Erepenningen voor Jonnie en Thérèse Boer

Foto van auteur

Zwolle – Zondagmiddag kregen Jonnie en Thérèse Boer uit handen van burgemeester Henk Jan Meijer ieder de erepenning van Zwolle uitgereikt. De eigenaren van het driesterren restaurant de Librije kregen de penning als erkenning voor hun bijzondere verdiensten voor de stad. Burgemeester Henk Jan Meijer: ‘Die verdiensten zijn uiteraard culinair, maar daarnaast ook artistiek en cultuurhistorisch. Neem bijvoorbeeld de investering in de restauratie van het bijzondere Rijksmonument het Spinhuis waar zij nu een hotel openen.’

Beiden kregen de penning als blijk van waardering en erkentelijkheid voor hun persoonlijke, bijzondere, veelzijdige en langdurige verdiensten voor de stad Zwolle. Jonnie Boer kookt al jaren de sterren van de hemel. Met zijn visie op koken en zijn keuzes voor puur, voor eerlijk vakmanschap, voor Zwolle en de eigen streek, levert hij een belangrijke bijdrage aan de uitstraling van Zwolle als smaakvolle stad. Thérèse Boer heeft een neus voor kwaliteit. Als gastvrouw en vinologe van restaurant De Librije levert zij een belangrijke bijdrage aan de uitstraling van Zwolle als smaakvolle stad. De burgemeester reikte beide erepenningen uit op zondag. Dit gebeurde tijdens een bijzondere bijeenkomst in Theater De Spiegel voorafgaand aan de officiële opening van hotel, restaurant, kook- en wijnschool Het Spinhuis, in het voormalige Huis van Bewaring van Zwolle aan de Menno van Coehoornsingel.

Een filmpje van het nieuwe Spinhuis vind u hier !

Historische omgeving

Het Spinhuis ligt in het historische centrum van Zwolle naast de nieuwe Schouwburg en het monumentale Flevogebouw. Deze oorspronkelijke ambachtsschool uit 1898 wordt momenteel verbouwd. Om te voorkomen dat de rommelige situatie bij het Flevohuis roet in het eten gooit bij de buren, hebben de ontwikkelaar Bemog en de gemeente Zwolle de handen ineen geslagen. De tijdelijke kunstzinnige schutting tussen de gebouwen is tot stand gekomen in samenwerking met IQ kunstuitleen en werd zondag onthuld.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Erepenningen voor Jonnie en Thérèse Boer”

  1. Van harte gefeliciteerd met dit prachtige hotel! Een stukje “oud Zwolle” wordt op deze wijze weer goed “bewaard” en de stad Zwolle wederom op de (inter)nationale kaart gezet! Top.

Reacties zijn gesloten.