Woningbrand Stadshagen trekt veel publiek

Foto van auteur

Zwolle – Maandagavond na de wedstrijd Nederland – Italië kwam er bij de brandweer van Zwolle de melding binnen van een binnenbrand aan de Warandestraat in Stadshagen.

 

Eenmaal aangekomen kwam er veel rook uit de ramen van de bovenste etage.  De mogelijke oorzaak van de brand was een kast met elektrische apparatuur.

 

Eén van de brandweerlieden werd de held van de avond door het redden van een kitten dat onder een bank was gaan schuilen. De toekijkende menigte had daar merkbaar bewondering voor. Eén van de buurtbewoners ontfermde zich over het kitten.

 

64 gedachten over “Woningbrand Stadshagen trekt veel publiek”

 1. Wat zong het publiek dan op een gegeven moment. Ik was er al bij weggelopen toen ik iedereen in eens hoorde zingen?

  Hup holland hup?

 2. Ik hoorde dat de oorzaak waarschijnlijk kortsluiting in de meterkast of een brand in de wasdroger was.

  En de hond is gered doordat de achterbuurman de hond uit huis had gehaald. De achterdeur was open.

 3. Ik heb het publiek niet horen zingen.

  Buiten adem van de brandweermannen zal wel komen door de rook. Ik heb ze wel hun mond zien spoelen met water.

 4. De held van de avond was ook de buurman….
  Niet alleen de brandweerman was de held van de avond…..de buurman heeft de hond uit het huis gehaald.
  Gelukkig bestaan er nog mensen die een “gevaarlijke” hond redden!

 5. ach die zogenaamde gevaarlijke hond, waar de mensen van zeiden dat ze hem moesten laten zitten! >:( >:(
  Schandalig dat dat gezegd word!
  Hopelijk zijn de rare verhalden de wereld uit, de hond is super braaf ook onder deze omstandigheden zoals velen hebben kunnen zien!

 6. geen kortsluiting
  maar nog steeds is dat van de kast niet aangepast,
  is geen kortsluiting geweest maar waarschijnlijk vuurwerk

 7. Schitterende wijk! Met idd rare, mooie en gezellige verhalen. Maar roddels idd, zijn te zielig voor woorden. Zegt ook meer over de persoon waar ze vandaan komen. Staat vast ook niet zo positief in het leven :'(
  Toch is Henk van der Meyden er vroeger groot mee geworden en nu o.a. 2 commerciële za*d-programma’s en 1 site van rechtse-signatuur dus het zal wel interessant gevonden worden.

 8. de “gevaarlijke” hond
  Deze “gevaarlijke” hond Massive genaamd, is een hele lieve hond. De eigenaresse heeft deze hond netjes opgevoed wat van menig hondeneigenaar niet gezegd kan worden. Massive doet geen vlieg kwaad en kan goed met andere honden, dat weet ik uit ervaring. Massive speelt regelmatig met onze twee honden. Helaas hebben een hoop mensen daar in de wijk vooroordelen en niet te vergeten hun eigen hond niet onder controle en dat wordt dan gelijk afgerekend op Massive die “gevaarlijke” hond uit de Warandestraat. Ik hoop ook dat de mensen, met of zonder hond, die zich negatief uiten over Massive eens gaan kijken of dat nu werkelijk aan Massive en zijn bazin ligt of toch niet bij hunzelf en hun “trouwe” viervoeter!

 9. Klinkt als een gevalletje voor Karin, jullie moeten toch aardig met elkaar door 1 deur kunnen in die buurt? Beetje jammer als dat door een hond niet zou lukken 😮

  Of heeft de omgeving wat tegen het baasje, dat ze het achter de hand natuurlijk (!) , over de hond hebben?

 10. Als je de bewoners niet kent ga je toch wat verzinnen ;D ;D
  Zo zitten veel mensen inelkaar, vaak met het ronnie tober trutten clubje gehalte!

 11. Eigenlijk wil ik in dit topic niet reageren, maar omdat het nu niet meer over een brand gaat maar over speculaties en onze trouwe hond voel ik mij toch hier toe verplicht.

  dat van de hond is waar, de hond is bij velen niet geliefd in de wijk.
  terwijl het aan het dier niet mankeerd. Wij hebben de hond al ruim 7 jaar en nog nooit problemen gehad tot we daar kwamen wonen.

  Gelukkig zijn er ook genoeg buren waar we wel op een normale manier contact mee hebben, die ook altijd kwamen vragen als de roddels weer de ronde deden.
  En deze mensen zijn we ook zeer dankbaar dat ze dit doen.
  Als je je wat af vraagt, kom het vragen!!!!!!! Wij bijten niet en de hond zeker niet!

  Het is geen buurt die close met elkaar is, maar de mensen die ons wel kennen en die we nu hebben leren kennen, zijn we dankbaar voor alle hulp en reacties die we gehad hebben!!!!!!!

 12. Karin?
  Beste Dick….

  Al zouden ze iets tegen die desbetreffende vrouw hebben.
  Als er door meerdere wordt geroepen; “Laat die hond toch zitten!” dan ben je voor mij niets waard. Je laat geen dier of mens in een brandend huis achter. Het laat in ieder geval zeker zien wat voor mensen het zijn in die buurt….uitzonderingen daar gelaten! Zulke mensen had je ook 60 jaar geleden.

 13. @ Dennis & Sabine: Het lijkt of Karin toch gewoon op haar post kan blijven. Geluld wordt er helaad overal en altijd, heeft volgens mij veel met jaloezie te maken. Geoon boven staan. Hoe zeiden ze dat ook alweer: Ze kunnen beter over je lullen dan van je eten, ofzo?

  Blijven trieste mensen, die zelf geen leven hebben, da’s waar!

 14. Ja zo, Karin, eerst ff een post afwachten die nog wordt nagekeken.
  Dit is al zo afstandelijk, nu moet wel de goede volgorde in de teksten blijven.

 15. Nee, Lille ik ben met je eens dat je met zulke teksten niet spoort en geen knip voor de neuse weerd bent. Werd natuurlijk van veilige afstand in het donker geschreeuwd! Jammer dat niemand naar die schreeuwerd(s) toe ging. Dat wordt van voetbalsupporters op een turbulente tribune wel verwacht :'( Over hoeveel mensen gaat het daar dan Lilly?

  @ Admin: wat mankeerde er aan mijn post van net?

 16. Jullie kennen mij niet behalve Dennis en Sabine maar ik ken Massive wel en inderdaad dit is hond die zeer betrouwbaar is. Zelf ben ik instructrice op het gebied dat Agility heet en dat is een hondensport dus ik heb te maken met heel veel honden maar hoe Massive met andere honden en met mensen omgaat nou pluimpje af voor de baas. Ze haalt niet voor niks mooie prijzen met haar hond. En na het lezen van jullie verhalen dan mogen een aantal mensen zich schamen en een voorbeeld aan nemen zoals Massive is. Die dus niet raar doet en gewoon betrouwbaar is.

 17. Laten we dat dan voor zeker aannemen Greet.
  Vind het zo jammer dat die laffe schreeuw-klo*tzakkies niet te traceren zijn toen ze daar stiekum in het donker laf liepen te doen.
  Ach en buren…..kan goed met de naaste buren. Ook wel met anderen, maar naar velen steek ik alleen een hand op. Sommigen zullen echt wel over ons l*llen, nou en. Als hun van dat negatieve gedrag gelukkiger worden.

 18. Maar wie de piep is nu Karin dan? Dat ben ik kwijt…

  Enneuh… Dennis en Sabine… is Massive toevallig een Bull Terrier? Daar zijn velen ten onrechte bang voor. Het is niet mijn type hond, maar ik ken ze wel als gewoon hele aanhankelijke, vriendelijke en vooral energieke honden.

 19. Hoe kan de brand nou komen door een vuurpijl!! Wel heel toevallig als die door de ramen is gegaan. Is er geen onderzoek gedaan?

 20. @ plantje Massive is een american bulldog en zoals greetje zegt deze hond is goed getraint onderandere appel en agillity en loopt inderdaad wedstrijden op internationaal niveau. Ook heeft hij bij de Raad van Beheer de MAG test voltooid met een zeer goed rapport.

  @ Martje er is onderzoek gedaan, het is zeker van buitenaf gekomen, geen kortsluiting of iets dergelijks. Ze denken aan een vuurpijl of ander vuurwerk.

  @ dick
  Karin is al een keer op uitnodiging van ons bij ons geweest om kennis met de hond te maken etc
  Ook contact met de hondengeleider van de politie gehad die geen enkel probleem met de hond hebben.

 21. Begrijp me niet verkeerd: ik heb ook helemaal niets tegen de hond. Alleen al omdat ik het beestje nog nooit gezien heb. En daarna waarschijnlijk nog niet 😀

 22. @ Ik bedoelde het niet vanuit een aanvallende hoek! Maar meer om wat meer duidelijkheid over de hond te scheppen ook naar andere lezers.
  En je bent welkom om hem te ontmoeten! ;D

 23. Ik heb die hond maandagavond nog geaaid en hij kwispelde zo lief. Niets mis mee!! Leek mij een lief beest. Hoe hij tegen andere honden is dat weet ik niet.

 24. Er is inderdaad wel met vuurwerk geschoten direct na de wedstrijd Nederland – Italie. Op diverse plekken vlak in de buurt. Wel erg zuur als dat de oorzaak van de brand is geweest.

  Ik vind het zowiezo belachelijk dat mensen nu nog vuurwerk af gaan steken alleen maar omdat het Nederlands elftal een wedstrijd heeft gewonnen. Oud en nieuw is inmiddels wel voorbij!!!! Mensen houden totaal geen rekening met elkaar. In deze kinderrijke buurt liggen kinderen te slapen, die er wakker van worden en niet meer in slaap komen omdat ze bruut zijn verstoord in hun slaap. Stelletje egotripprs. >:(

 25. Martje,

  Ik ben er van overtuigd, dat we dit jaar nog wel vaker vuurwerk zullen horen! Meer dan in andere jaren. Veel mensen hebben waarschijnlijk door de mist met oud op nieuw hun vuurwerk bewaard. Andere jaren zullen ze het met hun zatte kl*ten allemaal wel op 31 december verstoken!

 26. Helaas is dat zo, terwijl deze honden bekend staan om hun stabiele, vriendelijke en eerlijke karakter.
  Vuurwerk niets mis mee, maar doe dat op een open locatie zonder dat kinder of dieren er de dupe van zijn!

 27. Ik ben benieuwd of degene die dat vuurwerk heeft afgestoken en waarschijnlijk de oorzaak is geweest van de brand zich ook schuldig voelt. Ik hoop het wel!

 28. Zit ook nog een kleine kans in, dat de persoon niet weet dat het vuurwerk bij jullie in de kamer terecht is gekomen. Kan dat?
  Als het een vuurpijl is geweest zou het in een extreem geval stomme pech geweest kunnen zijn!

 29. Van Dale:

  ge·we·ten (het; gewetens)
  innerlijk besef van goed en kwaad waarnaar de mens de zedelijke waarde van eigen handelen beoordeelt

  Een geweten wordt vaak verdrongen bij het oordelen op basis van aannames. 😉

 30. @ Bernard: Zou er vaker niet (ook verdringing) dan wel naar het geweten worden geluisterd?

  Johan lijkt me een expert ;D

  Plantje heeft gelijk natuurlijk: De schade kan goed per ongeluk met vuurwerk zijn gebeurd. Dat hij/zij ook niet eens weet wat hij veroorzaakt heeft.

 31. Afgelopen maandag is de bovenverdieping schoon gespoten en leeg gehaald. Waar zouden die mensen nu wonen en wanneer wordt de woning opgeknapt?

 32. Ingezonden:

  Wij zijn de bewoners van het huis aan de warandestraat
  De brand is gekomen doordat er waarschijnlijk vuurwerk bij ons binnen in de slaapkamer is gekomen, waardoor een stoel vlam gevat heeft.
  Absoluut niet door Elektra of kortsluiting.
  Het huis is zeker tot September onbewoonbaar.
  Gelukkig waren wij niet thuis maar de hond en kat wel.
  De geen die onze hond gered heeft zijn wij eeuwig dankbaar!

Reacties zijn gesloten.