Rookverbod bij FC Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Er bereiken FC Zwolle vragen over de regels wat het roken in het stadion betreft. Dit naar aanleiding van de wetgeving die voor de horeca van toepassing is sinds 1 juli. FC Zwolle heeft besloten dat er in alle ontvangstruimten van het stadion een totaal rookverbod geldt. Vooralsnog mag er op de tribunes nog gerookt worden, met uitzondering van het familievak.

Onder ontvangstruimten vallen de Businessclubs, de omlopen achter de tribunes, het spelershome, persruimte en uiteraard de kleedkamers, centrale hal en kantoren. Of het op lange termijn zo blijft dat er op de tribunes nog gerookt mag worden, is vooralsnog nog niet duidelijk. Dit hangt af van het wel of niet tot stand komen van een collectieve afspraak hierover binnen divisieverband of voor het betaald voetbal als geheel. Mocht er een dergelijk collectief komen, dan wordt dit ruim vooraf gecommuniceerd en niet eerder ingaan dan het seizoen 2009/2010, behalve als de wetgever anders beslist.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

18 gedachten over “Rookverbod bij FC Zwolle”

 1. Vooralsnog mag er op de tribunes nog gerookt worden,

  Jammer, afgelopen seizoen zat er ook een keer zo’n kerel naast me, stak de één na de andere op, ik heb geloof ik in-direct wel 2 sigaretten meegerookt. Toen had ik het plan om eens een lekkere scheet te laten, stinkt net zo, lukt dat op dat moment weer niet.

 2. Tuurlijk joh, vooral alles willen verbieden. Hoezo kun jeje voorstellen? Ik helemaal niet, er is me hier al veel te veel verboden. Leven en laten leven! Wat een zielig zeikerig land is dit toch geworden, bah!

 3. Lekker tolerant zijn we met z’n allen, geef mensen toch een keuze, maak een rook/niet rookafdeling- of tribune! En trouwens ik heb ook last van uitlaatgassen van auto’s, zwetende mensen, mensen die naar knoflook ruiken enz. enz

 4. geschreven door Zwollenaar, op 2 juli 2008 om 19:24

  Tuurlijk joh, vooral alles willen verbieden. Hoezo kun jeje voorstellen? Ik helemaal niet, er is me hier al veel te veel verboden. Leven en laten leven! Wat een zielig zeikerig land is dit toch geworden, bah!

  Meen je nou serieus dat iedereen maar altijd en overal moet kunnen blowen? Kijk, dat je rustig ergens een jointje gaat zitten roken daar heeft volgens mij niemand last van. Zelfs niet als je dat vóór een voetbalwedstrijd. Het is niet zo, dat je van een blowtje aggressief gaat worden of zo.
  Maar om op de tribune tijdens een wedstrijd te gaan blowen kan ik me indenken dat mensen dat vervelend vinden. De geur is toch nogal wat doordringender dan van een normale sigaret.

 5. geschreven door Zwollenaar, op 2 juli 2008 om 19:24

  Tuurlijk joh, vooral alles willen verbieden. Hoezo kun jeje voorstellen? Ik helemaal niet, er is me hier al veel te veel verboden. Leven en laten leven! Wat een zielig zeikerig land is dit toch geworden, bah!

  Dat leven en laten leven slaat zeker alleen op jezelf.

 6. hahaha, wat een grap zeg.
  Straks een stadionverbod wegens roken op de tribune? Ik weet zeker dat Zwolle die als eerste uit gaan delen!
  Ik mag toch aannemen dat er op een gezinstribune niet geblowd word. Op een fanatiek vak heb ik daar geen problemen mee. Die dingen gebeuren op een fanatiek vak net zoals schelden met ziektes. Als je hier niet tegen kan zeg je er op dat moment wat van en als je dat niet durft zit je op het verkeerde vak.

 7. Stoere praatjes, zucht…

  Ik wil in elk geval geen blowers om me heen als ik naar de voetbal aan het kijken ben. Ook niet op een “normaal” vak. Roken heb ik geen problemen mee.

 8. Tuurlijk joh, vooral alles willen verbieden.

  Niet alles natuurlijk, maar wel dit soort zaken waarvan medisch aangetoond is dat je er kanker of een andere levensbedreigende ziekte van krijgt. Zeker als het ook schadelijk is voor degene die 2×45 minuten naast je zit en de giftige damp indirect binnenkrijgt. Het verbod komt er ook wel, het is alleen nog even wennen voor de mensen. (We hebben net de 1 juli datum gehad) Hoeveel mensen zeiden vroeger niet dat het onzin was om asbest te verbieden of zaten te zeuren over het feit dat je ineens een autogordel moest gaan dragen?

 9. geschreven door john, op 4 juli 2008 om 19:49

  Pfff, PEC, dan doe je maar een stapje opzij als je alleen via een weblog je zegje durft te doen.

  Misschien schrik je je wel helemaal suf als PEC zijn zegje niet alleen via het weblog wil doen 😀

  Maar serieus… zelfde als in het algemene log waar het over het rookverbod in de horeca gaat… Waarom moet PEC een stapje opzij doen als iemand anders een bewuste keuze maakt door te gaan roken/blowen?

 10. Hahaha, nou van de naam PEC schrik ik niet hoor. Nou, als pec dan zo dapper is ,dan zegt hij er wat van op het vak en piept ie niet alleen op een logje of forum. Als je benauwd bent voor de mensen met wie je in een vak staat kan je beter ergens anders gaan zitten lijkt mij.
  Op een fanatiek vak gebeurt het wel eens dat er een jointje gerookt word, big deal…
  Ik merk vaak dat wanneer er op het fantieke vak wat gebeurt er niemand wat van zegt, maar dat ik al het gezeik terug lees op forums en weblogjes. Met name over drugsgebruik en scheldkoren. Niemand vind het kunnen, maar er wat van zeggen op dat moment is er niet bij. Dan moet je later ook gewoon je mondje houden en niet lopen piepen op het net en lekker op een gezinsvak zitten.

 11. Ik denk niet dat Pec in het fanatieke vak zit John. Doe ff een beetje normaal en laat iedereen zijn mening geven. Zo raar is het niet wat hij vertelt. Dit in tegenstelling tot jouw reacties. 😉

 12. Dat ligt er een beetje aan. Als er geblowd wordt of met ziektes gescholden niks.

  Wordt er iemand door 10 man belaagd omdat hij iets zegt van het gedrag van een ander, dan wel.

  Ik ben geen moraalridder en zelf ook niet heilig maar kan niet tegen onrecht. En jij?

Reacties zijn gesloten.