Laatste borrel sluit 101 jaar muziekvereniging Voorwaarts af

Foto van auteur

Foto: Pamela van der Zee

Zwolle – In het verenigingsgebouw van muziekvereniging Voorwaarts werd zondagmiddag door leden en oud leden van deze vereniging samen met genodigden een laatste dronk gedaan. Na maar liefst 101 jaar is besloten om de vereniging stop te zetten vanwege financiële noodzaak.

Door het terug lopen van het aantal leden was het niet meer haalbaar om aan de financiële verplichtingen te voldoen. Met pijn in het hart is door het bestuur daarom besloten niet verder te gaan als vereniging. Een deel van de muzikanten gaat wel door met muziek maken. Hiervoor is een andere repetitieruimte gevonden dan het verenigingsgebouw aan de Radewijnstraat.

Het was een weerzien van oude bekenden, en daarbij het ophalen van herinneringen. Samen nog één keer terugdenken aan de tijden waarin veel muzikaal plezier gemaakt werd, prijzen gewonnen, en kinderen hun eerste nootjes leerden spelen. Veel Zwollenaren kennen muziekvereniging Voorwaarts als één van de fanfares die de serenades bracht op 5 mei, meeliep met de optochten tijdens Koninginnedag en carnaval. De laatste jaren mocht Voorwaarts de muzikale begeleiding verzorgen bij de dodenherdenking aan de Meppelerstraatweg.

Zondag werd tijdens de laatste borrel fotoalbums doorgebladerd, laatste instrumenten verkocht en relikwieën weggegeven. Een borrel met een gemengd gevoel. Mooie herinneringen ophalen, maar in de wetenschap dat het vanaf nu bij herinneringen zal blijven.

Foto's 2
Laatste borrel sluit 101 jaar muziekvereniging Voorwaarts af - Foto: Pamela van der Zee
Foto: Pamela van der Zee
Laatste borrel sluit 101 jaar muziekvereniging Voorwaarts af - Foto: Pamela van der Zee
Foto: Pamela van der Zee

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)