“Doe niet wat je moeder zegt, ……”

Foto van auteur

Zwolle – Dramastudenten van de Hogeschool ArtEZ hebben tijdens het kunstzomerfestival Zwart op een bijzondere en ludieke wijze de wereld van Anni M.G. Smidt in beeld gebracht. “Doe niet wat je moeder zegt, dan komt alles terecht”, was een van haar uitspraken.

Tijdens de voorstelling werden deze en andere uitspraken van haar op, een voor de bezoekers bijzondere en zeer plezierige wijze, in beeld gebracht. Het grootste deel van de voorstelling vond paats in een typisch Zwolse autobus, met aan het stuur een typisch Zwolse straatmuzikant, getransformeerd tot een typisch Zwolse buschauffeur. Het eerste probleem was dan ook het niet echt kunnen besturen van de bus, hetgeen menig schokeffect en lachsalvo tot gevolg had.

 

Langs de route kwamen de typisch Zwolse opa en de bezoekers met regelmaat typisch Zwolse bewoners tegen, waaronder de postbode, die regelmatig zijn post verloor, de bakker, een heuse Zwolse knuffelbeer, de artiest, etc.
De studenten en het kinderkoor “Koorschool Konstantijn” zongen tijdens de voorstelling bekende liedjes van Annie M.G. Smidt.
ArtEZ docent Ingrid van Leeuwen was artistiek leidster van het geheel.

Wie dit familie-uitje zaterdag nog mee wil maken, kan zich op de Blijmarkt melden voor de voorstellingen van 13.00, 14.00, 15.30 en 16.30 uur.