v.d.Veer nieuwe voorzitter raad van toezicht GH

Foto van auteur

Zwolle –  Ds. Arie van der Veer wordt met ingang van 1 september 2008 voorzitter van de Raad van Toezicht van de Gereformeerde Hogeschool. Van der Veer is predikant van de christelijke gereformeerde kerk te Zwolle en bekend als voorzitter en programmamaker van de EO. Van der Veer onderstreept het grote belang van christelijk hoger onderwijs voor de toekomst en wil vanuit zijn nieuwe rol als actieve toezichthouder bijdragen aan de ontwikkeling ervan.

“Van een zekere afstand heb ik gezien dat de Gereformeerde Hogeschool een mooie ontwikkeling heeft doorgemaakt. In mijn kerkelijke gemeente hoorde ik opvallend positieve geluiden over hoe bij de GH in de praktijk de gereformeerde identiteit vorm krijgt in de opleidingsprogramma’s. Dat is hartverwarmend! Ik wil graag een bijdrage leveren aan de verdere uitbouw van christelijk hoger onderwijs in Nederland. Zodat nog meer studenten, instellingen en ook naar mijn diepste overtuiging de samenleving als geheel, hiervan kunnen profiteren”, aldus Van der Veer.

Van der Veer is opvolger van de heer Wim Evers, die in negen jaar voorzitterschap bijgedragen heeft aan bestuurlijke professionalisering en een stevige positionering van de GH. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de verdubbeling van het studentenaantal en de hoge waardering die studenten toekennen aan de GH in onder andere de Keuzegids Hoger Onderwijs.

Van der Veer is in zijn loopbaan bestuurlijk actief geweest bij verschillende maatschappelijke organisaties. Zo is hij lid van het curatorium van de zorgcombinatie Zwolle. Daarnaast was hij vice-voorzitter van de NOS en lid van het bestuur van de raad voor de journalistiek. Hij heeft dan ook de nodige affiniteit met de verschillende werkvelden waarin de GH met opleiding, onderzoek en adviesdienstverlening actief is. Van der Veer: “Het is geweldig dat studenten de mogelijkheid hebben om zich christelijk te laten opleiden. De laatste jaren zie je in de groei van orthodox-christelijk hoger onderwijs dat dit belang steeds breder wordt herkend. De GH staat bekend als persoonlijk, duidelijk en herkenbaar. En als het gaat om maatschappelijke betrokkenheid is de GH in Zwolle en regio niet meer weg te denken.”

Van der Veer is in de voorbereidingen op het voorzitterschap onder de indruk geraakt van de rol die de GH speelt in met name Zwolle en omgeving: “Hogescholen als de GH hebben een duidelijk profiel en onderscheiden zich vanwege een goed aanbod met een heldere visie op de relevantie van geloof in het werk. Ik zie dat niet als een bezit, maar als een dure roeping en een geweldige opgave. Dat de GH actueel christelijk onderwijs biedt in het brede gereformeerde profiel is iets om God dankbaar voor te zijn. Onder Zijn zegen de toekomst tegemoet!”

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “v.d.Veer nieuwe voorzitter raad van toezicht GH”

Reacties zijn gesloten.