Het weer: Eerst wind en later regen

Foto van auteur

Almelose Kanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdagochtend is het droog en winderig. Windkracht 4 aan de grond en op grotere hoogte nog veel meer wind. Daarmee worden in alle vroegte opklaringen over Zwolle uitgeblazen. Met enig geluk levert dat een fraaie zonsopkomst op. De atmosfeer is echter volop in beweging, nieuwe bewolking is ’s morgens alweer haastig onderweg vanuit het noordwesten.

Die wolken horen bij een naderend front, dat na het middaguur een tijdje regen brengt. De wind neemt flink af en kiest ’s middags het zuidwesten. Zachte lucht helemaal uit het tropische deel van de Atlantische Oceaan stroomt hierheen. Sta niet verbaasd als er op de thermometer in je tuin 12 graden Celsius verschijnt. Zo’n temperatuur zou niet misstaan in de maand mei.

Aan het begin van de avond is het front voorbij en wordt het droog. Het klaart vanuit het westen glorieus op, maar waarschijnlijk te laat voor de zon, want die is dan al onder.

Onder opklaringen in de nacht naar donderdag is het kwik ’s ochtends gezakt naar 5 graden. Donderdag overdag wordt het zo’n 9 graden. Zon en wolken willen er samen wat moois van maken boven de stad. Uit de wolken valt geen regen. Er staat een zwakke tot matige wind, die van zuidwest naar zuidoost draait en in de avond iets toeneemt.

Een winddraaiing tegen de wijzers van de klok in kondigt niet zelden een weersverslechtering aan. Dat klopt ook dit keer en wel in de vorm van regen op vrijdag. In de regen wordt weinig wind verwacht en een temperatuur ’s middags van 9 graden.

Morgen lees je hier op Weblog Zwolle meer over het weekendweer.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)