Het weer: Een saai wolkendek

Foto van auteur

Burgemeester van Roijensingel
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zondag zit Zwolle onder een wolkendek. Het is minder dik dan op zaterdag en misschien weet de zon zelfs een gat te vinden om even doorheen te gluren. Serieuze opklaringen zijn echter onwaarschijnlijk, dus grijs zal het blijven boven de stad. Kleur zul je zelf aan de zondag moeten geven.

Er kan soms een beetje lichte regen uit de bewolking vallen, maar veruit de meeste tijd is het droog. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten. Zodoende is de wind geen erg storende factor. Zondagmorgen beginnen we met een graad of 5 op de thermometer, ’s middags is het 7 graden geworden. Niet een bijzonder aangename temperatuur, maar voor begin januari toch aan de zachte kant.

Zulk rustig en saai weer doet de aanwezigheid van een hogedrukgebied vermoeden. En dat klopt. Het trekt over Frankrijk naar de Alpen, waar het voor zonovergoten skicondities gaat zorgen.

Maandag profiteren ook wij van de hogedruk. Na een nacht met mogelijk vorst aan de grond, krijgt de zon in de middag ruimte. De maximumtemperatuur is ongeveer 6 graden, wat meer in de richting komt van het langjarige gemiddelde.

In de nacht naar dinsdag passeert een regengebiedje, waarna veel zachtere lucht deze kant op komt. Die lucht is oorspronkelijk afkomstig uit de omgeving van Florida, zo meldt het KNMI. De temperatuur gaat dinsdagavond omhoog naar 10 graden en woensdag overdag wordt het misschien wel 12 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)