‘Export Mortis’ tussen leven en dood

Foto van auteur

Zwolle – Export Mortis is een gitzwarte komedie die de bezoekers zaterdagmiddag in Zwolle in drie bedrijven kennis liet nemen van de strijd die de mensheid al eeuwig voert om de dood te verslaan en het leven te verlengen.

In Export Mortis heeft deze strijd de vorm van een absurde tijdreis die van Schouwburg Odeon via de Zwolse wateren naar Theater De Spiegel leidt. De voorstelling van Kamper theatermaker Jehudi van Dijk, werd geschreven naar aanleiding van een initiatief van de Commissie Stimulering Productie en Podiumkunsten. Deze schreven destijds een prijsvraag uit, met de uitdaging een theatrale burg te creëren tussen Odeon en De Spiegel. Export Mortis was een exclusieve voorstelling die enkel op zaterdag gespeeld werd.

‘Lees verder voor een beeldverslag’

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “‘Export Mortis’ tussen leven en dood”

 1. Mortis
  Jehudi, ik ben zó trots op je en je team. Jullie hebben een fantastische voorstelling gemaakt. De liefde voor het maken ervan straalde er af: de mooie poster, de fantastische muziek en geluidseffecten, de schitterende decors, kostuums en attributen! Heel erg inventief, schitterend gemaakt. En de voorstelling: soms ontroerend, onthutsend en best heftig, maar vooral hilarisch!
  Chapeau!
  Tynke

 2. 2 kostuums en lijk
  ik ben niet naar de voorstelling geweest ,maar door de goede
  foto’s ,kan ik toch zien dat Eveline een mooi lijk gemaakt heeft.
  De 2 witte kostuums zien er ook mooi uit.
  Ook al heb ik het niet gezien met de foto’s,krijg ik toch een idee dat het een voorstelling was die mensen niet snel zullen vergeten

 3. We hebben de voorstelling ook meegemaakt een hele ervaring!(als ouders van de produktieleider Bart zijn we natuurlijk ook supertrots!)
  Ook mooie foto’s, zo mooi zijn de onze niet geworden.
  Jammer dat de duik van Nicolette de ambulanceverpleegkundige niet vereeuwigd is 🙁 Was trouwens wel even schrikken 😮
  Ben benieuwd naar jullie volgende project!?

Reacties zijn gesloten.