Het weer: Bewolking en een kleine kans op een bui

Foto van auteur

Stadshagen
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag start Zwolle de week onder veel bewolking. Met hier en daar een kleine opening voor de zon, puur uit beleefdheid. Onder de wolken stijgt de temperatuur van 8 graden in de morgen naar ongeveer 10 graden ’s middags. Niet warm, maar toch veel zachter dan de 6 graden Celsius waar we begin februari recht op hebben.

In tegenstelling tot eerdere verwachtingen, is de kans dat er regen uit de wolken valt klein. Maar niet nul, een buitje is mogelijk. Dat levert dan een fractie op van het totaal van zo’n 8 millimeter neerslag – gedeeltelijk motregen – die zondag over het hele etmaal werd gemeten door de beide stadsweerstations van Weblog Zwolle.

Er is maandag redelijk wat wind uit het zuidwesten tot westen, kracht 3 tot 4. In de avond tijdelijk afnemende wind. En droog, ideaal voor een wandeling met de hond in Stadshagen.

Dinsdag is het voor honden die niet van regen houden en hun baasjes heel even doorbijten. Er wordt vanuit het noordwesten regen verwacht. De neerslag komt midden op de dag, maar er zijn ook droge perioden. Grote regenhoeveelheden lijken het niet te worden, nat word je er wel van. Het is minder zacht, de temperatuur daalt naar 7 graden.

Van woensdag tot en met vrijdag gaat een hogedrukgebied in de buurt van Bretagne voor een weersverbetering zorgen bij ons. We krijgen uitzicht op een droge rest van de week. De wind gaat rustiger aan doen en in de nachten wordt het kouder, met kans op vorst aan de grond. Overdag ongeveer 7 graden. Prima februariweer.