Ontsluiting boerderij Oude Mars via Wijheseweg

Foto van auteur

Zwolle – De wens van omwonenden om de boerderij de Oude Mars via de Wijheseweg te ontsluiten is in het plan opgenomen. Dit staat in de inspraaknota voor het voorontwerpbestemmingsplan. Zwolle verwacht dat het bestemmingsplan mei 2009 van kracht is.

Op de locatie Oude Mars zijn de ontwikkeling van 100 kavels voor woningen in het topsegment en de herontwikkeling van de boerderij voorzien. Om dit planologisch mogelijk te maken, is een aanpassing van het bestemmingsplan noodzakelijk. Het voorontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen tussen 17 februari en 27 februari 2008. In deze periode werd een informatiebijeenkomst gehouden voor belanghebbenden. Uit de reacties bleek dat veel omwonenden moeite hadden met de ontsluiting van de boerderij via De Mars. De oplossing hiervoor is gevonden door de  boerderij aan te laten sluiten op de Wijheseweg via de nieuwbouwlocatie.

Nieuwe Wet ruimtelijke ordening

Op 1 juli treedt de nieuwe Wet ruimtelijke ordening in werking. Het bestemmingsplan Oude Mars kan volgens de huidige regels vervolgd worden, maar de gemeente kan er ook voor kiezen om de nieuwe regelgeving te hanteren. In dit laatste geval is de procedure korter en kan het bestemmingsplan Oude Mars circa 5 maanden eerder in werking treden ten opzichte van de huidige planning. Dit betekent wel dat de plankaart en de voorschriften nog aangepast moeten worden aan de nieuwe regels. Zwolle kiest ervoor om de procedure voort te zetten volgens de nieuwe wetgeving.

Volgens planning wordt het ontwerpbestemmingsplan in november 2008 ter inzage gelegd. De gemeente verwacht op basis van deze planning na de zomer van 2009 de eerste kavels te kunnen uitgeven.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Ontsluiting boerderij Oude Mars via Wijheseweg”

  1. Dat wordt dus weer een extra rotonde :'( De ontsluiting via de Oude Mars had m.i. wel gekund, grasbetontegels in de berm, en eventueel wat verlichting. 100 woningen zijn nu ook weer niet het einde qua verkeersgeneratie.

  2. Chris, je reactie getuigd weinig verstand van zaken. Wat maakt een extra weg / ontsluiting via de nieuwe weg naar Wijhe nou uit. Zeker de manier hoe de wijk eruit ziet is dit een betere optie.
    De weg langs de oude mars wordt grotendeels gebruikt voor wandelaars, fietsers, hardlopers en kinderen die daar spelen.

Reacties zijn gesloten.