Oranjekoorts slaat ook toe in Zwols ziekenhuis

Foto van auteur

Zwolle – Ook bij patiënten slaat de oranjekoorts toe. Daarom hebben de Isala klinieken voor alle fans van het Nederlands elftal op beide ziekenhuislocaties een groot scherm opgehangen waarop de patiënten de wedstrijden van ‘onze jongens’ kunnen volgen. Behalve alle wedstrijden van het Nederlands elftal op 9, 13 en 17 juni wordt ook de finale op scherm uitgezonden.

Deze service is vooral bedoeld voor patiënten die het leuk vinden om gezamenlijk en in een andere omgeving buiten de verpleegafdeling, naar de voetbalwedstrijden te kijken. De eerste voetbalwedstrijd van Oranje trok op beide locaties een klein maar fanatiek groepje supporters. De patiënten kunnen het zeer waarderen dat het Zwolse ziekenhuis deze service biedt: “Dat het ziekenhuis dit doet, is grandioos. Op de verpleegafdeling heb je patiënten die te ziek zijn of die voetbal niets interesseert. Dan moet je je in houden. Maar iedereen die in deze ruimte zit, houdt van voetbal. Het wordt dus erg gewaardeerd.”

Met hulp van de verpleegafdelingen, die de mensen indien nodig naar de zalen begeleiden, kunnen patiënten even hun gedachten op iets anders zetten en meedoen aan de oranjegekte. Tijdens de voetbalwedstrijden is in beide zalen een verpleegkundige aanwezig voor noodgevallen of hulp in de patiëntenzorg, bijvoorbeeld voor de controle van infusen.

5 gedachten over “Oranjekoorts slaat ook toe in Zwols ziekenhuis”

  1. CDA-beroepsgezelligheidsdier GvD lijkt zich niet zo druk om de KUBUS te maken en de woonboten in de Milliger. Geeft het volk carnaval en Oranje en we lullen nergens meer over >:(

  2. Nou nou Dick, nu begin je toch wel als een verzuurde ouwe zeur te klinken hoor. Ik snap dat je tegen bent op het gebouw, maar dat hoef je niet te spuiwen in een topic waar er bericht wordt over iets positiefs voor de patienten.

  3. @ Japser; Ach, 1 van de laatste mogelijkheden om nog wat over die KUBUS te schrijven. Straks staat hij er gewoon. Vrees wel dat die van zich zo blijft gedragen. Bovendien heb ik het niet zo op het gedrag van die partij. Bijvoorbeeld gister pas om in dat embryo-verhaal.

    Sorry voor deze idd wat zure bijdrage.

  4. Tuurlijk is het voor die patiënten hartstikke mooi en van Isala goed meegedacht, geen kwaad woord daarover. En je hebt gelijk Japser dat daar ook wel eens aandacht aan besteed mag worden 😉

Reacties zijn gesloten.