Het weer: ’s Morgens droog, ’s middags regen

Foto van auteur

Mimosastraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag doet terugverlangen naar de zonnige donderdag. We beginnen wel droog, dat is alvast meegenomen. Maar de bewolking is aan het toenemen en dat draait uit op regen. De eerste neerslag wordt in de middag verwacht in Zwolle, vermoedelijk in de vorm van motregen. Later komen er ook dikkere druppels naar beneden.

Voor de regen uit wordt het 9 graden. Daarbij een matige wind, kracht 3 tot 4, die van zuid naar zuidwest draait. Aan het begin van de avond wordt de regen buiig van karakter. Het voordeel daarvan is dat de regen plaatselijk valt en er ook droge perioden zijn. Maar de kans op buien blijft tot in de nacht naar zaterdag bestaan, volgens de huidige inzichten.

Tussendoor zijn er opklaringen en daaronder daalt de nachttemperatuur naar 5 graden. Zaterdag overdag stijgt het kwik weinig: 7 graden lijkt de bovengrens te worden. Het belangrijkste is dat er behalve wolken ook zon te zien is boven de stad. Een compleet grijze dag wordt het gelukkig niet. De west- tot noordwestelijke wind blijft met kracht 3 binnen de perken.

Ook zondag zijn er kansen voor de zon tussen de wolken door. Licht gespetter is niet geheel uit te sluiten, maar dat mag geen naam hebben. De temperatuur overdag komt niet hoger dan 7 graden. Dat is nog maar weinig boven de langjarige gemiddelde maximumtemperatuur van 5,7 °Celsius.

Na het weekend lijkt de temperatuur tamelijk exact op dat normale niveau aan te landen. In de volgende weerberichten op Weblog Zwolle bekijken we of die verwachting blijft staan.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)