Jongens rijden hoofdagent aan

Foto van auteur

Zwolle – Op de Van Hogendorpware (ter hoogte van de Kempenarware) werden zondagochtend 29 juni twee jongens aangehouden, nadat zij op een scooter een agent hadden aangereden. De man raakte gewond aan zijn hand en zijn been en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Een andere agent kon net op tijd wegspringen en kwam met de schrik vrij. De agenten hadden de jongens met gedoofde lichten weg zien rijden bij de Staatsmanlaan en vertrouwden de zaak niet. Daarop gaven zij hen een stopteken. De bestuurder van de scooter, een 17-jarige Zwollenaar, gaf echter meer gas om aan de agenten te ontkomen. Daarbij reed hij over de hoofdagent heen. Beide minderjarige jongens werden ingesloten op het bureau en hun ouders werden in kennis gesteld.

Later werd bij de jongens inbrekerswerktuig aangetroffen. Het kan dus zijn dat zij die avond een inbraak hebben gepleegd of voornemens waren ergens in te breken. De politie roept buurtbewoners op om na te gaan of zij spullen missen of braakschade hebben aan de woning. Indien dit het geval is, wordt hen gevraagd contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

29 gedachten over “Jongens rijden hoofdagent aan”

 1. en 200 meter verderop: (gewoon toeval overigens)
  ZWOLLE – Een burenruzie aan de Cornelissenmarke is zaterdagavond geëindigd in bedreiging en vernieling van een schutting.
  Een 41-jarige man zou zijn 62-jarige buurvrouw verbaal met de dood hebben bedreigd. Ook moest een schutting het ontgelden. De Zwollenaar is aangehouden. De man probeerde in eerste instantie te ontkomen via de Van der Schuerenmarke, maar kon toch worden ingesloten voor verhoor.En in het winkelcentrum, een paar honderd meter verderop (gewoon toeval hoor!)Mede omdat later die avond aan de Van Capellenstraat een vergelijkbaar incident plaatsvond, is de politie op zoek naar getuigen.het vergelijkbare incident:(?? Het meisje dat de scooter bestuurde reed haar vervolgens klem en begon haar te slaan, schoppen en aan de haren te trekken. Gelukkig kwam er een man op een fiets langs rijden die haar geholpen heeft en de meisjes gesommeerd heeft har los te laten. Daarop keerden de meisjes zich tegen die man, die ze vervolgens niet meer heeft gesproken.??)

 2. ach die wouten controleren wel veel ops cooters net dat ze niks beters te doen heben
  dan snelle scooters te pakken;)

  sneu hoor

 3. controleren wel veel ops cooters

  Dat is ook wel nodig, als je ziet hoe die knulletjes rijden op die dingen. Ze zijn net uit de luiers en denken al dat ze de hele wereld aan kunnen.

 4. er moet zoals ik al vele malen heb gereageerd op deze zaken in zuid direct weer een permanente politiepost komen in het winkelcentrum en continu survelance,s door de wijk er omheen,want als het zo doorgaat gebeuren er ongelukken eerdaags waar onschuldige mensen de dupe van worden.

 5. Weet je wat beter is.Hekken er om en niemand meer in of uit.Wat een aso buurt is het geworden zeg.Verschrikkelijk,je zult er maar wonen.

 6. geschreven door appegielle, op 30 juni 2008 om 16:30

  Weet je wat het mooiste van Zuid is………………..De weg terug naar Berkum hahahahahhaahaha

  Eindelijk iemand die zich er niet voor schaamt dat ie uit Berkum komt. 😉

 7. @pieter; je hebt helemaal gelijk.. er komt een mooi nieuw winkelcentrum.. dus er is vast wel plek voor een politiepost daar.. Is ook hoognodig in die buurt, eerst overval Plus, dan overval postkantoor en dan nog dit soort dingen.. begint een bééétje op holtenbroek te lijken 😉

 8. Het gaat hier voornamelijk om Ittersumerlanden/wkc. In de andere wijken in Zuid (schelle, geren etc) gaat het wel goed hoor. Maar in Ittersumerlanden gaat het de laatste jaren wel ineens opvallend hard achteruit.

 9. Sterker nog!!!!!!!!!!!!Holtenbronx is er nog netjes bij.Locatie voor de politiepost zal wel te duur zijn.Komen wel weer winkels in.Zijn al zat onschuldige mensen daar wat aangedaan pieter.

 10. Berkum is GEEN zwolle!
  Daar hoef je geen hek om te gooien, want daar wilt toch niemand wonen tenzij je zelf in dat veredelede winkelcentrum geboren bent.
  Béééhkum!

  @Linda, klopt niet, Holtenbroek heeft geen postkantoor of plus! En daar is het al jaren rustiger als in andere wijken van Zwolle.

 11. Heb toch ook niet gezegd dat het wonderschone Berkum zwolle is.Liever niet hoor.Laat die stadse stoepeschijters maar aan de andere kant van de Boerendanserdijk blijven.Beter toch!!!!!.En in Holtenbronx al jaren rustiger als in andere wijken in Zwolle.Je gelooft ook nog in sprookjes zeker John.

 12. geschreven door appegielle, op 30 juni 2008 om 16:38

  Weet je wat beter is.Hekken er om en niemand meer in of uit.Wat een aso buurt is het geworden zeg.Verschrikkelijk,je zult er maar wonen.

  Fijn bedankt! Ik vind eigenlijk dat het best meevalt.

  geschreven door dezzenaar, op 30 juni 2008 om 18:36

  Het gaat hier voornamelijk om Ittersumerlanden/wkc. In de andere wijken in Zuid (schelle, geren etc) gaat het wel goed hoor. Maar in Ittersumerlanden gaat het de laatste jaren wel ineens opvallend hard achteruit.

  Wij gaan binnenkort verhuizen van Ittersummerlanden naar Oldenelerlanden. Ik zal hier vast nog wel eens op terugkomen, maar ik verwacht nu wel een enorme verbetering!

 13. Wij wonen nu in een huurhuis van Vesteda. Konden we kopen, maar dat wilden we niet. Ik wil graag een garage…voor auto en motor.

  En nu hebben we een ander huis van Vesteda ergens anders gekocht. Maar één ding kan ik je wel vertellen: Het huis dat wij nu gaan verlaten is binnen de kortste keren verkocht! En vrijwel iedereen hier in de buurt die zo’n huis heeft gekocht begint als een gek te verbouwen. Ik denk dat het er dus alleen maar positiever op gaat worden hier!

 14. Klasse Plantje, pff ik zit nu een tijdje op een aantal blogs te kijken. Maar veruit de meest reacties, waar dan ook op zijn NEGATIEF. Gelukkig weet jij het tij een beetje te keren. Hoop en verwacht dat je gelijk hebt, dat je huis snel weg is en dat het meevalt met dat deel van Zuid.

 15. @john, het is relatief rustig in Holtenbroek, maar vergeet de toestand rond het bachplein niet, en de moord voor dat de verbouwing plaats vond 😮 🙁

 16. @Dick: Ik woon hier nu samen met mijn vriendin al iets meer dan een jaar en ik vind het allemaal best wel meevallen!
  En ook als we in onze nieuwe woning zitten blijf ik de dingen gewoon een beetje open bekijken. Waar veel mensen leven, leven ook veel verschíllende mensen.

  En ZEKER hou ik ook in de gaten hoe snel ons huidige huis weg is.

 17. Dit zeker Plantje:

  Waar veel mensen leven, leven ook veel verschíllende mensen.

  En eigenlijk is dat alleen maar mooi; je moet er niet aan denken dat je in een wijk met saaie, grijze eenheidsworsten woont.

 18. Ik ben voor 4 jaar terug vertrokken uit de Oldenelerlanden, omdat er gedealt werd bij ons in de buurt. Ik kom er nog wel zo af en toe en vind het er niet beter op geworden.
  @plantje. Hoop dat je in een beter stuk van die wijk komt te wonen.

 19. Klopt wel dat daar ook wat van dat soort incidenten zijn. Maar ik denk dat dat in iedere wijk voorkomt.
  Ik vermoed dat Dezzenaar over een paar maandjes met de statistieken komt: hij zou toch gaan turven?
  Althans, dat is een begin om iets aan “zijn” probleem te doen ipv van hier alleen maar te gaan klagen over een wereld die niet deugt.

 20. ik turf niet, ik constateer alleen maar waar iedereen hier duidelijk de ogen voor sluit. Er hoeft maar 1 incident in holtenbroek te zijn en iedereen is in rep en roer dat er niets is veranderd, maar als er vele elkaaropvolgende (ernstige) incidenten zijn in een een bepaalde buurt in zuid, waar bewoners zelf de krant bellen om te klagen, waar berovingen en overvallen plaats vinden, dan is het ineens allemaal toeval…….

 21. Je praat hier tegen jezelf hoor, of hoor je dat niet?
  Er hoeft maar één incident in ZZ te zijn en je begint gelijk over hoe slecht of het daar is. Je doet niets anders, en je constateringen kunnen best wel eens behoorlijk subjectief zijn.
  En ik sluit m’n ogen er niet voor maar relativeer wel. Nogmaals: recent onderzoek heeft uitgewezen dat ZZ zeker niet slecht is, zowel lokaal als landelijk gezien. Zoek het svp zelf even op (is hier op weblog genoemd) en kom dan eens met feiten svp. En het woord toeval gebruik je maar te pas en te onpas om er suggesties mee te wekken.
  Dit soort stemmingmakerij is zeer slecht voor je lichaam overigens. Kom je straks naast die roker in het ziekenhuis te liggen, en dat kunnen we ook niet hebben. Een klaagverbod dan maar? 😀

  ========

  Deze misschien: https://www.weblogzwolle.nl/content/view/7354/55/

 22. Toch Dezzenaar…. ik kom van oorsprong niet uit Zwolle. Toen we hier wilden komen wonen zijn we door de diverse wijken van Zwolle gereden. En Holtenbroek sprong er voor ons direct uit in de zin, dat we daar niet wilden wonen! En dan zijn we dus niet in het bijzonder beïnvloed door Zwollenaren.

  geschreven door Wilma, op 1 juli 2008 om 11:17

  Ik ben voor 4 jaar terug vertrokken uit de Oldenelerlanden, omdat er gedealt werd bij ons in de buurt. Ik kom er nog wel zo af en toe en vind het er niet beter op geworden.
  @plantje. Hoop dat je in een beter stuk van die wijk komt te wonen.

  Kun je aangeven waar dat zo ongeveer was? Wij zijn nu echt regelmatig door Oldenelerlanden gefietst op verschillende tijdstippen en hebben eigenlijk nog nooit dit soort taferelen gezien.

 23. ik heb al meerdere malen verkondigd het gaat om een bepaalde buurt in zuid en niet Zuid omdat het in het grootste deel van Zuid heel goed gaat. Maar dat wil je ook perse niet horen. Dus is hier nou hypocriet bezig ;D

Reacties zijn gesloten.