PvdD moet ook goeie dingen hebben, anders stond er niet zo’n topper als Kees van Kooten op de lijst. Ze wilden echter in de muskusratten hun gang laten gaan! Dat is echt ongelooflijk, want die beestjes bezorgen de maatschappij (wij betalen met zijn allen dijk- en kaderherstel) machtig veel overlast en kosten erg veel geld.
  Zo’n partij komt wat overbodig over, maar ze brengen dierenwelzijn natuurlijk wel extra onder de aandacht. Dat gedonder in de intensieve veehouderij bijvoorbeeld.

  Dieren kunnen ook niet voor zichzelf handelen en denken. En een partij die opkomt voor de boeren, het CDA, mag ook wel wat tegengas hebben. Had begrepen dat Thieme ook Christelijk is, nou dan weet ik wel wie dichter bij het “rentmeesterschap” zit.

Reacties zijn gesloten.