Studenten presenteren game “Blauwe Vingers”

Foto van auteur

Zwolle/Utrecht –  Door  de voltooiing van de Zwolse Middeleeuwse game “Blauwe Vingers” hebben vijf studenten van de opleiding Animaties & Games hun diploma behaald. Als eerste MBO-ers van Nederland hebben zij het gepresteerd om af te studeren op de productie van een multiplayer game, dat naast een hoog educatief gehalte ook attractief isAls beloning voor hun prestatie mogen de vijf studenten hun game donderdag a.s. op het “Festival of Games” in Utrecht tonen. Op deze beurs zijn 16 gameproducenten vanuit het hele land geselecteerd om hun projecten te tonen aan geïnteresseerden in de gamebranche. Deze projecten zijn beoordeeld op kwaliteit en originaliteit.

In opdracht van Stichting Levende Stadsgeschiedenis Zwolle en onder begeleiding van Stichting V-GEN-X hebben de studenten hun opdracht uitgevoerd. Met behulp van de game hoopt de Stichting Levende Stadsgeschiedenis Zwolle dat jongeren op een attractieve wijze in aanraking komen met de rijke Zwolse stadsgeschiedenis. De Stichting V-GEN-X houdt zich bezig met de promotie van Nieuwe Media in Oost-Nederland en zag in deze game een unieke kans om de digitale middelen op de kaart te zetten.

Afgelopen november hebben de studenten hun eerste opzet aan de media gepresenteerd, maar het eindresultaat overtreft de verwachtingen van de stichtingen en de leraren. De game geeft een goed beeld van de stad Zwolle in de Middeleeuwen, maar met name het entertainmentgehalte zorgt voor een groot enthousiasme bij de jongeren en de gamewereld.

Op de website www.blauwevingers.nl is een trailer zichtbaar.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Studenten presenteren game “Blauwe Vingers””

Reacties zijn gesloten.