VV Berkum weer terug naar de hoofdklasse

Foto van auteur

Putten – Voetbalvereniging VV Berkum is weer terug op het hoogste speelniveau van de zaterdagvoetbalamateurs, de afwezigheid van VV Berkum in de hoofdklasse C duurde slechts 1 seizoen. In de beslissingswedstrijd tegen VV LRC Leerdam wonnen de Berkummers, na verlenging, met 3-1.

Nacompetitiekampioen Berkum wou de zegereeks die het op 26 april begon tegen FC Zutphen, zaterdagmiddag afsluiten met een knallende finale en promotie naar de Hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. Ruim 400 Zwollenaren waren zaterdagmiddag naar het mooie sportcomplex van SDC Putten afgereisd om hun club te supporten, en met succes. In een  wedstrijd die niet altijd even mooi oogde, maar wel bijzonder spannend was, wonnen de Zwollenaren met 3-1 na verlenging. In de eerste helft was het Chris van der Meulen die voor de 1-0 zorgde. Het verdere verloop van de wedstrijd was saai te noemen. 2 minuten voor het eindsignaal kwamen de gasten uit Leerdam op gelijke hoogte ( 1- 1 ), waardoor een verlening nodig was. Berkum begon sterk in die verlening, wat resulteerde in een snel doelpunt door Jean Paul Ndizeye (2 –1 ). In de tweede helft van de verlening was het wederom Chris van der Meulen die tot scoren kwam ( 3 -1 ). Aan deze stand kwam geen verandering meer, waardoor VV Berkum volgend voetbalseizoen in de Hoofdklasse uitkomt. Bij terugkomst in Berkum staat de spelers en supporters een groot feest tot in de kleine uurtjes te wachten. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

26 gedachten over “VV Berkum weer terug naar de hoofdklasse”

 1. KAMPIOENEN
  Vanuit Mallorca werd ik keurig door enkele VVB Hooligans op de hoogte gehouden van de tussenstanden. Elk smsje bezorgde mij weer kippenvel, ondanks de temperatuur hier. Jongens proficiat en neem er nog 1! 8)

 2. Berkum krijgt een aantal versterkingen. Twee namen zijn inmiddels bevestigd. Jan Jaap Lukas (vv OZC), en Georgie Huisman ( Be Quick’28 ) komen Berkum versterken.

 3. Inderdaad, wordt een topverdediger. Daar is overall veel behoefte aan; dik de meeten (vanaf de allerjongsten) willen altijd maar aanvallend voetballen. De verdediging is tot in het Nederlands Elftal dus een zorgenkindje. Ondanks dat scouten heel veel BVO’s vaak voornamelijk op creatieve, technisch en tacktisch sterke aanvallen ingestelde voetballers. Goed verdedigen kan zoveel voldoening geven ;D

 4. Dick
  Niet teveel citaten van me overnomen aub ‘Ondanks dat scouten heel veel BVO’s vaak voornamelijk op creatieve, technisch en tacktisch sterke aanvallen ingestelde voetballers’. Nederlandse verdedigers zijn idd mislukte middenvelders …
  Vanavond het VVB persbericht afwachten omtrent de nieuwkomers en met name de spits van allure. Morgen staat het allemaal in de Swollenaer. Die heeft nl de primeurt!!

 5. @ Marco, dan hebben we dezelfde mening. Kan me wel herinneren dat we het eens over de schaarste aan verdedigers hadden. Maar heb dit niet afgekeken; dan had ik de bron wel vermeld 😉

  Goh wat gek dat Harry Bouwmeester (Swollenaer) de primeur krijgt, als persvoorlichter van de vv 😀 Doe hem de groeten, zijn zoon keept geloof ik bij Sv Z. in het eerste?

 6. @ vv Berkum; en de zaterdag daartussen nadert WVF met rasse schreden eindelijk de 1e Klasse. Onder leiding van jullie Eduard Lindeboom die momenteel zelfs nog naar de hoofdklasse kan promoveren met Berkum-2.

  @ Marco, zou Bouwmeester jr. ook bij jullie komen? Als jullie onze spelers maar niet gek lopen te maken. Bredewout was me laatst iets té aandachtig toeschouwer. Piet de Jong gaat naar GA Kampen. Hoe is het eigenlijk met Jan Vos (ook, net als Piet, een prima kerel)? En mag Jorben bij de FC in C1 blijven?

  Volgens mij stonden deze KUNSTWERKEN tot nu toe in De Swollenaer met tekst van Harry B.? Mooi hoor! Heideveld ook zo’n Zwollenaar om trots op te zijn

 7. DICK
  Ries wil niet, zo heb ik van hemzelf begrepen. Kweet niet of GAK de juiste ploeg voor hem is, wel is het een type voetballer die ze Kamp’n niet in huis hebben.

  Joppe blijft idd nog een jaartju, fietstassen afgewimpeld.

 8. @ Marco; Bedoel met Bouwmeester junior eigenlijk Harry’s keepende zoon. Omdat jij schreef

  idd, nog wel ja …

  op het feit dat hij nu bij SV Zwolle keept. Richard moet gewoon bij de club blijven waar hij is opgegroeid in Westenholte.
  Piet lijkt dus een aanvulling bij de rood/gelen.

  Haha mooi voor je zoontje, gefeliciteerd alles wat ze op prof-niveau meepikken pakt niemand ze meer af.

 9. benieuwd welke klaplopers nu ff de zakken komen vullen, de vrijwilligers werken wel door voor n paar consumptiebonnen, een kinderhand is ook snel gevuld he?!

 10. Nieuw bij VVB
  Jan Jaap LUCAS (OZC)
  Martin de ROO (FC Emmen)
  Randy van der WEIDE (FC Emmen)
  Matthijs BOUWHUIS (SV Zwolle)
  Georgie HUISMAN (Be Quick’28)

 11. @ Marco. 2 waren er al bekend, 1 had ik dus goed geraden en 2
  ex-profs. Hmmmm, kun je mee aankomen lijkt het.

  Eens kijken of ik “dat gratis krantje dat OOK hoe langer hoe meer een reclamekrantje wordt”, deze week wél heb gekregen.

 12. @ Marco, sorry voor het door elkaar halen van de namen Bouwhuis en Bouwmeester; zou al bijna gaan denken dat Henri Bouwmeester van De Swollenaer ook familie van Harry en Matthijs is 😀

 13. DICK
  Ondanks meer reclame 8 ik het sportkatern van S altijd nog beter dan ZC. Ach, tegenwoordig speelt Barca zelfs met shi(r)treclame! Alles verloederd zoals je ziet, behalve SVI4! Prima jongens, waneer is de eerstevolgende lintjesregen??

 14. Alleen omdat Harry daar goeie stukjes in schrijft. Piet moest eerder, toen we collega’s waren, niets van….laat maar dat schrijf ik niet op. Hij heeft zo af en toe ook wel wat aardigs staan. De Stentor lees ik niet zo vaak, vind de krant als geheel al erg lang erg matig. Hoog Televaag-gehalte. Gert v. D. was altijd ingewijdt en een hele goeie vent. Herman N. is ook een prima kerel, maar ik lees zijn stukjes dus haast nooit. Mariëlle Verstegen schreef eens letterlijk over wat de trainer van Be-Quick tegen mijn Omroep Zwolle microfoon zei. Tja, dat schijnt te mogen en toen haar daar later naar vroeg, gaf ze niet thuis. Ach, ze ziet er wel goed uit ;)Stentor komt nooit of bijna nooit met een onthullende reportage. Misschien staan er teveel heilige huisjes in de weg? Toch zitten er al heel wat ho*rnalisten op de Sport bij De Stentor. Allemaal achter quotes aanbedelen. Vond Korbach altijd wel leuk; las de maandag Stentor elders. Herman N. is zijn ghostwriter.

  Maar echt opgewonden wordt ik niet van het journalisten-aanbod in Zwolle. Tenminste wat de sport betreft. Die van Sportweek schijnt bij HTC rond te lopen. Hebben we hier nog opgeroepen om zijn licht over de “Fc-supporters” te laten schijnen. Niet thuis natuurlijk. Volgens mij verdwalen die journalisten nog eens net zo in het “netwerk-bos van (tegenstrijdige) belangen” als trainers die iets verder willen komen. Nixxx voor mij, als je niet eerlijk meer kunt zijn en moet slijmen om je brood te verdienen laat dan maar.

 15. re op klaploper
  deze jongens waren al voor dat de promotie n feit werd al akkoord met berkum,dus als je wat te melden hebt doe t dan wel met de juiste info

Reacties zijn gesloten.