Het weer: Opdrogen met wolken en zon

Foto van auteur

Antonie Heinsiusstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag is de regen voorbij. Blauwe lucht en zon zijn present boven Zwolle, maar vanuit noordelijke regionen drijven er wolkenveldjes en stapelwolken voorlangs. De wolkenveldjes zitten de zon soms dwars. Losse stapelwolken doen dat niet en zijn onschuldig, die zien we dus door de vingers. Er is een heel kleine kans dat met de wolken een buitje meelift deze kant op. De thermometer start ’s morgens met ongeveer 4 graden en dat loopt op naar 7 graden ‘s middags.

Bij een matige noordwestelijke wind droogt Zwolle vrijdag op, na twee dagen met regen. De neerslagmeters van Weblog Zwolle registreerden over beide dagen in totaal 26 liter regenwater per vierkante meter in Zwolle-West en 29 liter in Zwolle-Centrum. Dat is een flinke bak. Opdrogen kan het behalve op vrijdag ook in het weekend, want er wordt geen regen van betekenis verwacht.

In de nacht naar zaterdag zijn er opklaringen. Wanneer het helder wordt, levert dat een donkere sterrenhemel zonder maan op, waaronder het afkoelt naar ongeveer 2 graden. Met kans op vorst aan de grond en autoruiten krabben. Zaterdag overdag liggen de kaarten voor de zon goed, ondanks dat er soms ook wolken zijn. De temperatuur stijgt naar 6 graden. Er is weinig wind.

In de nacht naar zondag is er ook op neushoogte lichte vorst mogelijk. Er komt bewolking vanuit het zuidwesten opzetten, onder die deken zakt het kwik waarschijnlijk slechts weinig onder nul. Zondag overdag is het bewolkt en koud: 3 graden maximaal volgens de huidige planning. Neerslag blijft op afstand.

Hier op Weblog Zwolle lees je morgen meer over het weekendweer.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)