Het weer: Zacht maar regenachtig

Foto van auteur

Van Schoonhovenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag wordt het een vreemde dag voor in de winter. De dag start net als op de dinsdag wat nevelig. Zodra dat weg is getrokken krijgt de zon heel even de kans om zich te laten zien.

Dit is echter van korte duur, wolken verzamelen zich en laten een spoor achter in de vorm van regen. Verspreid over de dag kunnen we meerdere malen te maken krijgen met een regenbui. De wind die uit het zuidwesten komt, is matig van kracht.

Wat opvalt is de extreem hoge maximumtemperatuur. Rond de middag wordt het een graad of 12. Even ter vergelijking, normaal liggen de maximumtemperaturen rond de 5 graden Celcius. Vorig jaar werd het op 8 januari in De Bilt 8,5 graden. Het jaar hiervoor slechts 3,9 graden. Tijdens een regenbui zal het dus hoogstwaarschijnlijk niet koud aan voelen. Dat komt goed uit, want aan het eind van de dag en de overgang naar donderdag kan men nog flink nat worden. Er worden ’s nachts serieuze buien verwacht en het iets koelt af naar ongeveer 8 graden.

Donderdag wordt het zoals het er nu uit ziet een kletsnatte dag. De regenponcho en regenlaarzen zijn op deze dag waarschijnlijk je outfit als je naar buiten moet. Voor anderen die liever hun eigen jas aan hebben, er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, mogelijk blijft een paraplu heel. Vooral in de ochtend kunnen we veel regen verwachten. In de loop van de dag neemt de regenkans af. Het wordt ongeveer 11 graden.

Op de vrijdag keert de rust terug in de atmosfeer. De wind verdwijnt en de kans op neerslag is klein, zeker in vergelijking met de kletnatte donderdag. Ook laat de zon zich steeds meer zien. De temperatuur is iets gedaald ten opzichte van de voorgaande dagen. Wij kunnen in de middag een graad of 8 op de thermometer verwachten.

Ook in het weekend krijgen we te maken met wisselvallig weer. Hoe wisselvallig het wordt leest u hier op Weblog Zwolle.

Foto 1
Van Schoonhovenstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Van Schoonhovenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)