Het weer: Droog tot de avond

Foto van auteur

Hasselterdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend is het koud in Zwolle. Op neushoogte is de temperatuur in de stad ‘s morgens vroeg slechts een fractie boven het vriespunt, aan de grond op veel plaatsen eronder. Grote kans op autoruiten krabben.

Zonsopkomst is om tien voor half acht, nu de zomertijd is ingegaan. De zon heeft eerst ruimte aan de grotendeels blauwe lucht, maar in de loop van de ochtend komt uit het westen hoge sluierbewolking binnen. De zon wordt flets en ook lagere wolkenvelden arriveren. Tot de avond blijft het droog. De windrichting is veranderd en de wind is zwakker. Maandag kwam een stevige bries uit het noordwesten, dinsdag is de wind zwak tot matig uit het zuidwesten. De temperatuur boekt daardoor lichte winst: 9 graden kan gehaald worden in de stad.

Aan het eind van de middag is het wolkenpakket dik en grijs geworden. In de loop van de avond valt er af en toe een beetje regen uit. Een aantal zwakke fronten passeert Zwolle, tevens in de nacht naar woensdag, zodat het ook dan soms nat is.

Woensdagochtend is er nog steeds veel bewolking, maar er vallen gaten in die zonnestralen doorlaten. De kans op regen neemt ‘s morgens rap af. We verwachten een grotendeels droge dag. Na een nacht zonder vorst gaat het kwik woensdag omhoog richting 14 graden, wat normaal is voor eind maart. De wind komt uit het zuiden en is zwak tot matig. In het begin van de avond komt een front met regen over.

Donderdag sjokken buien achter het front aan. De temperatuur blijft op peil: circa 14 graden in de middag. Volgens de huidige berekeningen koerst vrijdag een lagedrukgebiedje vanuit het zuidwesten onze richting op. De kans op regen is dan groot in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)