Horeca Voetbaltoernooi Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Aan de vooravond van het Europees Kampioenschap in Oostenrijk en Zwitserland heerst Koning Voetbal al in 20 horecabedrijven in Zwolle. Op zondag 1 juni wordt namelijk het zevende horecavoetbaltoernooi gehouden op het complex van voetbalvereniging HTC aan de Brinkhoekweg.

Ruim achttien jaar geleden kwam er een eind aan een serie horecatoernooien in Zwolle, maar in 2002 werd de draad weer opgepakt. Het toernooi ‘nieuwe stijl’ werd een groot succes en wordt dit jaar dus voor de zevende keer gehouden. De organisatoren zijn er in geslaagd om met de nieuwe formule maar liefst 20 elftallen op de been te brengen en er is inmiddels ook een wachtlijst ontstaan van bars en restaurants die ook willen meedoen aan het toernooi. Van de deelnemers van vorig jaar zijn twee bedrijven afgevallen. Daardoor konden eetcafé Hawaii en café de Pierik “doorstromen”van de wachtlijst naar het toernooi.  In totaal zullen dit jaar 350 voetballers, scheidsrechters en begeleiders in actie komen. Daarnaast worden honderden supporters verwacht.

De aftrap voor de eerste wedstrijd wordt om 11.00 uur verricht. De wedstrijden in de vier poules duren tot 15.00 uur. De kwart finales beginnen rond 15.30 uur en de finale en troostfinale staan gepland om 17.05 uur. Het horecatoernooi moet volgens de organisatoren Paul Bosch van café Bosch, Hans Langenkamp van café Traffic en Roy Fernandes een familiedag worden. De sportieve sfeer moet voorop staan tijdens de wedstrijden beklemtonen de organisatoren. Al maanden zijn de horecabedrijven bezig teams samen te stellen, bestaande uit stamgasten en spelers van nagenoeg alle Zwolse voetbalverenigingen. Deelnemers zijn dit jaar: café de Kleine, de Vergane Glorie, de Hete Brij, de Bommel, ’t Swolsch café, De Belgische Keizer, de Casteleyn, The Big Bull, de Joffer, café Bosch, café Traffic, Bar de Pul, Het Proeflokaal, de Twee Heeren, de Vrolijkheid, ’t Kroegje, café de Pierik en de restaurants de Peppermill, Hawaii en La Stalla. Zij strijden om de “Rondje Swolle Bokaal”. Kort na de prijsuitreiking zal de kantine van HTC gesloten worden, zodat deelnemende teams en hun supporters voor een “after party” de stad kunnen intrekken. Voetbal staat centraal tijdens het toernooi, voor de nabespreking (de derde helft)  kan men vervolgens terecht in de deelnemende bedrijven.

2 gedachten over “Horeca Voetbaltoernooi Zwolle”

Reacties zijn gesloten.