Op zoek naar nieuw paralympisch talent

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Voor de Paralympische Spelen van 2024, 2026 en 2028 zijn is men op zoek naar nieuw talent! Tijdens een regionale testdag kun je ontdekken of je talent hebt om een paralympische sporter te worden. Binnen de gehandicaptensport moet je net een stapje extra zetten om ambitieuze sporters met een beperking te scouten voor topsport. Maar door samenwerking vanuit verschillende disciplines kunnen die nieuwe talenten gevonden worden.

In navolging op de Paralympische talentdag van NOC*NSF slaan de Beste JIJ, SportService Zwolle, Iedereen Actief, Stichting Special Heroes Nederland, revalidatiecentrum Vogellanden en hogeschool Windesheim Calo de handen ineen met de organisatie van een regionale testdag.

Tijdens deze testdag voeren de sporters een wattage test uit en zijn er sportrondes om jouw vaardigheid in bepaalde sporten te laten zien. Na afloop van elke ronde wordt besproken wat de potentie is voor de beoefende sport en hoe het individu aan de slag kan gaan om zich binnen deze sport te ontwikkelen tot een paralympisch atleet. Jouw vaardigheden en testresultaten worden geanalyseerd en besproken met diverse bondstrainers. Wie weet ben jij wel de volgende paralympische atleet waar we naar op zoek zijn.

Kom je uit Noord – Oost Nederland en ben of ken je een potentieel Paralympisch talent tussen de 12-35 jaar: meld je aan en ga deze sportieve uitdaging aan! De selectie voor deelname zal plaatsvinden door de NOC*NSF. Aanmelden kan tot 8 december!

Wanneer: woensdag 29 januari 2020

Tijd: 10.00 – 13.00 uur

Waar: Hogeschool Windesheim, Calo, te Zwolle.

Ga naar het inschrijfformulier.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)