Hond bijt spelende kinderen aan Sumatrastraat

Foto van auteur

Zwolle – Op maandagmiddag 2 juni kreeg de politie een melding van een hond die twee kinderen gebeten had aan de Sumatrastraat. De hond liep in de tuin van een woning aan de Javastraat en had kans gezien om door een opening in de schutting een 4-jarig meisje en een 6-jarige jongen te bijten.

Het meisje was tijdens het spelen tegen de schutting gevallen en was vervolgens door een kier in de schutting door de hond gebeten. De 6-jarige jongen wilde de tuin bij zijn eigen woning inlopen en toen hij de poortdeur beet had, beet de hond hem in zijn hand. In de tuin bij de woning waren twee honden aanwezig. Beiden honden werden in beslag genomen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

23 gedachten over “Hond bijt spelende kinderen aan Sumatrastraat”

 1. Goed aanpakken die EIGENAAR. Zeker als de honden los liepen. Maar of daar juridische middelen voor zijn? Er wordt in dit stukje geen woord aan de eigenaar besteed; wel
  zijn beide honden in beslag genomen.

 2. De eigenaar is natuurlijk verantwoordelijk, maar als een hond mij bijt doe ik aangifte bij de politie en weet ik wel wat er met de hond gaat gebeuren. Ik zou hem in elk geval niet meer willen tegenkomen. Deze hond zal zeker een volgende keer weer een mens bijten, en dat moet ten koste van alles voorkomen worden.

 3. De eigenaar is zeker verantwoordelijk! Hij hoort er voor te zorgen dat zijn hond niet van eigen terrein kan komen of tussen de schutting door kan bijten.
  @Dick: ik heb uit het stukje begrepen dat de hond tussen de schutting door heeft gebeten en niet buiten de tuin los liep. Ik kan me voorstellen dat je je hond wel los in eigen tuin laat lopen ๐Ÿ™‚
  @ Danny: Als een hond op eigen terrein iemand bijt, dan is dat vaak uit bescherming. Als iemand bij ons in de tuin komt zonder “toestemming”, en we zijn er niet bij aanwezig, dan zou dit ook kunnen gebeuren. Het is bijna logisch: als iemand bij jou ongevraagd in de tuin komt, reageer je zelf ook verbolgen of afwijzend (netjes uitgedrukt).
  Het is niet gezegd dat een hond in hetzelfde geval ook buiten zijn terrein iemand bijt. Het is immers “normaal” dat de hond buiten zijn terrein verschillende mensen tegenkomt.

  Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat een hond door de schutting heen iemand kan bijten. Je hoort gewoon als baasje zorg te dragen voor een goede erf-afscheiding. Is dat er niet, dan zorg je ervoor dat de hond vast zit aan bijvoorbeeld een ketting o.i.d.

 4. @ Marieke II; Vrees dat als jouw hond iemand bijt

  door een opening in de schutting

  jij als eigenaar juridisch verantwoordelijk bent. Je heb niet gezorgd voor een deugdelijke afscheiding van je terrein o.i.d.

 5. Oh ik zie dat je dat zelf ook in de laatste regels schrijft Marieke II sorry. Dus maakt het geen verschil, baasje blijft verantwoordelijk.

 6. Dat doe ik ook idd, plasma, duurt dubbel zo lang en is dubbel zo gezellig ;D Maar ik bedoel een spuitje met de speciale spuit….geintje ๐Ÿ˜‰

 7. Plasma heb ik me nog niet aan gewaagd! Ik vind wel, dat ze hier bij de bloedbank extreem vriendelijk zijn! En 14 juni gaan we lekker naar de dierentuin!

  Nee, geen speciale spuitjes voor dit Plantje!

 8. Mij ook absoluut niet gezien, maar ik bedoel dat soort spuitjes wat men pleegt op bokavond uit te delen. ๐Ÿ˜‰

  Dierentuin = leuk idee maar ik kreeg te weinig respons thuis.

 9. Ach op die manier ๐Ÿ™‚

  Ik moet zeggen, dat de dierentuin bij ons wel goed viel. Mijn vriendin geeft ook bloed en we hebben afgesproken om samen met vrienden uit Zuid-Limburg naar Kerkrade te gaan. Daarvan geeft er ook รฉรฉn bloed. Dat gaat gezellig worden.

  Maar ondertussen ben ik aaaaardig off-topic!

 10. Altijd leuk, iets doen met vrienden. Kijk maar uit anders komt “Gezellig” er weer in 8) Bedoel ik net het meest plezierige spuitje van de 3 ๐Ÿ˜‰

Reacties zijn gesloten.