Schaatsen voor MS-Anders in hartje Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Schaatsen in de zomer? Beetje raar maar wel lekker… Op deze zaterdag, het begin van de zomer, wordt onder andere Zwolle de hele dag geschaatst voor het goede doel. Er ligt een kunstijsbaan op het Grote Kerkplein. Schaatsen huren kan ter plekke en iedereen is welkom!

De schaatsbaan wordt mogelijk gemaakt door Stichting MS-Anders die met deze actie geld inzamelt voor koelpakken voor MS-patiënten. Veel mensen met MS hebben last van de warmte en voor hen betekent een mooie zomer vaak afzien. Hoe warmer het wordt, hoe ellendiger zij zich voelen. Verkoeling brengt verlichting en dat verkoelen doen zij door middel van een zogenaamd koelpak; een pak dat is gebaseerd op de techniek gebruikt voor de NASA-ruimtepakken en is doorontwikkeld tot koelpak. Zo’n koelpak kost bijna 1800 euro en dat is voor veel MS-patiënten (die vaak vanwege hun ziekte al hun baan moesten opzeggen) te kostbaar. MS-Anders stelt de pakken gratis beschikbaar.

Over MS
Ruim 16.000 mensen in ons land lijden aan de ziekte Multiple Sclerose (MS); een chronische neurologische ziekte. De oorzaak is onbekend en er is nog steeds geen medicijn gevonden. Mensen die lijden aan MS zijn vaak heel erg moe, kunnen last krijgen van slecht zicht, moeite met coördinatie, lopen, incontinent raken en belanden soms in een rolstoel. Zon en warmte verergeren vaak de symptomen. Onderzoek heeft uitgewezen dat koeling bij veel MS-patiënten verlichting brengt. Met behulp van ruimtevaart-technieken zijn er vervolgens speciale koelpakken ontwikkeld. De kostprijs van zo’n koelpak is bijna 1800 euro en dat is voor veel MS-patiënten – die vaak vanwege hun ziekte al hun baan moesten opzeggen – te kostbaar. MS-Anders stelt de pakken gratis beschikbaar.

Over Stichting MS-Anders
Stichting MS-Anders spant zich al 12 jaar in voor de kwaliteit van leven voor mensen met Multiple Sclerose. De stichting sponsorde ondermeer het onderzoek naar de werking van koeling bij MS-patiënten, uitgevoerd door de afdeling Neurologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen en de ontwikkeling van koelpakken. Vandaag de dag stelt zij deze koelpakken gratis ter beschikking en op dit moment maken al zo’n 300 mensen gebruik van een koelpak van MS-Anders. Er staan echter nog meer dan 200 gegadigden op de wachtlijst. Ook moeten de pakken regelmatig technische worden aangepast aan de nieuwste technologie. Stichting MS-Anders organiseert ook jaarlijks met succes vele kinderkampen. Op de site vindt u uitgebreide informatie over al onze activiteiten; www.ms-anders.nl

Wij hopen op een prachtige zomer. Help ons met een goed begin en kom op 21 juni schaatsen op het Grote Kerkplein!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)